Consilierul premierului Cîțu le cere partenerilor occidentali „să împiedice imediat” cooperarea dintre USR-PLUS și AUR pentru moțiunea de cenzură! „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

19
1598
Alexandru Muraru - Florin Cîțu

Alexandru Muraru, consilierul premierului Florin Cîțu pentru combaterea antisemitismului și xenofobiei, anunță într-un comunicat că a informat Comisia Europeană, precum și guvernele din SUA, Israel, Germania și „alte state membre UE”, despre planul USR-PLUS ”de a crea o nouă majoritate parlamentară” cu AUR – „partid extremist, antisemit”.

„Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale”, arată consilierul premierului Florin Cîțu.

De asemenea, el anunță că i-a informat despre „cooperarea” dintre USR-PLUS și AUR pe cei 108 europarlamentari din grupul Renew Europe, din care face parte și USR-PLUS. Președintele Renew Europe este Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS.

„În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit”, scrie Alexandru Muraru, deși cei de la USR-PLUS au precizat clar că nu vor face nicio alianță – cu atât mai puțin de guvernare – cu AUR, ci doar colaborează la moțiunea de cenzură.

La final, Alexandru Muraru spune că încearcă să stopeze, cu ajutorul partenerilor externi, asocierea dintre USR-PLUS și AUR: „Am făcut apel către omologii mei să condamne public și să împiedice imediat (…) orice cooperare politică sau asociere între USR-PLUS și Alianța pentru Unirea Românilor, în orice etapă și în orice scop”.

Alexandru Muraru este și președintele filialei județene Iași a PNL, ales în această vară. El îl susține pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte al partidului, la Congresul din 25 septembrie.

Comunicatul consilierului Alexandru Muraru

„Am informat oficial, astăzi, omologii mei, reprezentanții speciali ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București – USR-PLUS, în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit, prin care să răstoarne executivul pro-european.

Noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale.

Am informat oficial, astăzi, omologii mei – reprezentanții speciali pentru combaterea antisemitismului și ai altor forme de violență politică sau simbolică, radicalizare și discurs instigator la ură – ai Comisiei Europene, guvernelor SUA, Israel, Germania și ai altor State Membre UE, despre noul plan al partenerilor de guvernare de la București în a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid extremist, antisemit prin care să răstoarne executivul pro-european.

Totodată, am transmis scrisoarea oficială către un număr important de organizații internaționale cu un rol major în prevenirea și combaterea antisemitismului, a negării Holocaustului, în protecția memoriei victimelor regimurilor totalitare și a drepturilor minorităților etnice sau sexuale.

În același timp, am adus la cunoștința celor 108 deputați din Parlamentul European, care provin din 22 de State Membre ale UE, membri ai grupului politic Renew Europe, planul care se pregătește în aceste zile la București, unde, colegii lor din alianța USR-PLUS, partide afiliate Renew Europe, s-au aliat printr-un demers oficial cu o formațiune politică ce a hărțuit în permanență minoritățile etnice și sexuale.

În documentul oficial, am subliniat faptul că noua alianță conjuncturală creează premisele aducerii la putere a unui partid neofascist, xenofob, antisemit, care a ultragiat în permanență memoria victimelor Holocaustului, a încercat reabilitarea criminalilor de război și a promovat ura împotriva minorităților etnice și sexuale.

Am atras atenția, în documentul transmis, că este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când un partid extremist de factură neo-fascistă, xenofob, antisemit, este cooptat de o forță politică pro-europeană aflată la guvernare pentru a vota o moțiune de cenzură împotriva propriului cabinet.

Practic, prin această acțiune politică, alianța USR-PLUS ia locul PSD și reîntoarce România în urmă cu 30 de ani, când, pe atunci, socialiștii români guvernau deschis cu partide extremiste, neo-fasciste, ultranaționaliste și antisemite.

