miercuri, mai 22, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaRușii s-au bucurat degeaba: Giorgia Meloni asigură Ucraina de „sprijinul loial" al...

Rușii s-au bucurat degeaba: Giorgia Meloni asigură Ucraina de „sprijinul loial” al Guvernului său în lupta „pentru cauza libertăţii poporului ucrainean“

-

Valul de entuziasm cu care propaganda Rusiei a salutat – inclusiv în România – victoria partidelor de dreapta în Italia pare să fi fost degeaba. Giorgia Meloni, conducătoarea partidului Frații Italiei și viitoarea șefă a noului Guvern de la Roma, a trimis un prim mesaj fără dubii, asigurându-l în cei mai clari termeni pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de întregul sprijin.

În primele ore de după victoria istorică înregistrată duminică de partidele de dreapta, mașinăria de propagandă a Moscovei și toți simpatizanții lui Putin au explodat de bucurie. Se făceau calcule mari: Italia va ieși din Uniunea Europeană, va sparge unitatea țărilor de pe continent în fața agresiunii rusești și i se va alătura Ungariei, va da o lovitură mortală „Ocultei” etc.

Calculele par să fi fost pripite: noul lider al Italiei pare să rămână fidel valorilor și principiilor europene. Giorgia Meloni a publicat pe Twitter un mesaj adresat lui Volodimir Zelenski, președinte Ucrainei, în care nu lasă loc de echivoc: „Dragă Zelenski, știi că poți conta pe sprijinul nostru loial în cauza libertății poporului ucrainean. Rămâi puternic și ține-ți încrederea neștirbită!”.

Imediat, asupra Giorgiei Meloni s-a abătut o avalanșă de răspunsuri furioase, trimise de pe tot felul de conturi mai mult sau mai puțin reale, care o critică pe politiciană. „Oroare!”, se plânge o utilizatoare care-și spune „patriziap”. “Oroare pentru filoputiniști”, îi răspunde alt utilizator numit Mirko Bortolotto.

- Advertisement -

Mesajul Giorgiei Meloni a fost, de fapt, un răspuns la un altul trimis de Zelenski, în care o felicita și mulțumea Italiei pentru ajutorul trimis Ucrainei de la începutul invaziei rusești.

Și fostul premier italian Mario Draghi a fost un susținător ferm al Kievului, motiv pentru care propaganda rusă în Italia – care e foarte puternică și dispune de un important număr de jurnaliști și politicieni afiliați cauzei lui Putin – l-a tocat mărunt.

Campania de influențare dusă de Rusia în Italia de-a lungul multor ani a dat roade și mare parte dintre italieni nu doar că au fost convinși de „pericolul UE”, dar acum insistă ca țara lor să facă opinie separată față de restul Uniunii Europene, să-și reia afacerile cu Rusia și să semneze contracte cu Gazprom – practic, toate temele propagandei putiniste.

- Advertisement -

Meloni s-a arătat și în ultimele luni fermă în privința atitudinii față de Rusia și războiul pornit de această țară în Ucraina. Nu la fel de siguri sunt însă aliații săi din coaliția de dreapta. Silvio Berlusconi este un vechi prieten și aliat al lui Putin. Liderul formațiunii Forza Italia a intrat în Senat la 86 de ani, și-a băgat în Camera Deputaților și iubita de 32 de ani, iar acum insistă că, de fapt, Rusia a fost silită să atace Ucraina.

Și Matteo Salvini, liderul partidului Liga, are un comportament dubios. Presa a descoperit legăturile oamenilor din anturajul acestuia cu spionii din Ambasada Rusiei la Roma. Însuși Salvini a fost în vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu personaje suspectate că fac parte din serviciile secrete ale lui Putin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* VIDEO. Nebunie în Rusia: șeful unui centru de recrutare – ucis de un tânăr care refuza să meargă pe front! Recruții se bat cu polițiștii și-i cheamă să meargă cu ei la moarte. În Moscova sunt arestate și femeile din stațiile de autobuz

* VIDEO. Referendumul lui Putin: comisarii merg din ușă-n ușă, însoțiți de ceceni cu mitralierele pregătite. De frică, mulți locuitori nu deschid ușa

* Lista rușinii: cele 8 țări care s-au angajat să-l ajute pe Putin să anexeze 4 regiuni, în urma unor pseudo-referendumuri

* VIDEO. Klaus Iohannis, recital de ipocrizie și minciuni la aniversarea DNA. În timp ce ține în brațe coaliția PSD-PNL, proclamă că lupta împotriva corupției rămâne marele său obiectiv!

* Culmea tupeului: partidul mega-datornicului Dan Voiculescu strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite!

* Rareș Bogdan joacă golf cu Ponta. Pentru Turcescu, ex-PSD-istul nu mai „minte cum respiră”, ci e „Victor”

* VIDEO. Bătaie de mahala între Reghecampf și Prodanca (încă soți). Penibili și când își declarau iubire gheboasă la TV, și când își dau pumni în stradă

* Cea mai amară victorie: 4-1 cu Bosnia, dar România retrogradează în Liga C (locurile 33-48 în Europa, din 55 de echipe)

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Italia nu e UK ca sa-si permita sa iasa din UE fara sa se prabuseasca, Situatia economica si datoriile nu-i permit. Si nici nu are pieteni puternici precum SUA.
    Iar daca ai ceva de reprosat birocratiei ”corecte” de la Bruxelles nu inseamna ca esti putinist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -