vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDiasporaRomeo din Milano şi Julieta din Scoarţa de Gorj. Mai bătrân cu...

Romeo din Milano şi Julieta din Scoarţa de Gorj. Mai bătrân cu 43 de ani, amorezul a rămas fără 780.000 de euro

-

Era cea mai sexy blondă din comuna Scoarţa, Gorj, nu departe de Târgu-Jiu. Felul în care atrăgea atenţia la fiecare pas îi promitea o viaţă de stea la Hollwood. Dar viaţa continua să bată pasul pe loc, în peisajul pauper al Gorjului. A pornit în căutarea aventurii unei alte vieţi, spre Italia lui Romeo şi Julieta. Dar nu putea ajunge la munca de jos; Dumnezeu îi hărăzise un trup pentru un altfel de job. Unul din care să poată fi admirată. Clubul de streptease din Milano, unde Simona lucra noaptea, a fost „vitrina” ideală. Aici a văzut-o prima oară cel ce avea să fie Romeo al ei. Francesco Thiela, 73 de ani, a simţit atunci că-i poate schimba viaţa Julietei sale din Scoarţa Gorjului.

Era bogat, dar pierdut, distrus şi dărâmat psihic, după moartea soţiei. Simona i-a ieşit în cale ca o lumină salvatoare. Iar când i-a căzut în braţe, lumea s-a schimbat peste noapte pentru el. Se îndrăgostise lulea şi a simţit că-i poate pune totul la picioare pentru a-i câştiga sufletul pe viaţă.

- Advertisement -

Simona a mirosit „prada”. A înţeles că dragostea poate fi o bună afacere. Şi a început să taie facturi după facturi. Francesco nu i-a refuzat nimic: bani, bijuterii, excursii în Dubai, transferuri în cont. În mai puţin pretenţioasa comună Scoarţa, răsărea în paralel un mare domeniu imobiliar. Sărăcia din jur scotea şi mai mult în evidenţă opulenţa palatului construit de Simona cu „finanţarea” septuagenarului italian.

„Romeo” cel ce dorea să îmbătrânească frumos în braţele „Julietei” sale a descoperit cu timpul că miracolul se deşiră în paralel cu subţierea averii personale. Simona era tot mai departe, prea ocupată cu investiţiile imobiliare şi afacerile cu saloane de lux pe axa Italia-Scoarţa-Dubai. La final, prăbuşit şi părăsit, Francesco s-a aruncat în alte braţe, ceva mai sigure: cele ale Poliţiei. S-a declarat escrocat sentimental şi rămas în sapă de lemn. Nu mai avea nimic, nici bani, nici bijuteriile fostei soţii (făcute cadou pasionalei gorjence), nici case.

Simona, alături de mama ei, aflată în vizită la Milano (Sursa foto: Gorjeanul)

Investigaţiile au ajuns acum aproape doi ani pe urmele Simonei ce-şi împlinise visul de-o viaţă. Era tânără, frumoasă, bogată şi…liberă. Francesco încă o căuta atunci, îndrăgostit şi sărăcit deopotrivă. Le-a povestit poliţiştilor drama vieţii sale:

- Advertisement -

Totul a fost bine până când a zis să vindem apartamentul meu din Milano, să ne luăm o locuinţă mai mică şi să ne mutăm temporar acolo, pentru ca apoi să ne punem de acord unde ne vom muta împreună. Când am fost la notar pentru a perfecta actele de vânzare, ea a trecut un cont bancar care îi aparţinea. Apartamentul a fost vândut, iar banii au ajuns în contul ei. Din acea zi nu am mai văzut-o, nu am mai auzit-o, parcă a încetat să existe”, a povestit italianul, citat de Impact în Gorj.

Simona a fost găsită, în cele din urmă. Nu de către Francesco, ci de polişişti. E aşa cum a cunoscut-o Romeo al ei. Tânără, frumoasă şi…mult mai bogată. Doar că, de azi, nu mai e atât de liberă. A fost reţinută, la Târgu-Jiu, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de înşelăciune şi va fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Italianul a dezvăluit poliţiştilor o mulţime de scenarii prin care, spune el, artista lui îl storcea de bani. Unul dintre ele: Simona pleca în excursii departe de Italia şi-l suna uneori pentru a-i cere bani …ca să se trateze. Îl anunţa că s-a îmbolnăvit, iar Francesco o credea. Avea de ales?

„În perioada mai 2015 – septembrie 2017, în mod repetat a indus în eroare cetățeanul italian, deposedându-l pe acesta de suma de 780.000 de euro”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Potrivit procurorilor, Simona Mărgăian Tiriplică s-a folosit de „sentimentele de dragoste și pasiune dezvoltate de cetățeanul italian Francesco Thiela Alberto, în vârstă de 73 de ani”, promițându-i că se vor căsători și vor avea copii.