În documentul oficial am explicat că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid politic profund naționalist, anti-european, înclinând spre extrema dreaptă a spectrului politic. Este condus de persoane care au făcut în trecut și recent afirmații cu conținut xenofob, homofob și sexist, sau au glorificat personalități istorice condamnate pentru crime împotriva umanității. Membrii săi sunt promotori deschiși ai partidelor și organizațiilor paramilitare istorice fasciste românești, precum Mișcarea Legionară și Garda de Fier, care au participat activ, în trecut, la exterminarea evreilor și la desfășurarea Holocaustului. Pe scurt, acest partid politic promovează intoleranța și discriminarea minorităților naționale, religioase și rasiale și se opune diversității în România și Europa. Alianța pentru Unirea Românilor promovează politici identitare și noțiunea de supremație a unei identități etnice, religioase și rasiale. Acest lucru reiese numeroase acțiuni, mesaje, incidente care au dominat spațiul politic și public din decembrie 2020 până în prezent. Pe scurt, acest partid politic promovează intoleranța și discriminarea minorităților naționale, religioase și rasiale, și se opune diversității în România și Europa.

Ca o consecință a inițiativelor din trecut și a mesajelor publice ale liderilor și membrilor AUR, mediul social din România a cunoscut schimbări radicale. Incidente antisemite grave vizând comunitatea evreiască din București au fost înregistrate pentru prima dată în mulți ani în martie, iar discursurile de ură online se răspândesc alarmant. Drept urmare, Parlamentul României a reacționat cu o Declarație pentru a condamna unele manifestări antisemite din România și încercările de reabilitare a criminalilor de război, susținute și de USR-PLUS.

În urma alegerilor legislative din 2020, toate partidele politice reprezentate în Parlament s-au angajat public să nu coopereze sau să formeze alianțe cu acest grup politic în procesul legislativ. În iunie anul acesta, PSD a încercat cooperarea cu AUR cu privire la o moțiune de cenzură și, cu acea ocazie, am avertizat, de asemenea, Partidul Socialiștilor Europeni cu privire la impactul negativ al acțiunii. În aceste zile, chiar Partidul Socialiștilor Europeni a avertizat asupra pericolului de a se crea o alianță între USR-PLUS și AUR pentru democrația românească.

În această săptămână, USR-PLUS a decis să nu își păstreze angajamentul în acest sens și să submineze guvernul pro-european pe care l-a ajutat să-și formeze cooperând cu AUR.

Totodată, am arătat omologilor mei că această acțiune este foarte alarmantă, deoarece conferă AUR o pondere mai mare prin asocierea cu un partid progresist-centrist cu o bază puternică de alegători tineri și foarte tineri. O astfel de cooperare aruncă o umbră asupra USR-PLUS ca partid pro-european și îi afectează negativ imaginea în cadrul Grupului RENEW EUROPE al Parlamentului European, unde deține poziția de președinte al grupului.

Pe termen mediu, pericolul real al acestei cooperări este creșterea la putere a AUR prin utilizarea influenței USR-PLUS și compromiterea demersurilor pentru promovarea egalității de gen, a diversității și a drepturilor minorităților, în special a drepturilor LGBTIQ în România. Nu există nicio îndoială că, după această alianță, AUR își va continua cu mai multă fervoare discursul xenofob, antisemit și homofob.

Consecințele acestei alianțe de neconceput între USR-PLUS și un partid politic neofascist, xenofob, homofob și anti-european vor fi grave pentru climatul de toleranță, încredere și stabilitate din România, precum și din Europa, deoarece ar putea duce la alte astfel de asociații în viitor, cu consecințe de neimaginat pentru procesul politic din UE.

În final, am făcut apel către omologii mei să condamne public și să împiedice imediat – arătând astfel că nu că nu tolerează asocierile dintre forțele politice de masă și extrema dreaptă din statele membre ale UE – orice cooperare politică sau asociere între USR-PLUS și Alianța pentru Unirea Românilor, în orice etapă și în orice scop.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis se plasează clar de partea lui Cîțu. Atac dur la adresa USR-PLUS: „s-a discreditat iremediabil”, „trădează voința cetățenilor”, „gesturi politice iresponsabile”

* PSD, salvatorul-surpriză al Guvernului Cîțu. A blocat din nou stabilirea unui calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de USR-PLUS și AUR

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

* O GUVERNARE PIERDUTĂ. Replici memorabile din ultima ședință de coaliție, înaintea moțiunii de cenzură. Pariul propus de ministrul Drulă

* Cîțu: „Se pare că la PSD a fost mai multă onoare” decât la USR-PLUS! Despre PSD-ul lui Dragnea e vorba, cel din 2017

* Mesaj dur al celui mai performant liberal. Ilie Bolojan atrage atenția taberei Cîțu că împinge PNL într-o fundătură. „Unde ne ducem mai departe? Care sunt pașii următori?”

* Domnul Cîțu și-a făcut harakiri

* Unele companii de electricitate se răzbună pe clienții care se mută la alt furnizor: le trimit facturi „de regularizare” de zeci de mii de lei

Încă un dosar pentru Dragnea! Vacanțe exotice în Qatar, Maldive, Bali și Caraibe, alături de concubina Irina, pe banii PSD – subvenție de la stat

* Adrian Sârbu, părăsit de încă un om de bază. Costi Mocanu a rupt colaborarea cu Aleph, după ce Felix Drăghici plecase la Antena 1

* A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

19 COMENTARII

 1. JOSNICIA binomului-TOXIC Iohannis-Cîțu TRECE DE ORICE LIMITĂ!!!

  BINEÎNȚELES că NU o să le iasă acest joc MIZERABIL: occidentalii… ȘTIU PERFECT CARE-I SITUAȚIA (!!!) și, în plus, NU LE PLACE SĂ FIE… LUAȚI DE PROȘTI (!!!): așadar…, această JALNICĂ încercare de MANIPULARE/INTOXICARE a partenerilor-occidentali se va… ÎNTOARCE ÎMPOTRIVA AUTORILOR!!!

  Iohannis și Cățu uită cine-i Dacian Cioloș…, uită că acesta conduce… al treilea partid/grup din Parlamenttul-European, uită și cine-l sprijină pe Cioloș…, uită cine-i… Macron și ce cuvânt are de spus Franța în Uniunea-Europeană ș.a.m.d.!!!

  Repetăm: lui Iohannis și MARIONETEI sale, Cîțu, PARCĂĂĂ… LE-A LUAT DUMNEZEU MINȚILE, din momentul în care s-au hotărât să-l debarce pe Orban de la conducerea P.N.L.!!!

  • O (NOUĂ!!!)… GAFĂ-MONUMENTALĂĂĂ (!!!) aaa… „echipei-căștigătoare” (Sic!)!!!

   Oareee…, UNDE-O SĂ SE OPREASCĂ NEBUNII (!!!) ĂȘTIA, careee… FAC PRAF TOTUL: P.N.L., COALIȚIA,… ȚARA???!!!

   • Apropo…, consileru’ ăsta nu-i ăla cuuu… PÂRA (ALTAAA!!!) în legătură cu parastasul-de-pomenire al lui Ion Antonescu???!!!

    Individu’-iii… PÂRÂCIOS-DIN-FIRE: e ca ăia de la noi din mahalaua noastr[ de pe malu’ mării („Trei-Papuci”), care ne pârau ce-am făcut în recreație de neee… învinețea învățătoarea podu’-palmelor cu rigla sau bățul și, ca să nu-l bumbăcim după ore, în drum spre casele noastre, le dădea TURNĂTORILOR-NERENOROCIȚI/SCÂRBOȘI drumu’ mai devreme de la școală, să apuce să ia avans față de noi (daaa’… și când puneam mâna pe eiii!!!)…

 2. Un gest disperat si fara sens. Chiar isi inchipuie ca vreo tara pune botul la delatiunile lui? Pentru informare tarile au propriile lor ambasade si servicii de informatii.
  Pentru a mai intelege ceva din dedesupturile acestui scandal va recomand un interviu al lui Cristian Pîrvulescu din Libertatea.
  https://www.libertatea.ro/stiri/interviu-cristian-pirvulescu-iohannis-a-declansat-criza-pentru-ca-isi-doreste-un-guvern-pe-care-sa-l-controleze-cei-de-la-usr-plus-stiu-ca-au-dat-sah-la-presedinte-3720698

 3. Premierul Cîțu trebuie să explice partidului de ce a transmis consilierul Murariu către UE, SUA și Israel că în România sunt, în esență, probleme infinit mai grave decât în Ungaria cu derapajele lui Viktor Orban.
  Adică românii nu merită nici primire în Schengen, nici vize USA. Indiferență față de imaginea României precum sub regimul Crin-Ponta. De fapt, cam suntem sub putere neo-USL încă de la demiterea lui Vlad Voiculescu, după care act, guvernul Cîțu a ratat vaccinarea (RO 30%, UE 70%), legitimând… doleanțele AUR .

