Presa ucraineană pune la îndoială moartea Dariei Dughina! „Trupul odioasei arăta ca al unei prințese întinse într-un sicriu de cristal. Păi, nu arsese de vie?!”

3
19570
23 august: Daria Dughina în sicriu, "ca o prințesă"; 20 august: Daria Dughina era mistuită de flăcări, "arsă de vie"

Propagandiștii Kremlinului sunt puși în dificultate după înmormântarea Dariei Dughina, care a avut loc marți, 23 august, la Moscova. Deși mașina fanaticei susținătoare a fascismului rus a explodat sâmbătă seara pe o autostradă din regiunea Moscova (așa cum au prezentat rușii știrea), în sicriu, înainte de a fi îngropată, „trupul odioasei putiniste arăta ca al unei prințese care stă întinsă într-un sicriu de cristal”. Observațiile sunt făcute de site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

Jurnaliștii ucraineni au analizat mai multe postări și articole din spațiul public al Federației Ruse, ajungând la concluzia că mai toate se bat cap în cap.

Din imaginile furnizate de la centrul de televiziune Ostankino din Moscova, unde a avut loc ceremonia de rămas bun pentru Daria Dughina, nu reiese deloc scenariul conform căruia ea a murit arsă de vie și n-a putut fi inițial identificată de oamenii legii.

Publicația Mash titra: „Trupul șoferului mașinii Land Cruiser Prado este imposibil de identificat pe loc – el a ars în întregime. S-a stabilit anterior că este o femeie. După informațiile noastre, SUV-ul Dariei Dughina a explodat la ora 21.35, în timpul deplasării pe autostrada Mojaisk. Apoi a ieșit de pe traseu și a intrat într-o clădire”. Știrea a adunat peste 1,1 milioane de vizualizări.

Daria Dughina în sicriu

„Utilizatorii rețelelor de socializare au atras atenția cu surpriză și sarcasm asupra aspectului Dughinei și asupra stării de spirit a tatălui ei drag”

Site-ul Obozrevatel.com, cel mai popular din Ucraina, constată următoarele.

  • „În realitate, chipul Dughinei, după cum se vede, este intact. Fotografiile de la înmormântare au fost ulterior publicate chiar de ziariștii invitați la evenimentul tragic.”
  • „Utilizatorii rețelelor de socializare au atras atenția cu surpriză și sarcasm asupra aspectului Dughinei și asupra stării de spirit a tatălui ei drag. Aleksandr Dughin, care, potrivit acelorași publicații ruse, a fost internat în spital după moartea fiicei sale cu o lovitură puternică, n-a arătat mai rău decât Daria la înmormântare. Propagandistul a acceptat condoleanțele cu zâmbetul pe buze.”
Zâmbetul lui Dughin, la înmormântarea fiicei sale
  • „Chipul roșu al defunctei n-a scăpat de privirea ascuțită a cunoscutului scriitor și terorist al așa-ziselor republici populare din Donețk și Lugansk, Zahar Prilepin. Cu toate acestea, fiind de mult «lovit» în contemplarea imperialismului și șovinismului, el a găsit în aceasta un mesaj sacru din cer.”

„Propagandiștii au început să caute frenetic o explicație pentru o apariție atât de înfloritoare a defunctei”

  • „Impresiile lui Prilepin nu i-au impresionat pe ucraineni. Aceștia, având încredere în ochii lor și comparând informațiile, au ajuns la concluzia că moartea Dughinei ar putea deveni o producție grandioasă pusă în scenă.”
  • „Astfel de sentimente în societate, după publicarea fotografiilor, au provocat confuzie în presa rusă. Propagandiștii au început să caute frenetic o explicație pentru o apariție atât de înfloritoare a defunctei, așa că au apărut brusc «noi detalii» ale unui accident rezonant.”
Înmormântarea Dariei Dughina

Obozrevatel.com a făcut o captură de ecran cu informațiile așternute pe un canal rusesc de Telegram, preluat de site-ul Gazeta.ru. Noua variantă a decesului Dariei Dughina este schimbată radical față de cea inițială, vehiculată și de serviciile secrete ale FSB: „Conform informațiilor disponibile, medicul legist a concluzionat că moartea jurnalistei s-a produs aproape imediat ca rezultat al șocului suferit de aceasta, fiind cauzată de traumatisme grave concomitente și de amputarea traumatică a membrelor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FSB pretinde că a și găsit vinovatul pentru uciderea Dariei Dughina: Natalia Vovk, o ucraineancă de 43 de ani, membră a regimentului Azov, intrată în Rusia împreună cu fetița sa de 12 ani

* Cum ar fi fost fabricată „asasina” Dariei Dughina. „Rusia a încercat să netezească pixelii neuniformi din imagine și să insereze o altă fotografie în certificat”

* „Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* VIDEO. 6 luni de la începerea „războiului de 3 zile” al lui Putin: tancurile rusești defilează, în sfârșit, în centrul Kievului – la parada tehnicii de luptă distruse de ucraineni

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* VIDEO. Principalul propagandist al lui Putin recunoaște, în premieră, că Rusia are mari probleme cu producția de armament și cu mobilizarea populației

* Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* „Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* De ce refuză coaliția PSD-PNL-UDMR să ia măsuri reale împotriva scumpirii energiei: Guvernul va încasa 8,6 miliarde de euro în plus de pe urma creșterii prețurilor

* ODĂ. De la Bogdan Chirieac, cu toată dragostea: „Rareș Bogdan își suflecă mânecile pentru guvernare: «Nu voi ezita să fac acest pas pentru România»”

* Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

3 COMENTARII

  1. Vorba aceea, „originalul a fost inlocuit cu o copie”. Au experienta, pe Lenin il tin de 100 de ani ca mumie, sa-i faca asteia un mulaj ca de papusa nu a fost o problema. Totusi un cadavru carbonizat este nasol, a se vedea cazul astronatului rus cazut de pe orbita. Sa nu mire pe nimeni ca tac-su a facut-o pe fii-sa scapata pe undeva. Poate ca Putler i-a cerut o jertfa pentru indignarea maselor si Dugheana nu a vrut sa-si sacrifice fata. A apelat la profesionisti si a regizat sceneta. Cum a venit el, si-a pus mainile in cap, cam miroase a facatura. Sa nu fie facuta chiar cu stirea lui Putler, care este iluzionistul sef cand vine vorba de disparitii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here