Sancționat de CNA pentru minciuni rusofile, Cozmin Gușă e apărat de Sputnik: „Suntem colonie americană!”. Gușă, halucinant: „În SUA nu mai există nici democrație, nici alegeri libere, nici libertate de expresie”

1
1339

Cozmin Guşă, fostul patron al Realitatea Plus, a atras din partea CNA o somaţie publică pentru Gold FM, post de radio deţinut în acte de fiul său, Cosmin Guşă. Într-o emisiune în care l-a avut invitat pe euro-pușcăriașul Adrian Severin, Gușă-senior a spus că Statele Unite nu mai sunt o țară democratică, pentru că „nu mai există nici alegeri libere, nici libertate de expresie”.

În apărarea lui Cozmin Gușă a sărit canalul oficial al propgandei ruse în limba română: Sputnik.md, prin vocea unui fost deputat PRM.

Motivul sancționării lui Cozmin Guşă, vinerea trecută: faptul că a pus la îndoială democraţia din America, în cadrul emisiunii „Ce-i în Guşă şi-n căpuşă”, prin vehicularea de informații mincinoase.

Membrii CNA au analizat ediţia emisiunii din 10 iunie 2021, în care a fost invitat Adrian Severin, fost europarlamentar, condamnat la închisoare pentru corupție.

Concluzia Consiliului Național al Audiovizualului (CNA): „lipsă de obiectivitate” din partea moderatorului Cozmin Guşă, notează Paginademedia.ro.

Gușă – „cel mai activ geopolitician român”

Somaţia publică a fost propusă de Mircea Toma (trimis în CNA de Guvern, susținut de USR-PLUS), pe motiv că a fost „lipsă de obiectivitate” în cadrul dezbaterii din emisiune, dintre Cozmin Gușă și Adrian Severin.

Au fost 7 voturi pentru aplicarea somaţiei. Doar Monica Gubernat (susținută de PSD) a votat împotrivă.

Sancțiunea aplicată rusofilului Gușă i-a înfuriat pe cei înregimentați în propaganda Mosvovei. Sputnik.md, sub semnătura lui Dragoș Dumitriu (fost deputat PRM), a titrat mincinos: „Suntem COLONIE! Cunoscut post de radio românesc, sancționat pentru că a criticat SUA”.

Termenul de colonie americană e folosit repetitiv, aproape obsedant, de propaganda rusă când vine vorba de România. Aceeași propagandă îl consideră pe coruptul Adrian Severin „unul dintre cei mai importanți specialiști în politică externă”, iar pe Cozmin Gușă – „cel mai activ geopolitician român”!

În luna iunie 2021, Cozmin Gușă a făcut o declarație extraordinar de gravă, la România TV: „Încerc să pornesc o mișcare de convingere a mai multora, la rândul lor, de părăsire a Uniunii Europene. Pentru că Uniunea asta Europeană îmi pare tare mult o Uniune Sovietică”.

Afirmații făcute în emisiune de Cozmin Guşă

* „Eu am avut nişte cursuri care m-au format acolo, la o vârstă când conta acest lucru, 26 de ani. Și neplătindu-le eu, ca şi Florin Cîţu… nu-i aşa… care şi-a plătit cursurile în America – eu nu le-am plătit, le-a plătit Guvernul american şi atuncea într-un fel, în sensul ăsta, datorez…”

* „Dar vreau să adaug un bemol aicea: America ar fi fost extrem de importantă atâta timp cât emitea democraţie. Ultimii ani însă, şi mai ales 2020, ne-au convins pe mulţi că democraţia în formele ei, să spunem de alegeri libere sau de libertate de expresie, nu a mai corespuns democraţiei, mă rog, definită de către americani, pentru că n-au mai existat nici alegeri libere, nici libertate de expresie, şi atuncea nu-i simt atât de mult lipsa, dacă nu mai exprimă democraţie.”

* „Atâta timp cât exprima democraţia, America era ceva foarte important în contrabalans cu autocraţiile, să le spunem doar aşa, din Rusia sau din China, dacă este să facem doar două referiri. Acuma, dacă găsim un alt soi de oligarhie practic la putere în Statele Unite, asimilabil autocraţiei, poate mai groaznică decât autocraţia, nu-i simt atât de mult lipsa în această balanţă.”

* „Ce-o mai fi NATO în ciuda acestor întâlniri de astăzi, în condiţiile în care şi-a demonstrat «forţa» în Ucraina… Adică s-a dus plin de putere în Ucraina să se confrunte cu ruşii şi la niciun foc, ci doar la nişte declaraţii de presă şi prezenţa unor trupe ruseşti, și-a retras repede ambasadele, lăsându-i pe ucraineni cu ochii în soare.”

Din articolul publicat de Sputnik.md

„Suntem COLONIE! Cunoscut post de radio românesc, sancționat pentru că a criticat SUA”

„«Biden a sesizat CNA», transmite într-o reacție realizatorul luat în vizor pentru comentariile sale critice, arătând ca unul dintre puținele moduri în care SUA se manifestă în cadrul «parteneriatului strategic».

Apare încă dovadă clară că România este o colonie, o probă oferită prin excesul de zel al celor ce slujesc stăpânirea americană.

«Joe Biden și-a amintit de România: a sesizat CNA să penalizeze un Radio pentru că a pus la îndoială democrația din SUA…» – scrie Cozmin Gușă, cel care a primit sancțiunea CNA, în urma unei emisiuni de la Radio Gold FM în care l-a invitat pe Adrian Severin.

Desigur, «intervenția» președintelui Biden este o glumă, o ironie – dar atitudinea CNA, mai ales a ziaristului ONG-ist Mircea Toma, nu este! (…)

Deci, un fost ONG-ist din categoria celor susținuți de Soros a considerat că unul dintre cei mai importanți specialiști în politică externă, Adrian Severin, și cel mai activ geopolitician român NU au voie să critice SUA!

Iar asta nu e totul: cunoscutul om politic și jurnalist Cozmin Gușă nici măcar nu a fost invitat să-și apere prestația incriminată – deși are mai multă experiență de presă decât cei din consiliul CNA!

«Gluma din titlu cu Biden ce-ar fi sesizat CNA-ul am folosit-o pentru ca să subliniez mai bine că nici nu știm cine a reclamat Gold FM, nici n-am fost chemat să argumentez de ce aș crede că eu și Adrian Severin am fost obiectivi», scrie Cozmin Gușă.(…)

Așa cum spuneam, este încă o dovadă că România a devenit o colonie – și sunt destui români gata să mai strângă puțin lațul, mai ales când presa scapă pe miriștea criticii la adresa… celor de necriticat: partenerii strategici!”

ATENȚIE, articol mincinos, marca Sputnik! Vă poate afecta emoțional!

Articolul din Sputnik

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

* Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

* VIDEO. Fugarul Rizea: prietenele Dana Budeanu și Gabriela Firea „își împart același amant” / „Firea i-a finanțat lui Paul Hitter expoziții de pictură, din banii Primăriei”

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

* Clotilde: „Dacă e nevoie, îi mai bat o dată, cu toate partidele și televiziunile lor!”. Reacție după semnarea protocolului Ciolacu – Ponta – Voiculescu – Tăriceanu

* VIDEO. Șoferița „Băi, tâmpitule, eu nu sunt beată, sunt persoană publică!” se plânge că a văzut toată țara cât e de isterică

* Ion Iliescu la Agigea, la un an după „Măi, animalule!”: „Acum o să zici că te-a mușcat președintele de deget, nu?!”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here