  • Inafara faptului ca seamana a turnatorie ordinara, pun tara intr-o situatie de inferioritate, de parca noi am fi subordonati Germaniiei si Israelului!
   In plus, e o minciuna, fiindca USR-PLUS nu a facut alianta cu AUR, ci o intelegere pentru o actiune de moment. Iar ei spun ca au planiificat o noua majoritate parlamentara. Vor fi prinsi imediat cu minciuna!

    • Acuuu’…, haideți să NU ne certăm (ȘI!…) peee… chestii-de-semantică: U.S.R.P.L.U.S…. NU face guvernare cu ăia de la A.U.R., doar… îl alungă pe Cîțu, TOCMAI CA SĂ POATĂ CONTINUA GUVERNAREA COALIȚIEI ACTUALE, daaaaaaaaaaaaaa?!!!

     • MAI RĂU ESTE DACĂ (Doamne-Fereșteeeee!!!) Cîțu face guvern „CU” sau „SUSȚINUT DE”… P.S.D., daaaaaaaaaaaaaa?!!!

      AIA AR FI… „ALIANȚĂ”… ÎN-TOATĂ-REGULA/ÎN-TOATĂ-PUTEREA-CUVÂNTULUI, nuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

 4. AUR a fost util, cu girul marelui mut de la cotroceni, la alegerile parlamentare pentru a canibaliza voturi de la psd… nici un pnlist nu s-a vaitat atunci nici pe intern, nice pe extern.

  in plus acest varaf al vatafululi catu minte cu nerusinare (cum altfel?), caci USR+ NU s-a aliat cu AUR, doar vor vota motiunea de cenzura impotriva vatafului catu.

  • Ca nu a fost o alianta sunt abureli useriste. Insa USR chiar s-a aliat cu AUR.
   Iata definitia aliantei din DEX: ”A se intelege cu cineva, a se coaliza in vederea unei actiuni comune”
   Nu are legatura cu vreun document scris si nu depinde daca e pe termen lung sau doar pentru o actiune punctuala.
   Conform dictionarului exista in prezent o alianta intre AUR si USR+

   • Ca să scapi ROMÂNIA de unul precum Cîțu… FACI ORICE, alegând TEMPORAR/CONJUNCTURAL/PE-TERMEN-SCURT… răul-cel-mai-MIC: Churchill și Roosevelt s-au aliat cu… Stalin, ca să scape lumea de… Hitler, nuuuuuuuuu?!!!

   • Aburul e in capul tau, si abureeala pe care o emiti cu atata suficienta de sine e menita a incerca cu disperare sa distraga atentia de la adevarata alianta: #USLexista. Nu ai reusit! poti sa mai incerci, dar nu pangari DEX-ul!

 5. Iar a aparut rusinea poporului roman, cel mai bolsevic intre bolsevicii tari, nefericitul cu tancuri rusesti pe feisbuc, indracitul care face plangeri penale impotriva preotilor care au tinut o slujba pentru antonescu ctitor al bisericii lor dar tace ca mutul bolsevic in papusoi ca de 31 de ani i se face cantarea Romaniei criminalului ceausescu in cimitirul Ghencea! Ce ti-a raspuns ma, paduche paracios, premierul Israelului care provine dintr-un partid „far right”?!

  • Crede cineva că acțiunea are ca scop readucerea USR+ în alianță ? Nicidecum ! NIMENI nu crede asta ! Acțiunea are ca scop justificarea reunificării găștii de banditi PCR si eliminarea reformiștilor în fata Vestului. Nenorocirea bandiților bolșevici e ca sunt proști și-i cred și pe vestici proști 😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.