Poliţişti din Gorj au fost invitaţi la petrecerea Simonei,din 28 octombrie 2017, la Restaurantul Dumbrava în Târgu-Jiu (Sursa: Gorjeanul)

Tânăra gorjeancă neagă toate acuzaţiile. Spune că nu i-a fost iubită italianului şi că a lucrat „cu mâinile curate”. Inclusiv atunci când i l-a prezentat lui Francesco pe soţul ei actual drept „bodyguard” personal. Despre acest detaliu de film, plus toată această istorie sentimental-infracţională, în amplul material al colegilor de la Gorjeanul.ro, AICI.

“Înțeleg de la clientul meu că această doamnă creea numeroase regii. Regiza foarte multe povești. De exemplu, dacă era în Dubai, se îmbolnăvea brusc, trimitea câte o poză că ar fi în spital cerând bani pentru tratament, iar clientul meu îi trimitea rapid zeci de mii de euro, ajungând să facă transferuri și de 70.000 euro. Sunt date bancare, dar și prin Western Union, care probează asta. Am 11 ani de avocatură, dar o cauză de genul acesta nu am mai întâlnit, deși în Italia am înțeles că se întâmplă destul de des astfel de cauze, vârstnicii singuri fiind vulnerabili la românce si din nevoie de afecțiune pot cădea pradă ușor unor astfel de comportamente”, povesteşte Oana Anghel, avocata din România a italianului, ea însăşi şocată de planul romantic-profitabil al gorjencei.

Într-adevăr, din ce spune mai jos şi clientul ei, sărmanul a ajuns să trăiască din greu, şi cu 2 euro pe zi, pentru a o finanţa pe Simona:

“Am ajuns să circul cu bicicleta prin oraș, după ce Simona mi-a cerut să-i cumpăr o mașină, deoarece stă prea mult în casă, singură. I-am luat un Mercedes pentru care plătesc rate timp de câțiva ani de zile, mai exact peste 500 de euro lunar. Mașina neagră cumpărată de mine nu i-a fost suficientă, după vânzarea casei mele, soțul ei, din banii mei, i-a cumpărat ultimul tip de Mercedes, asta după ce s-a fotografiat cu banii mei, și a postat fotografia pe contul lui de Facebook”, susține Francesco Thiela, citat de Gorjeanul.ro. Italianul spune că a ajuns acum la sapă de lemn din cauza româncei, cu care avea mari planuri de viitor: achiziționarea unui salon de coafură în Capitală, o casă pentru ei doi în București și chiar aducerea pe lume a unui copil, rod al iubirii dintre cei doi.

Aşa se încheie povestea de amor dintre Romeo din Milano şi Julieta de lângă Târgu-Jiu. Cu un bătrân din Italia, căzut pradă iubirii dureroase şi costisitoare, şi cu o tânără îndrăgostită de bani, ajunsă la un pas de puşcărie. Poate va rămâne la fel de apetisantă, ca atunci când a văzut-o Francesco prima oară, în noaptea cea senzuală din clubul milanez. Dar bogăţia frumuseţii sale fizice s-ar putea să fie „concurată” de acum încolo de angoasele sufletului. Iar „Julieta” noastră ar putea să descopere între timp că moda la Milano şi luxul din Dubai valorează mai puţin decât libertatea din mai puţin fiţoasa Scoarţă a Gorjului.

 

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. iiiiiiiiiii, iauzi ce-o facut romancuța noastra,pui de dac!!!Bre,nea alberto francesco,ai avut putin ghinion. Julieta di la gorj e zana cea buna a banilor pe card.Cu bagheta ta magica dar trecuta de 73 de primaveri nu puteai sa mai faci minuni.Lasa ca a facut minuni julieta cu banii tai.Traisca si mama lu’ julieta ca a sfatuit-o sa fie buna cu batranii.E,nu cu toti,doar cu francesco!

    • Dacă ți-ar fi luat toti banii..nu mai erai aşa de vesel ..nu te mai bucurai de răul omului. Simona o escroacă..Nu este deloc bine să încurajați aceste practici urâte..

  2. Din ceea ce am citit, italianul i-a dat de bunavoie banii, nu l-a silit nimeni cu arma la tampla. La notariat cand au intocmit actele a lasat-o sa-si treaca propriul cont stiind foarte bine ca banii nu vor ajunge in contul lui. In acelasi timp la cati bani avea putea sa angajeze o agentie de detectivi particulari si sa o verifice daca e casatorita si ce face cu banii pe care ii primeste. Deci a pierdut banii din cauza naivitatii si prostiei lui. Daca cineva iti cere o suma imensa de bani pe strada sau in alte situatii, tu esti de vina daca il crezi pe escroc si ii dai banii. As dori sa vad in articolele acestea cum discutati mai mult si despre prostia barbatului, care la 73 de ani a dat atatia bani unei persoane tinere, crezand ca aceasta il va iubi si se va casatori cu el. Cu un bun avocat, escroaca ar putea sa scape ieftin pentru ca barbatul a dat de bunavoie banii si cand a semnat la notariat si in celelalte situatii. Faptul ca a primit cadouri si bani de la cineva nu inseamna ca in final este obligata sa se casatoreasca cu el, atata timp cat nu exista un contract legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -