luni, martie 4, 2024
AcasăDiasporaFamilia jefuită în Casa Poporului s-a înscris în PLUS. Viorica Cristache a...

Familia jefuită în Casa Poporului s-a înscris în PLUS. Viorica Cristache a intrat şi în competiţia pentru o candidatură la alegerile europarlamentare

-

Viorica şi Constantin Cristache – cei doi români rezidenţi în Luxemburg despre care ziaristii.com a scris recent că au devenit victime chiar în Palatul Parlamentului – au decis să se înscrie în partidul lui Dacian Cioloş, PLUS. Mai mult, Viorica Cristache, avocat în Luxemburg la acest moment, a anunţat azi presa că şi-a depus şi candidatura pentru un loc pe lista PLUS la alegerile europarlamentare de anul acesta. Partidul i-a acceptat intrarea în competiţia internă.

Afacerea lor de familie a suferit pierderi estimate la 30.000 de euro din cauză că, pe 2 noiembrie anul trecut, lui Samuel Cristache (foto sus, fiul lui Constantin Cristache din prima căsătorie), i-a dispărut portofelul în Casa Poporului! Autorităţile n-au rezolvat nici până azi un caz simplu, petrecut alături de Curtea Constituţională a României (CCR). I-au purtat cu vorba şi astfel Constantin şi Samuel Cristache au pierdut timp preţios pentru refacerea documentelor de identitate necesare întoarcerii în Luxemburg.

„ROMÂNIA SĂ FIE O ŢARĂ DEMNĂ!”

„Ce este cel mai grav este că acest lucru s-a întâmplat într-un loc în care te aștepți să fii în siguranța, și tu, și bunurile tale. Dacă se întâmpla pe stradă, nu avea în niciun caz același impact asupra noastră, pentru că să spunem că încă ne mai așteptăm ca pe stradă sau într-o aglomerație să ni se întâmple asta, dar nu la Palatul Parlamentului!

- Advertisement -
Țin să vă precizez că Samuel era foarte motivat să se implice activ în a promova românii din diaspora și acțiunile lor, să promoveze România și românii nu doar în Luxemburg, dar și în țările limitrofe, dar dezamăgirea după acest incident este atât de mare încât dorința lui de implicare în acest sens este acum pe o curbă descendentă.
Noi o să continuăm să ne implicam. Știm că dacă lăsam brațele jos nu facem decât să ne complacem și noi, ca mulți alții care au obosit să mai lupte cu morile de vânt precum Don Quijote, și să complacem o țară care – fără implicarea unor oameni ca voi, ca noi, ca mulți alții, care încă mai simt românește, care încă mai vibrează când aud numele România, care o iubesc necondiționat și cu toată ființa lor -, riscă să nu mai aibă istorie, riscă să dispară de pe scena istoriei. Ori acest lucru este dezonorant pentru înaintașii noștri, care s-au sacrificat pentru ca România să rămână în istoria umanității ca o țară demnă și măreață, ca o țară capabilă să-și depășească condiția și să se facă respectată de marile puteri.”, scria revoltată, la începutul anului, pe adresa acestei publicaţii, Viorica Cristache.

AU FOST GAZAŢI, ÎN 10 AUGUST

Românca este profesoară de engleză-franceză şi licenţiată în Drept, iar acum lucrează la un cabinet de avocatură din Luxemburg. Este absolventa unui master în drept internaţional şi european al afacerilor la Universitatea PARIS 1 PANTHEON SORBONNE, din Franţa, şi a unui alt master în Drept European General, la Universitatea din Luxemburg.

Soţii Cristache au fost şi la mitingul Diasporei, din 10 august 2018, în Piaţa Victoriei. Cazul lor şi traumele suferite atunci i-au adus a doua zi şi în studioul emisiunii „Jocuri de putere” (primii doi din stânga, în tricouri negre), realizate de Rareş Bogdan, la Realitatea TV, locul în care au fost surprinşi, într-un selfie, de autorul acestui articol. 🙂 Succes!

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV. Lăsaţi fără portofel în Casa Poporului! Păţania unor români din Luxemburg în locul unde furtul devine lege

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Ciolaniada europarlamentara e foarte atractiva.Toti cei care spun o poveste cu placuta suedeza,cu portofelul uitat,ba nu,a fost furat din locul unde a fost uitat!!!!…E cam gretoasa treaba sa ceri romanilor votul doar ca le-ai adus povesti din diaspora.Dar si votantii sunt isteti…. S-a vazut la Sinaia,conform declaratiei primarului, cum exprincipele nicolae a prezentat tara nevestei lui,Romania, ca fiind la nivelul tarilor bananiere si totusi prostimea votanta a iesit la strada mare sa-i faca cu mana in loc sa-l lase sa salute din caleasca frunzele din copaci.

 2. Dragă doamna/domnule,

  Înainte de toate, va urez un An Nou plin de împlini și bucurii.
  Imi permit sa va felicit pentru alegerea de a citi Ziariștii.com, un ziar online al unor jurnaliști deosebit de curajoși si competenti pe care țin sa-i felicit pe aceasta cale, fie și dacă o faceți doar din curiozitate.

  Îmi pare in scimb rău ca ceea ce ati înțeles din articol se rezuma doar la aspectul pecuniar. Va asigur de faptul ca va înșelați amarnic in cera ce ma privește, pentru ca motivația mea pentru a-mi depune candidatura la procesul intern de desemnare a candidaților PLUS la alegerile europene, nu este cea pecuniara, ci dimpotrivă, o dorința declarată de a putea ajuta in limita competentelor mele la schimbarea viziunii politice și economice actuale a Uniunii Europene și implicit a României, partidul nou creat +PLUS fiind după părerea mea ceea ce România are acum nevoie pentru a ieși din impasul in care se afla, bineînțeles cu condiția sa poată convinge un electorat cât mai numeros de bunele sale intenții și competente. Pentru cunoștința și liniștea dumneavoastră, țin sa va anunt ca am decis, impreuna cu soțul meu care a foat cel care mi-a sugerat si m-a susținut sa îmi depun candidatura, ca in eventualitatea unui răspuns favorabil acordat candidaturii mele, si bineinteles in eventualitatea in care o sa am onoarea sa reprezint România in Parlamentul European, sa donez toți banii care ar proveni din salariul meu de europarlamentar celor care au mult mai mult nevoie de acești bani decât mine, și sunt foarte multi oameni in aceasta situație in Romania, pentru ca eu și familia mea avem un trai mai mult decât decent, soțul meu fiind administratorul tehnic și proprietarul unei firme de transport intern și international in Luxemburg, iar eu fiind avocat. Așa ca, din punctul asta de vedere v-ati înșelat amarnic in ceea ce ma privește, pentru ca nu urmăresc niciun ciolan, fără însă sa va condamn, tocmai pentru ca aceasta practica este moneda curenta in România și aveți dreptate sa fiți reticent și sa avansați astfel de comentarii, pana la proba contrarie.

  In plus, mai vreau sa va spun ca povestea portofelului este doar picătura care a umplut paharul dezamăgirilor și frustrărilor mele și ale familiei mele care a participat activ, fără a ne expune camerelor de luat vederi, la tot ce se întâmpla in societatea civilă din România, luand parte la toate manifestațiile și luările de poziție ale romanilor de buna credință fata de abuzurile clasei politice actuale de care sunteți conștient, sunt convinsă, culminând cu deja celebrul 10 August 2018. Tin de asemenea sa va mai precizez ca cel care și-a însușit fara drept portofelul pe care fiul soțului meu l-a uitat intr-o toaleta de lângă Curții Constituționale a României, a comis o infracțiune conform Noului Cod Penal care spune la Art. 243 că însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor se pedepseşte.
  „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.”
  Poate ca termenul folosit de jurnaliști nu a fost tocmai fericit, dar fiul soțului a fost victima unei infracțiuni, iar aceasta infracțiune care poate fi confundata ușor cu ceea de furt de către nespecialiști in drept penal, a fost comisa in Palatul Parlamentului, iar acest lucru este inadmisibil intr-o societate civilizata.

  Haideți sa ne concentram energia și competentele pentru a ajuta cu mic cu mare la schimbarea situației actuale din România care este mai mult decât gravă, și nu in scopul de a arata cu degetul pe celălat pentru ca îndrăznește sa ia atitudine, sa ridice capul din mulțime. Și dumneavoastră va puteți inscrie in aceasta cursa dacă va doriți la fel de mult ca și noi aceasta schimbare și bineînțeles dacă aveți și competentele necesare pentru a o face onorabil pentru ca prea mult ne-am făcut de rasul lumii cu “politicienii” noștri și România nu merita asta. România, dar și Uniunea Europeană au nevoie de oameni noi, și îndeosebi de tineri care sunt mai vizionari, mai flexibili, capabili sa consolideze acest spațiu al democrației, care sunt conștienți de impactul pe care UE îl are in viața lor, in viața noastră.

  Încă o data va urez numai bine in Noul An și sper sa putem sa mai comunicam și in viitor, poate sub auspicii mai favorabile pentru România.

  Cu respect,

  Viorica Cristache

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -