miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaMacron nu exclude ca Occidentul să trimită și trupe la sol în...

Macron nu exclude ca Occidentul să trimită și trupe la sol în Ucraina! „Vom face tot ce e posibil ca Rusia să nu câștige acest război”

-

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat luni, în cadrul reuniunii de la Paris organizate de europeni pentru a căuta noi modalități de sprijinire a Ucrainei, că nu trebuie exclusă nici măcar posibilitatea trimiterii de trupe terestre în țara atacată de Rusia. Declarația marchează o schimbare radicală de atitudine față de ultimii doi ani și reflectă, de fapt, îngrijorarea Occidentului în fața avansului trupelor rusești pe mai multe fronturi în acest moment.

Lipsită de sprijinul american după ce republicanii au blocat în Congres reluarea aprovizionării cu armament și muniție pentru Kiev, armata ucraineană este sub o mare presiune din partea rușilor. Aceștia au cucerit Avdiivka, au eliminat – foarte probabil – capul de pod de peste Nipru, în zona Herson, și amenință să obțină victorii decisive.

Armata ucraineană are o problemă majoră: este într-o teribilă criză de muniție. Din acest motiv, obuzierele M777 de tip NATO sunt acum trase pe linie moartă, pentru că nu mai sunt proiectile. Avdiivka a trebuit abandonată tot din cauza lipsei de muniție, rușii reușind să acumuleze acolo o superioritate de 7 la 1 la artilerie.

Țările europene se mobilizează și caută cu înfrigurare soluții, iar la Paris s-a discutat despre o nouă coaliție. Macron a anunțat că Ucraina va fi aprovizionată cu rachete de rază medie și lungă de acțiune, precum și cu muniție. Însă marea noutate este că șeful statului francez nu mai exclude posibilitatea ca țările europene să trimită trupe la sol contra rușilor în Ucraina.

- Advertisement -

Emmanuel Macron: „Azi nu există un consens privind trimiterea de trupe la sol… dar nimic n-ar trebui scos din calcul. Vom face tot ce este posibil pentru ca Rusia să nu câștige acest război. Trebuie să contrazicem impresia că lucrurile se destramă, să reafirmăm că n-am obosit și că suntem determinați să respingem agresiunea rusească. Suntem convinși că înfrângerea Rusiei este necesară pentru securitatea și stabilitatea Europei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI: 

„N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“. Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. O declaratie extraordinara care dovedeste mutatia care a avut loc in ultimii doi ani in optica Frantei fata de statul agresor si criminal euro-asiatic. De la „Rusia nu trebuie umilita” de acum doi ani la constientizarea pericolului mortal pe care il reprezinta Rusia si prin urmare necesitatea averizarii acesteia. Din mormaiala stranepotului maresalului de mucava stalinist Budionyi (purtatorul de ceasuri super-scumpe elvetiene Peshkov) se simte teama mega-ursului cu blana gaurita. Din pacate unele „mangafale” europene au ratat ocazia sa taca din gura cum a fost cazul fostului euro-comunist Scholz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -