miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSportNadal - 13 titluri la Roland Garros! 6-0, 6-2, 7-5 cu Djokovici...

Nadal – 13 titluri la Roland Garros! 6-0, 6-2, 7-5 cu Djokovici în finală. L-a egalat pe Federer la trofee de Grand Slam – 20. Djokovici are 17

-

Situație diametral opusă la Roland Garros 2020: la feminin a câștigat o puștoaică de 19 ani, poloneza Iga Swiatek, aflată la primul său titlu de Grand Slam; la masculin a triumfat veteranul Rafael Nadal (34 de ani), ajungând la trofeul cu numărul 13 la Roland Garros și la cel cu numărul 20 în circuitul de Mare Șlem.

Acum, Federer (39 de ani) și Nadal (34 de ani) au câte 20 de titluri de Grand Slam, iar Djokovici (33 de ani) a rămas la 17.

A fost o finală neașteptat de dezechilibrată. Rafael Nadal a câștigat lejer: 6-0, 6-2, 7-5 – mai ușor decât în semifinala cu argentinianul Diego Schwartzman (6-3, 6-3, 7-6).

Nadal și-a reconfirmat statutul de „rege al zgurei”, câștigând toate cele 7 meciuri din turneu fără să fi cedat vreun set! Este a patra reușită de acest gen a marelui campion iberic.

A fost prima ediție de Roland Garros în care ambii campioni de la simplu (masculin + feminin) au triumfat fără set pierdut, cu un setaveraj total de 35-0 (21-0 Nadal, 14-0 Swiatek).

- Advertisement -

Rafael Nadal este regele absolut al turneului de la Roland Garros: cu 13 titluri, are mai mult decât dublu față de următorul performer, suedezul Björn Borg, cu 6 trofee.

Campionii de la Roland Garros 2020

  • Masculin: Rafael Nadal (Spania)
  • Feminin: Iga Swiatek (Polonia)
  • Dublu masculin: Kevin Krawietz / Andreas Mies (Germania)
  • Dublu feminin: Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franța)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Victorie superbă: 3-2 în Austria! Plăcerea, entuziasmul și pasiunea aduse de Rădoi. România învață din nou să fie pe locul 1

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -