Cătălin Predoiu va cere vineri în ședința de guvern desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților. Acesta a depus un memorandum în care prezintă 6 argumente pentru care această secție funcționează împotriva legilor în vigoare.
Memorandumul se numește: „Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri”.
Cele 6 motive pentru care Cătălin Predoiu cere desființarea Secției Speciale:
1. Modul de funcționare al acestei instituții instituie în mod nelegal o excepţie de la principiul constituţional al controlului ierarhic.
2. Prin modul de organizare şi funcţionare a Secției Speciale s-a creat o categorie de cetăţeni care beneficiază de imunitate de jurisdicţie penală totală, respectiv procurorii din cadrul acestei secții.
3. Din cauza unor prevederi exprese, procurorii acestei secții nu pot participa la proces în sălile de judecată ceea ce crează dificultăți majore în practica de zi cu zi.
4. Competenţa materială şi teritorială atribuită acestei secţii, din punct de vedere funcţional, creează dificultăţi şi nu asigură folosirea procurorilor specializaţi în situaţiile în care s-ar impune cum ar combaterea corupţiei, a criminalităţii organizată şi terorismului.
5. Numirea agenţilor şi ofiţerilor de poliţie judiciară şi a specialiştilor în cadrul Secției Speciale se face de către procurorul şef de secţie, o structură fără personalitate juridică, deşi numirea acestora ar trebui să fie dispusă de conducătorul instituţiei.
6. E nevoie de o regândire a modului de organizare şi funcţionare a acestei secţii, inclusiv în legătură cu modul de numire în funcţie a procurorilor cu funcţii de conducere şi de execuţie prin asigurarea principiului separării carierelor.
”În prezent, pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene se află un număr de 4 cauze în care au fost formulate 7 întrebări preliminare vizând interpretarea dreptului Uniunii Europene raportat la o serie de aspecte referitoare la Secția Specială. Pentru aceste cauze a fost încheiată faza scrisă, Guvernul României depunând observaţii… ca urmare a aprobării acestora prin memorandum. De asemenea, au fost formulate cereri de organizare de către CJUE a unor şedinţe de audiere a pledoariilor. (…) Precizăm faptul că Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a întocmit observaţiile scrise aprobate ulterior prin memorandum, pe baza contribuţiilor mai multor instituţii, nu numai a Ministerului de Justiție”, se arată în documentul citat de News.ro.
VREM !!!!! alegeri A-N -T-I-C-I-P-A-T-E !!!!!!!!!!
Secția Specială e sovietică și rea ca lege.
Judecătorii sunt recuzați de CSM.
Un pas uriaș în tot Globalismul.
NSA America