Acasă Presa locală Priviți această poză! Ce bine e că Vasilica ne-a scos din noroaie...

Priviți această poză! Ce bine e că Vasilica ne-a scos din noroaie…

Au trecut două săptămâni de când Viorica Vasilica, poreclită Dăncilă, a emis celebra frază: „Guvernul a scos țara din noroaie”. La Guvernul PSD-ALDE se referea.

Între timp ne tot parvin imagini cu țara înghițită de noroaie. Drumuri care n-au văzu asfaltul, nici măcar o lopată de pietriș.

Priviți cu atenție poza de mai sus! Ea cuprinde toată nefericirea unor oameni și toată ticăloșia unor guvernanți mincinoși, lăudăroși, incapabili.

Așa arată drumul spre școală pentru 20 de elevi din satul vasluian Rapșa, comuna Pungești, județul Vaslui. Or fi gaze de șist pe dedesubt, dar deasupra e o mocirlă apocaliptică.

Echipați cu cizme de cauciuc, copiii străbat cu greu drumul spre școală. „Câteodată nu mergem la școală, pentru că drumul este foarte greu de traversat”, spune unul. „Ar fi bine să fie stradă. Dacă s-ar putea, am vrea să plecam din glodul ăsta undeva unde să avem stradă”, zice altul.

Neputincioși, oamenii spun că trăiesc acest coșmar de ani de zile și că nimeni nu a luat nicio măsură. Drumul plin de noroi se dovedește de netrecut și cu mașina.

„Nu poate să intre ambulanța”, explică o localnică. „Dacă se îmbolnăvesc copiii, trebuie să mergem cu ei în brațe până la Toporăști, la 3 kilometri”.

Pentru asfaltare nu sunt bani. Dar Vasilica ne-a scos din noroaie…

CITIȚI ȘI:

loading...

4 COMENTARII

 1. In al doilea razboi mondial se scoteau masinile de razboi din noroaie cu caii, boii, soldatii, etc. Nici o schimbare de atunci decit numai niste legi si salarii babane. Minciuna este la ea acasa. Romanul trage ponoasele.
  Cu tractorul cu lanturi la roti, cu tancul care merge pe lemne, etc. si totusi se gaseste o solutie sa se iasa din „criza”. Conducatorii nu trebuie deranjati. Ei au timp numai pt numarat pistasii.

 2. E de neinchipuit cum poate nenorocitul de primar sa isi ia salariul fara sa-l mustre constiinta. Nu se poate sa stai, chiar si un an, nu mai zic de un mandat sau trei, primar într-o comună si sa nu fii in stare sa pui macar niste piatra pe drumurile alea desfundate. De 15 ani se pot accesa fondurie europene, dar asta e o alta poveste. Dar tot de neinchipuit e ca oamenii aia voteaza aceiasi oameni de 30 de ani. De obicei PSD-isti. Aceeasi oameni merg in parlament trimisi tot de saracul vasluian, botosanean, galatean, telormanean, brailean, oltean, etc. Adica cei mai saraci, cei mai glodurosi, dacă vreti, cei mai batuti de soarta, isi bat joc nu doar de ei ci si de noi, de Romania. Iar noi stam si induram. Pana cand? Cat ne vom mai permite sa nu iesim la vot si sa-i lasam pe altii sa ne decida soarta. A noastra, dar mai grav, a copiilor noștri. Iar ca o paranteza mai spun doar ca e dovedit faptul ca votul a 70% dintre noi scoate din parlament cel mai mare dusman al poporului roman…UDMR.

 3. Caracterulul Veoricai e mai manjit decat noroaiele astea. Spune atat de multe minciuni, incat nu pot crede ca e atat de inconstienta precum se crede. Mai curand, e posesoarea unei gigantice nerusinari si crede ca se salveaza facand-o pe naiva.
  Sa spui (sau sa citesti) ca ai scos tara din noroaie, cand de 30 de ani drumurile asfaltate din sate sunt aproape numai acelea care au ramas din vremea lui Ceausescu, iar tu nu ai facut nici cat cei dinaintea ta, e un tupeu imens!
  E greu de crezut accepta inconstient sa fie marioneta, fara ca sa-si dea seama cat rau face si fara sa-i iasa ceva. Nu e anormala, e doar mediocra. Cea mai mare parte a oamenilor sunt mediocri, dar au simt moral.

 4. Si când au vrut să extraga americanii gaze de sist (cum fac in toată America), au iesit disperați cu popii lor in frunte să se lupte, de ziceai că vin tătarii să-i taie.
  Noroaie si PSD, asta au acolo răzesii, puțini, care nu au plecat inca in Anglia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările