Rusia a început să construiască fortificații în jurul orașului Mariupol, cucerit în aprilie. Este semnul că Moscova se așteaptă ca ucrainenii să străpungă frontul

0
1361
"Dinți de dragon" plantați în regiunea Lugansk pe "linia Wagner", de mercenarii lui Evgheni Prigojin. Rușii fortifică tot teritoriul cucerit

Rusia a început să construiască masive structuri defensive, cu fortificații antitanc, în jurul orașului Mariupol, cucerit în aprilie, relatează serviciile de informații britanice. Construcții similare se efectuează în Zaporojie, Herson și Lugansk. Acesta este semnul că Moscova se așteaptă ca ucrainenii să străpungă frontul și încearcă astfel să stopeze pătrunderea trupelor inamice în profunzime.

Situația foarte proastă în care se află trupele lui Putin este sugerată pe deplin de aceste măsuri. În spatele propagandei și a amenințărilor proferate de Rusia nu se află nimic. Chiar și după mobilizarea a sute de mii de oameni, generalii înțeleg că inițiativa strategică rămâne în mâinile ucrainenilor, care sunt mult mai motivați, iar acum beneficiază de echipament de luptă și antrenament superioare, odată cu sprijinul venit din Occident.
Ministerul Apărării din Marea Britanie a emis marți dimineața un comunicat în care se menționează informații primite de la serviciile de informații: rușii au început să sape tranșee și să se baricadeze pretutindeni, în încercarea de a menține controlul asupra regiunilor ucrainene ocupate.

Iată comunicatul: „Rusia a început să construiască structuri defensive în jurul orașului Mariupol, ocupat în sudul Ucrainei. Două uzine produc în acest scop structuri antitanc piramidale din beton, cunoscute sub numele de dinți de dragon.

Dinții de dragon au fost probabil instalați între Mariupol și satul Nikolske; și din nordul Mariupolului până în satul Starii Krim. Mariupol face parte din «podul terestru» dintre Rusia și Crimeea, o linie logistică cheie de comunicare.

Dinții de dragon au fost trimiși în plus pentru pregătirea fortificațiilor defensive în Zaporojie și Herson ocupate.

Rusia își fortifică liniile în toate zonele de ocupație. La 19 octombrie 2022, proprietarul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a susținut construirea unei «Linii Wagner» fortificate de apărare în regiunea Luhansk ocupată de Rusia.

Această activitate sugerează că Rusia depune un efort semnificativ pentru a pregăti apărări în profunzime în spatele liniei sale actuale de front, probabil pentru a preveni orice avans rapid al Ucrainei în cazul unor pătrunderi“.

Generalul american Ben Hodges, fostul comandant al forțelor SUA în Europa, estima luni că, dacă se menține actualul curs al războiului, Ucraina ar trebui să-și elibereze tot teritoriul – inclusiv Crimeea – până în vara anului viitor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* Muzeografa care a trudit la doctoratul ministrului Tîlvăr: „Am muncit enorm. I-am făcut teza de la zero!”. DNA a clasat cazul după ce le-a dat acuzaților declarațiile femeii

* Ușurel, „patrioților”! Olandezii știu că voi, cei care cereți zgomotos „să se facă dreptate” în problema Schengen, vă aflați la butoanele corupției

* Victorie mare pentru România după 4 ani de lupte duse de USR: au intrat în vigoare legile „Fără penali în funcții publice”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* VIDEO. Maia Sandu, disperată, la București: „Avem nevoie de ajutor să supravieţuim ca parte a lumii libere” / „Sunt gata să ne dea foc la țară!” / „Suntem cu toții în pericol, Rusia nu are reguli”

* Șeful armatei Ucrainei: „Am distrus de două ori mai multe avioane rusești decât a pierdut URSS în 10 ani în Afganistan – 278 față de 118”

* Fonfleul anului: „Elon Musk și Angelina Jolie la Castelul Bran, de Halloween”. Cum a reușit un site obscur să atragă televiziunile într-o minciună de proporții gigantice

* Bravo, CFR Cluj! Rușine, FCSB! Echipa lui Dan Petrescu s-a calificat, cea a lui Gigi Becali e cea mai slabă din Conference League

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.