Intră și Lukașenko în război cu Ucraina! Opoziția din Belarus cere populației să blocheze drumurile, pentru a opri nebunia

1
9985
Aleksandr Lukașenko - Vladimir Putin

Dictatorul psihopat Aleksandr Lukașenko, președinte autoproclamat al Belarusului după ce a falsificat alegerile prezidențiale din 2020, a decis să intre în război împotriva Ucrainei, pentru a-l ajuta astfel pe dictatorul criminal Vladimir Putin să decapiteze conducerea democratică de la Kiev.

Această intenție a fost raportată la Centrul de Criză pentru Belarus din Lvov, informează Obozrevatel.com. Acum, armata se adună pe teritoriul Republicii Belarus, urmând să plece în curând spre Ucraina.

„Se formează brigăzi care sunt gata să plece din Belarus. Unitățile militare care se vor deplasa spre Ucraina: Brigada 103 de operațiuni speciale (Vitebsk), Brigada 38 de operațiuni speciale (Brest), Brigada 5 separată de operațiuni speciale (Mariana Gorka). Aceste unități, conform recunoașterii, vor înainta ori s-au deplasat deja spre Ucraina, pentru războiul cu ucrainenii”, relatează opozanții lui Lukașenko din Belarus.

„Singurul motiv pentru o astfel de decizie va fi acela că cetățeanul Lukașenko este complet dependent de Putin, inclusiv în problemele propriei securități”

Opozanții lui Lukașenko fac apel la belaruși să împiedice statul lor să se implice în războiul de cucerire a Ucrainei și să oprească în acest sens mișcarea coloanelor militare.

„Este necesar să fie oprită înaintarea lor către graniță. Toți cei care locuiesc acolo: blocați drumurile pentru a nu pleca nimeni!”, scriu activiștii din Belarus.

Informațiile activiștilor din Belarus au fost confirmate și de Centrul pentru Strategii de Apărare din Ucraina.

„Există o probabilitate foarte mare ca guvernul autoproclamat al Republicii Belarus să decidă în următoarele ore cu privire la participarea Forțelor Armate ale Republicii Belarus în războiul purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Aceasta înseamnă folosirea tuturor forțelor și mijloacelor armate din Belarus împotriva forțelor noastre de apărare. Singurul motiv pentru o astfel de decizie va fi acela că cetățeanul Lukașenko este complet dependent de Putin, inclusiv în problemele propriei securități”, scrie Andrei Klimenko, manager de proiect la Institutul de Studii Strategice ale Mării Negre.

„Armata din Belarus s-ar putea să nu înțeleagă încotro se îndreaptă, televiziunile lor sunt pline de propagandă despre «naziști» imaginari”

Klimenko a amintit că, de-a lungul istoriei, ucrainenii și belarușii nu s-au luptat niciodată unii împotriva celorlalți. Astfel, Centrul pentru Strategii de Apărare îi îndeamnă pe ucraineni să-i informeze pe belaruși în mod corect despre situația reală din Ucraina.

„Important: armata din Belarus s-ar putea să nu înțeleagă încotro se îndreaptă, televiziunile lor sunt pline de propagandă despre «naziști» imaginari, s-ar putea să nu li se explice sarcinile și s-ar putea să nu înțeleagă mare lucru din ceea ce se întâmplă. S-ar putea să nu știe despre pierderile nebunești ale rușilor de aici. Trebuie să sunați și să le scrieți tuturor cunoștințelor din Belarus, să vorbiți despre asta și să le cereți să nu intre în război împotriva ucrainenilor. Mamelor și soțiilor din Belarus, nu vă lăsați oamenii să moară și să lupte împotriva persoanelor apropiate!”, a punctat Klimenko.

Potrivit ultimelor date, care sunt confirmate de surse diplomatice ucrainene, unități ale forțelor de operațiuni speciale din Belarus au fost încărcate în avioane. Se pregătește un atac aerian în direcțiile Kiev și Jitomir.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Azi, în plin război, Lukașenko organizează un referendum de modificare a Constituției, pentru a putea folosi arme nucleare!

* Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* În trei zile, Rusia a pierdut 4.300 de militari, 706 vehicule blindate, 146 de tancuri, 27 de avioane, 26 de elicoptere și 2 nave

* VIDEO. Putin cere armatei ucrainene să doboare, prin lovitură de stat, „clica de drogați, naziști și teroriști” care conduce țara

* Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

* 5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

* Ministrul ucrainean al Apărării: „Rezistând 55 de ore, am distrus complet planurile inamicului”. 3.500 de ruși morți, 200 capturați

* Epuizați și rămași fără muniție, soldații ruși refuză să mai lupte, dezertează sau se predau trupelor ucrainene. Tot mai multe blindate rămân fără combustibil

* „În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

* Primul român omorât de rachetele lui Putin, în Ucraina, aproape de Transnistria. Andrei Dumbravă avea 32 de ani, o fetiță de 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni

* Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

* Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

VIDEO. „Plecați de pe pământul nostru! Vom lupta până la ultimul glonț. Niciunul dintre voi nu se va întoarce viu de aici!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

VIDEO. Ultimul schimb de replici pe Insula Șerpilor: „Predați-vă!” / „Navă rusească, du-te-n p… mea!”. Cei 13 polițiști de frontieră ucraineni au murit eroic în luptă cu rușii

Zelenski: „Am fost lăsați să luptăm singuri. Tuturor le e frică”. Germania se opune decuplării Rusiei de la SWIFT, care ar fi o lovitură mortală

* Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

* Maia Sandu joacă tare: Moldova blochează Spunik.md, arma propagandistică prin care Rusia „incită la ură și război” în limba română!

OPINIE. Putin a pierdut deja! SUA și Europa, într-un consens total: Putin e un pericol pentru toată lumea. Urmează dezintegrarea lumii ruse. Tic-tac!

Rusia a ocupat centrala atomică de la Cernobîl. Personalul care o deservește a fost luat ostatic

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

„Un act sinucigaș pentru Putin și dezastruos pentru poporul rus. O rușine istorică”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here