Presa lui Viktor Orban îl atacă violent pe Ludovic Orban: „Transilvania e bântuită de un zombi al lui Ceauşescu”

2
2249
Viktor Orban - Ludovic Orban

Publicația pro-guvernamentală „Magyar Nemzet”, oficiosul Guvernului de la Budapesta, îl critică în termeni duri pe liderul PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că prin investiții economice în Ținutul Secuiesc ar putea fi schimbată compoziția etnică din zona preponderent locuită de maghiari.

Publicația de la Budapesta îi amintește lui Ludovic Orban originile maghiare și îl acuză, la fel ca pe Klaus Iohannis, că „îşi construieşte capital din sentimente anti-maghiare”, relatează Rador.

Ludovic Orban a declarat recent că în cancelariile occidentale, inclusiv la Bruxelles, el este numit „Orban cel bun”, în vreme ce lui Viktor Orban i se spune „Orban cel rău”.

Textul din „Magyar Nemzet”

„Transilvania este bântuită de un zombi, un zombi al lui Ceauşescu. A revenit la viaţă, nu au fost de ajutor nici usturoiul, nici inima străpunsă de săgeţi – este adevărat că aceste metode au efect doar împotriva vampirilor, dar la urma-urmei şi un zombi este un băutor de sânge care a trecut imediat la înghiţirea maghiarilor.

Acum, zombi-ul român din toate timpurile s-a trezit tocmai în Ludovic Orban, deoarece liderul PNL a spus ceva la care se gândeşte şi în spiritul căruia acţionează fiecare politician român, dar fără a vorbi astfel în public despre aşa ceva: politicianul celui mai mare partid român de guvernământ a ameninţat Ţinutul Secuiesc cu investiţii economice – aşa ceva putea apărea doar într-o piesă a lui Örkény sau Caragiale.

Însă trebuie să ne fie la fel de teamă de cadoul lui Orban ca şi de cel al grecilor, deoarece politicianul român vrea să schimbe prin aceste investiţii componenţa etnică a judeţului Harghita din Ţinutul Secuiesc, locuit în procent de 85% de maghiari.

Citez: «Dacă se va reuşi dezvoltarea zonei conform potenţialului existent, veţi vedea că se va putea schimba semnificativ şi componenţa etnică. (…) Dacă aici se vor dezvolta capacităţi de producţie şi va fi nevoie de forţă de muncă, este evident că vor veni şi persoane în căutare de lucru».

Până acum, guvernele românești din toate timpurile au încercat să-i înfometeze pe secui, dar ei s-au dovedit mai rezistenţi, iar acum schimbă strategia, ar dori să creeze o viaţă mai bună pentru venirea migranţilor economici – adică muncitorii sezonieri români. Pare o idee stranie privind dinspre Ungaria să auzi aşa ceva din partea unui politician liberal, numai că nu există nicăieri în lume un tip de om mai şovin decât un politician liberal.

Un aspect interesant în această poveste este faptul că Ludovic Orban este originar din Braşov, tatăl său a fost ofiţer de securitate maghiar, el a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană, iar împreună cu fratele său au fost şi confirmaţi religios. Potrivit cunoscuţilor săi, vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi. Adică Ludovic Orban este un bărbat maghiar care serveşte statul român – la fel ca şi tatăl său. Poartă aceiaşi «pantofi» ca şi preşedintele de stat, sas de origine, care îşi construieşte capital din sentimente anti-maghiare.

Însă, dacă îl preocupă atât de mult dezvoltarea economică a regiunii, de ce în calitate de ministru al Transporturilor, apoi ca premier nu a promovat construirea autostrăzii care traversa şi Ţinutul Secuiesc? Dar să întreb ceva şi mai curios: dacă se doreşte dezvoltarea regiunii transilvane, de ce nu se retrocedează în totalitate pădurile şi pământurile proprietarilor maghiari – să li se dea înapoi munţii! -, deoarece oricum nu pot întreţine castelele, gospodăriile, şi să întărească Biserica catolică din Transilvania, să retrocedeze Biblioteca Battyháneum şi să nu mai încerce să naţionalizeze Colegiul Székely Mikó.

Fiţi curajos, domnule Orban, rupeţi-vă de obiceiul balcanic, comunist! Doar că va fi un lucru greu, deoarece statul român este un stat şovinist din momentul conceperii sale. Statul român are un singur scop: realizarea statului naţional român pur din punct de vedere etnic. Nu a renunţat la acest scop nici până azi, pentru asta luptă, de aceea a întemniţat doi maghiari nevinovaţi declarându-i drept terorişti, deşi nu luptau decât pentru autodeterminarea secuilor.

