marți, februarie 27, 2024
AcasăOpiniiCiocăzanuRomâni, la picior arm'! Să ne trăieşti, Mihai Şora!

Români, la picior arm’! Să ne trăieşti, Mihai Şora!

-

L-aţi auzit pe Codrin-file din povestea „hoţul strigă hoţii”? Declaraţia lui despre cum îl pot ei suspenda pe Iohannis (culmea nebuniei, în vremuri de preşedinţie rotativă a UE!) este doar ultima dovadă că ne aşteaptă un an de „care pe care”. PSDragnea are plan clar s-o rupem cu UE, dacă UE nu se face preş în faţa sultanilor roşii.

Dragnea a cules până-a ales. I-au rămas în jur doar figuri de genul Codrin. Oameni care fie dau cu pumnul la nevoie, fie execută mecanic, fără să forţeze vreun neuron din dotarea personală. „Nucleul dur” al puterii sale e compus din oamenii care, în istoria acestui partid, abia dac-aveau loc să care genţile unor Iliescu, Năstase, Geoană sau Ponta.

Dăncilă e „bomboana de pe colivă”, vorba tovarăşei sale Carmen Dan (la rându-i exponată banală în vitrina cu statui ieftine a mahărului cu mustaţă). Prim-ministru ca marioneta ideală. Care nu gândeşte, ci execută fără crâcnire ce-i transmite şeful ei neoficial Darius Vâlcov şi cel oficial Liviu Dragnea. Şi dacă s-ar porni Apocalipsa alături, dar i-ar spune „Liviu” să stea liniştită că-i doar o uşoară furtună de vară, tanti ar crede şi aşa ceva.

- Advertisement -

Mai departe, e gaşca binecunoscută anti-justiţie: Nicolicea, Iordache, Şerban Nicolae, Tudorel Toader&co. Iar lista poate continua cu toţi anonimii din majoritatea parlamentară (adăugaţi aici şi ALDE, care e complice cu această panoplie de pesedişti-unelte de uz personal).

Odată rezolvat frontul puterii cu oameni fără personalitate, şantajabili sau lacomi (nu musai de talia Lingoului-şef), Dragnea are tot ce-i trebuie să meargă până la capăt cu atacul la UE. Afirmaţia lui Codrin Ştefănescu („nu avem ce discuta cu liderii europeni”) sună ca o declaraţie fermă de război faţă de Europa. De ce? Pentru că UE nu se face preş în faţa lor atunci când ei cer „legea suntem noi”. Nu, avertizează UE, renunţaţi la atacul la democraţie! Asta i-a transmis lui Tăriceanu însuşi Guy Verhofstadt, şeful său de familie europeană ALDE.

Fără efect! Nu le pasă atâta vreme cât nu obţin ce vor: IMUNITATE pentru furt. Or, UE nu poate garanta aşa ceva. De aceea, băieţii vor continua. Iar nouă nu ne rămâne decât să stăm cu arma la picior şi să fim gata oricând de ripostă. Arma noastră nu e violenţa, deşi am avea de o mie de ori mai multe motive să fim „veste galbene”. Dar avem cuvântul, umorul, protestul şi speranţa binelui. Plus modele de o aură inegalabilă.

- Advertisement -

Avem OAMENI ca Mihai Şora. La 102 ani, venerabilul cărturar ne spune cu o pioşenie rară şi o forţă intrinsecă de esenţă divină ce trebuie să fim noi toţi, în acest an în care Codrin, Dragnea, Dăncilă, Tăriceanu&co. vor să dea foc la ţară. Fără a filosofa prea mult, vă propun să începem bătăliile lui 2019 sub semnul acestui mesaj de mai jos, transmis românilor de Mihai Şora. E cel mai bun energizant şi balsam deopotrivă pentru vremurile ce vin.

Dragi prieteni,
Ne așteaptă un an greu.
Nu știu în ce măsură suntem pregătiți să-i facem față (în ce mă privește, nu știu nici chiar dacă-i voi supraviețui); dar să rămânem atenți, lucizi și întregi, cu ochii larg deschiși. 
Și, desigur, să ne revedem la Girafă.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -