DSP Dolj recunoaște că politrucii PSD au otrăvit Craiova: „Avizul a fost eliberat în mod eronat”

2
4925
Mihai Vlad Butari, Administrator-Director general SC Salubritate Craiova SRL

Noi informații în episodul scandalos „Aldezin – PSD Craiova”. După ce gașca de partid care conduce SC Salubritate Craiova SRL a solicitat, cu ignoranță și indolență, aprobare pentru utilizarea Aldezin pentru „dezinfectarea” scărilor din blocurile de locuințe ale Craiovei, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj încearcă să-și scuze complicitatea la atentatul comis împotriva sănătății craiovenilor, găsind un „acar Păun”.

Aldezin este un produs biocid despre care prospectul și documentația tehnică aferentă precizează clar că este de uz veterinar și extrem de toxic pentru oameni. Și totuși, politrucii de la SC Salubritate Craiova SRL l-au folosit împotriva oamenilor!

Comunicat al DSP Dolj

Urmare multiplelor sesizări din presa scrisă şi social media legate de modul de dezinfecţie a scărilor de bloc, trotuarelor şi străzilor din municipiul Craiova, vă informăm următoarele:

În data 24.03.2020, Salubritate Craiova SRL a solicitat consultanţă la DSP Dolj cu privire la utilizarea unui biocid pentru acţiunea de dezinfecţie a scărilor de bloc şi dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor.

Personalul de specialitate care a analizat solicitarea a încadrat produsul biocid în altă categorie decât cea în care este clasificat în Registrul Naţional de Evidenţă a Produselor Biocide.

Respectivul produs nu are indicaţie pentru dezinfecţia spaţiilor locuibile şi nici pentru dezinfecţie exterioară a străzilor sau trotuarelor, ci este pentru uz veterinar. Avizul a fost eliberat, în mod eronat, în data de 25.03.2020.

În data de 31.03.2020, Inspecţia Sanitară de Stat din Ministerul Sănătăţii a dispus la nivel naţional un control tematic la producătorii, deţinătorii de avize și utilizatorii de produse biocide care desfăşoară activităţi de dezinfecţie în perioada 01.04 – 29.05.2020.

În cadrul acestei acţiuni tematice de control, în data de 03.04.2020, inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Dolj au efectuat un control la SC Salubritate Craiova SRL şi au constatat că în cursul acţiunii de dezinfecţie a scărilor de bloc se foloseşte un biocid tip TP3, fără a se respecta aria şi indicaţia de utilizare precizate în avizul BIO emis de Comisia Naţională pentru Produse Biocide, ceea ce reprezintă contravenţie, conform legislaţiei în vigoare.

Menţionăm că Salubritate Craiova SRL este autorizat pentru desfăşurarea activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, cunoscând modul de utilizare a biocidelor pentru aria de competenţă. Ca urmare, s-a impus măsura sistării activităţii de dezinfecţie și sancţionarea contravenţională a unităţii.

Măsura s-a impus pentru a preveni producerea unor accidente în rândul populaţiei municipiului Craiova.

În urma sesizării adresate de Primăria Craiova Instituţiei Prefectului Dolj, DSP Dolj a demarat o anchetă internă privind modul în care s-a răspuns la solicitarea de consultanţă a societăţii Salubritate Craiova SRL.

Rezultatul anchetei și măsurile luate vor fi comunicate la finalizarea cercetărilor.”

Politrucii de la Salubritate Craiova și indolenții de la DSP Dolj

Reacția conducerii DSP Dolj este o penibilă încercare de a fugi de răspundere și este identică cu ofensiva de jigniri, amenințări și calomnii lansate de PSD Craiova, în încercarea de a ascunde vinovăția politrucilor de la SC Salubritate Craiova SRL. Aceștia, cu indolență și nepăsare, au solicitat aviz pentru folosirea unui produs extrem de toxic pentru oameni în așa-zisa campanie de dezinfectare a scărilor din blocurile de locuințe ale Craiovei.

Atentatul la sănătatea craiovenilor, comis prin incompetența și indolența celor care conduc SC Salubritate Craiova SRL și DSP Dolj, ni se dezvăluie în toată grozăvia lui.

Incompetenții numiți de PSD la conducerea SC Salubritate Craiova SRL au solicitat la DSP Dolj aviz pentru utilizarea Aldezin, un produs biocid care se folosește pentru dezinfectarea spațiilor unde sunt adăpostite animale. Produsul este extrem de toxic pentru oameni și, ca urmare acaracteristicilor sale chimice, NU POATE FI FOLOSIT ÎN SPAȚII LOCUITE DE OAMENI!

Indolenții de la DSP Dolj, probabil numiți în funcții și protejați în aceeași „cheie” politică, dau aviz pentru folosirea Aldezin, cu aceeași nepăsare criminală cu care politrucii de la SC Salubritate Craiova SRL au decis să dezinfecteze scările din blocurile de locuințe cu o substanță periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

Concluzia este clară: două echipe de management constituite din indivizi protejați politic pun în pericol sănătatea publică din Craiova!

Petru Becheru continuă dezvăluirile

Petru Becheru, cel care a dezvăluit și a reușit să oprească atentatul la sănătatea locuitorilor Craiovei, postează pe pagina de Facebook o primă înregistrare audio a discuțiilor pe care a avut-o cu reprezentanții celor două entități implicate în scandal. Episodul 1 al dezvăluirilor poate fi ascultat aici: https://youtu.be/u6mtnYCdqtw.

În loc de concluzie

Rezultă că intervenția procurorilor (prin autosesizare), a Ministerului Sănătății și a reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică dobândește, pe deplin, caracter de urgență. Salvați sănătatea craiovenilor, pusă în mare pericol de PSD-ul clanului Olguța Vasilescu – Claudiu Manda, prin haitele lor de politruci incompetenți!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primar PSD arestat când lua „șpagă de pandemie”: cu mască pe figură și mănuși de protecție! S-a ferit de covid, dar l-a lovit flagrantul

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.