Tocmai de aceea este de preferat să acceptăm că acest stat român va lupta până când nu va ma rămâne niciun singur maghiar în Transilvania. Distrugerea şi exsangvinarea economică a zonelor locuite de maghiari a făcut şi face parte de la Trianon încoace din cea mai importantă strategie a statelor înconjurătoare: în Slovacia se întâmplă acelaşi lucru cu maghiarii din zona Csallóköz (Zitny ostrov), Transcarpatia nu este în mod întâmplător a doua cea mai săracă regiune din Ucraina, iar în România s-a lăsat intenţionat în paragină moştenirea construită – ca nu cumva să revină la o stare bună.

Domnule Orban, Ţinutul Secuiesc a fost dintotdeauna maghiar şi va rămâne aşa! Sperăm ca odată să reveniţi şi dvs. la identitatea dvs. maghiară şi veţi lupta din toată inima pentru o viaţă mai bună a maghiarilor din Transilvania, deoarece noi credem în miracole. Se pot întâmpla multe lucruri pe acel drum spre Damasc.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Robert Turcescu către cei care o susțin pe Clotilde Armand: „Asta e democrație, tembelilor? Hai, acum liber la înjurat, că doar asta știți!”

VIDEO. Sfaturile interlope ale lui Mirel Curea (EVZ) pentru eliminarea lui Mălin Bot: „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”. Dan Andronic și Robert Turcescu se hlizesc

* VIDEO. Secretul lui Cîțu: în studenție a fost închis două zile în SUA, pentru că a condus mașina după ce consumase alcool. „Am făcut o greșeală acum 20 de ani”. Amenda plătită: 1.000 de dolari

* Pe 10 august, la 10 zile după ce a fost hăituită la restaurant, soția lui Dan Barna a năcut un băiat de nota 10

* Prietenia cu Eros Ramazzotti i-a fost fatală lui Dragoș Săvulescu. Fosta soție a cântărețului italian a făcut gafa decisivă. Și fugarul român a luat o decizie sinucigașă

VIDEO. Antena 3 și RTV s-au înecat în minciuni. Au „teleportat-o” pe Clotilde Armand în sala cu voturi, „confundând-o” cu o altă femeie!

VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

A fost arestat un om al lui Dan Voiculescu, fost deputat al lui Tăriceanu! Își șantaja fostul asociat să-i cedeze un iaz

* Radu Herjeu a fost recuperat de PSD la Metropola TV! E plătit de clanul Firea-Pandele, ca „invitat permanent”, cu banii cetățenilor din Voluntari

2 COMENTARII

  1. ” (…) Un aspect interesant în această poveste este faptul că Ludovic Orban este originar din Braşov, tatăl său a fost ofiţer de securitate maghiar, el a fost botezat în oraşul său natal în religia unitariană, iar împreună cu fratele său au fost şi confirmaţi religios. Potrivit cunoscuţilor săi, vorbeşte bine limba maghiară, dar numai între patru pereţi. (…) ”

    INTERESANT…, de ce să nu recunoaștem!!!

  2. Practic, nu înțeleg ce doresc unii maghiari ! Pentru cei care gândesc, faptul că ar plăti impozite către Budapesta, nu către București nu e de ajutor. Pretenția ca toți cei din jur să vorbească limba maghiară dovedește ….. multe. Ca principiu, teritoriile aparțin locuitorilor lor indiferent de etnie, religie, culoare a pielii, limbă vorbită, sex sau orientare sexuală. Mai adăugăm și dreptul la libera circulație și pretenția ca vecinul să fie maghiar devine … o mare naivitate. E de discutat doar dacă statul căruia îi „aparține” teritoriul își face datoria față de cetățenii care îi plătesc taxe. Faptul că UE ar fi sau nu o structură viabilă, optimă funcțional, care garantează drepturile și impune respectarea obligațiilor tuturor cetățenilor săi e de discutat. Pare o problemă încă nerezolvată în majoritatea statelor europene care au reprezentanți în structurile de conducere. Cum ar putea o majoritate de nepricepuți, aroganți, superficiali și deseori pripiți să ia decizii mulțumitoare pentru toți ? Personal cred că Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina, dar nu numai, sunt state surori care au multe de împărțit. Istoria ne dovedește că avem vorbitori ai unei limbi, practicanți ai unei religii. Nu putem spune însă că ar exista o etnie pură. Nici în România, nici în Bulgaria sau Grecia, cu atât mai puțin în Ungaria. Chiar am uitat faptul că cei mai relevanți conducători maghiari au fost Corvinii ? După ei au fost Habsburgii, Horty și acum Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.