Mohammad Murad, cel mai mare investitor de pe litoralul românesc, selectează 15 viitori antreprenori, pentru a le finanța proiectele de afaceri de pe orizontala industriei HoReCa

1
811
Mohammad Murad la întâlnirea cu unii dintre viitorii antreprenori / FOTOGRAFII: ziarulamprenta.ro

Cunoscutul om de afaceri român de origine libaneză Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari antreprenori în sectorul HoReCa din țara noastră, patronul lanțului hotelier Phoenicia, a ajuns în faza selectării candidaților eligibili pentru proiectul  în care investește 5 milioane de euro, prin finanțarea a 15 afaceri de pe orizontala “industriei ospitalității”.

Mohammad Murad, de departe cel mai mare investitor din turismul de pe litoralul românesc al Mării Negre, a organizat conferințe de presă și dezbateri, în aceste ultime zile, la Phoenicia Holiday Resort și la Phoenicia Luxury, din Mamaia-Nord/Năvodari, despre proiectul pe care-l derulează în prezent.

El investește 5 milioane de euro în 15 proiecte care sunt legate de activitățile din industria HoReCa: o școală de arte, o fabrică de pâine în Mangalia, o spălătorie, sere, o casă de modă, un laborator de cofetarie sau patiserie etc.

Mohamad Murad spune că a creat această oportunitate din dorința de a-i susține pe cei care vor să schimbe statutul de angajat cu cel de angajator.

Mohammad Murad

„Avem peste 600 de aplicanți, mă aștept la 1.000”

Condițiile de participare nu sunt complicate: candidatul  trebuie să fie implicat, să aibă ambiție și să-i placă să muncească.

Cu experiența și resursele finaciare vine finanțatorul, împreună cu echipa sa.

“Trebuie să fie perseverent, nu este ușor la început. Trebuie să-și dea mult silința, să fie implicat total, pentru a reuși împreună. Trebuie să aibă curaj în a comunica orice problemă și să aibă un pic de viziune”, a explicat Mohammad Murad.

Tot el a mărturisit că experiența de la emisiunea “Imperiul Leilor” este cea care l-a făcut să-i cunoască mai mult pe oameni și să-și dea seama de ceea ce-și doresc ei.

Murad a adăugat: “Sunt și persoane care la acest moment sunt în afara țării, muncesc acolo, însă își doresc să revină în țară pentru a se dedica unei afaceri, cu sprijinul nostru. Am anunțat deja că pentru cei care sunt în afara țării, le voi suporta cheltuielile de deplasare. Astăzi avem în total peste 600 de aplicanți, mă aștept la în jur de 1.000. Vor câștiga 15 persoane și vor mai fi alții 15 de rezervă. Îmi asum că poate voi fi criticat de cei care nu vor merge mai departe. Inițial, în firme, tinerii selectați vor avea cotă parte de 20% din afacere, ulterior, în baza unui plan de afaceri, într-un an, maximum doi ani, se va face transfer de capital de până la 50%. Estimăm ca în trei ani să se transfere integral acțiunile, părțile sociale de fapt. Interesul meu și al Phoenicia este să formăm acești oameni”.

Încearcă să-i implice și pe politicieni în proiect

Unii dintre potențialii viitori antreprenori, care au depus deja CV-urile, au fost prezenți la evenimentul de lansare oficială de la Phoenicia Luxury. Aceștia au avut o serie de discuții libere cu Mohammad Murad, care le-a povestit câteva experiențe trăite de-a lungul vieții sale de student în România, medic la Spitalul Colentina din Capitală și, apoi, antreprenor.

La eveniment au fost invitați și politicienii din Constanța. Au fost prezenți doar 5 reprezentanți ai PSD: parlamentarii Horia Marius Țuțuianu, Felix Stroe și Lucian Lungoci, alături de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, și de primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Mohammad Murad a ținut să precizeze: “Voi avea întâlniri cu afaceriștii constănțeni pentru a le prezenta proiectele și a-i determina să încerce să investească în idei locale de afaceri, cu potențial, încurajând astfel mediul de afaceri din viitor. Constanța are la acest moment peste 100 de persoane care au afaceri de peste 10 milioane de euro. Eu nu vreau neapărat să-mi asum singur acest proiect, eu sunt doar un om mic în acest proiect. Îi invit pe toți constănțenii care au bani și vor să vină alături de cei care au nevoie. De  asemenea, voi merge și la primarul Constanței, Vergil Chițac, și la președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și le voi aduce argumente solide, pentru a ne fi alături în acest proiect”.

1 COMENTARIU

  1. Reținem și această afirmație, relativ-șocantă pentru noi, constănțenii, care vedem că orașul se cammm… „duce-n-cap” (!): „Constanța are, la acest moment, peste 100 de persoane care au afaceri de peste 10 milioane de euro!”!!!

    Șiii… Mohammad Murad (CHIAR-)ȘTIE (!) aceste lucruri, credeți-ne!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here