Primul român suspect de infecție cu virusul chinez a fost internat la „Matei Balș”

0
3282
Salvare Bucuresti
Primul caz din România de infestare cu coronavirus - un asistent medical din Reșița care lucrează în Germania

La câteva zile de la izbucnirea epidemiei, primul caz de persoană suspectă de îmbolnăvire apare și în România. Răspândirea infecției este extrem de rapidă. Un tânăr de 24 de ani care studiază în China s-a întors în țară în urmă cu 8 zile. A acuzat febră și dureri musculare. Este din Bacău și a fost internat de urgență la Matei Balș, în București.

Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, pentru Deșteptarea.ro.

Tânărul a fost internat pentru prima dată în Spitalul Județean din Bacău. După ce starea lui s-a agravat, a fost trimis de urgență la București.

Epidemia provocată de noul tip de coronavirus are epicentrul în orașul Wuhan, China. Acesta, alături de alte orașe din China au fost închise de autorități și se află sub pază militară. Până luni dimineața, muriseră ca efect al infecției 80 de persoane, câteva mii fiind bolnave.

S-au instituit măsuri de protecție și pe aeroporturile din România. Călătorii sunt controlați, iar temperatura corpului e măsurată. La primele semne de îmbolnăvire sunt chemate autoritățile medicale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* INTERVIU. „Virusul mortal din China n-are nicio legătură cu vaccinurile gripale”

* Moartea lui Kobe Bryant. Cine sunt cele 9 victime din elicopterul prăbușit

* VIDEO. Ultimul zbor al lui Kobe Bryant și al fiicei sale de 13 ani. De ce s-a prăbușit elicopterul?

* Legendarul Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa de 13 ani. Mergeau să joace baschet, dar s-au prăbușit cu elicopterul

* Renuțarea la inelul de logodnă, un nou mesaj al Irinei Tănase către Dragnea. Relația dintre cei doi, pe butuci

* Dezvăluiri. Se simte mâna Moscovei în protestul de la Craiova împotriva frecvenței 5G. România, o țintă pentru Putin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here