România suspendă 30 de zile internările și operațiile. Din cauza nevaccinaților Covid, nu mai e loc pentru alți pacienți

1
381
În spitalele românești nu se vor mai face alte internări, în următoarele 30 de zile, în afara pacienților bolnavi de Covid

Valul de bolnavi de Covid în stare gravă – în proporție copleșitoare persoane nevaccinate – a inundat spitalele din România, obligând autoritățile la o măsură disperată și dramatică: timp de 30 de zile se suspendă internările și operațiile. Excepție vor face doar urgențele și nașterile. Toate forțele unităților medicale vor fi mobilizate, în rest, pentru a prelua pacienții infectați.

Anunțul a fost făcut de medicul Raed Arafat, șeful DSU, în cursul serii de luni. Situația este dramatică și s-a ajuns aici din cauza nevaccinării populației, spun specialiștii, exasperați. Medicii sunt, în același timp, furioși să vadă că pacienți fără nicio vină suferă și li se pune viața în pericol din cauza celor care, din interese meschine, au propagat și sprijinit mișcarea antivaccinistă și conspiraționistă.

Sistemul medical e aproape în colaps, iar bolnavii cu alte afecțiuni sunt sacrificați pentru a-i îngriji pe cei care au refuzat vaccinarea.

Raed Arafat spune că încă nu se întrevede capătul tunelului din acest val 4 pandemic devastator pentru România: „Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate“.

Oficialul guvernamental a enumerat excepțiile: „Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă“.

Priveliștea din spitale este de-a dreptul terifiantă. La Spitalul de Urgență Floreasca, unitatea medicală cea mai mare din țară, secția UPU este închisă. Pe holuri, la intrare, nu mai sunt decât zeci de cadre medicale în combinezoane, într-un du-te-vino continuu către și dinspre ambulanțele care descarcă, la foc automat, bolnavi Covid în stare critică.

Raed Arafat a anunțat: „Fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă“.

În realitate, medicii au fost anunțați încă dinaintea ședinței de Guvern de luni că nu vor mai fi primite decât urgențele majore.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

* Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* Furioasă că a pierdut președinția USR-PLUS, „tabăra Barna” a impus radierea „PLUS”: partidul se va numi USR!

* Tragedie la Milano: cel mai bogat român a murit împreună cu soția sa și fiul lor, în avionul prăbușit peste o casă! Aeronava era pilotată de fiul miliardarului rezident la Monte Carlo

* În avionul prăbușit la Milano se afla și bebelușul de câteva luni pe care tocmai îl botezase miliardarul Dan Petrescu

* 6 mari surprize în fotbalul european. Ce au pățit Real Madrid, Bayern, PSG, Ajax, Benfica și Zenit – toate, echipe de Liga Campionilor

1 COMENTARIU

  1. Este vorba probabil de persoane vulnerabile nevaccinate, nu-i asa ? Acestea ar fi trebuit vaccinate cu prioritate!

    Erau vulnerabile si la Covid-19 si la propaganda facut in media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here