joi, noiembrie 21, 2024
AcasăAlegeri 2024PORTRET DE CANDIDAT. Dominic Fritz, neamțul care eliberează Timișoara de clanuri cu...

PORTRET DE CANDIDAT. Dominic Fritz, neamțul care eliberează Timișoara de clanuri cu buldozerul / „Klaus Iohannis – o mare dezamăgire! Sper să nu ajungă în nicio funcție importantă în Europa!”

-

Așa cum lui Cătălin Drulă i s-a spus, în 2021, „omul cu ranga”, Dominic Fritz a devenit recent „omul cu buldozerul”. Este cetățean german, iar în curând va obține și cetățenia română. Votul timișorenilor l-a obținut deja, în 2020. Acum e favorit pentru un al doilea mandat.

Drulă a folosit ranga, în mod simbolic – dar și practic – ca să destructureze mafia de la metroul bucureștean, condusă de trei decenii de PSD-istul Ion Rădoi (fost deputat și senator).

Fritz a adus buldozerul ca să demoleze gardurile abuzive în spatele cărora clanurle interlope țineau capturate, tot de trei decenii, terenuri ale orașului Timișoara – foste trotuare, străzi, bucăți de parc.

Amândoi sunt de la USR: deputatul Drulă e președintele partidului, primarul Fritz e liderul filialei Timiș a USR.

- Advertisement -
Cătălin Drulă și Dominic Fritz / FOTO; Facebook

Interlopul: „Ăia dinaintea ta de ce n-au venit?”. Fritz: „Exact asta mă întreb și eu”

Pe 22 aprilie, cu o lună și jumătate înainte de alegeri, Dominic Fritz transmitea ferm că „epoca de aur” a clanurilor din Timișoara a apus. Printr-o postare pe Facebook, „Neamțul” anunța că legea va domni din nou în capitala Banatului, după zeci de ani de complicități ale aurorităților cu mafioții.

Anunțul lui Fritz

„«Stai în banca ta, sunt alții mai mari ca tine!», a strigat obsesiv la mine domnul al cărui gard l-am demolat azi, ca să redăm strada Cezar timișorenilor.

«Cât mai stai? Două luni. Două luni mai stai primar și te aruncă afară».

- Advertisement -

«Plătești totul, totul ce faci».

«Nu ești tu mare, sunt alții mai mari în București».

«Ăia dinaintea ta de ce n-au venit?»

Exact asta mă întreb și eu, se întreabă un oraș întreg: de ce primarul de dinainte (Nicolae Robu de la PNL – n. red.) nu a recuperat terenurile orașului și a preferat să nu vadă nimic?

Strada Cezar e situată într-o zonă «fierbinte» a Timișoarei – zona străzii Loga, unde multe vile au ajuns în mâinile clanurilor prin mijloace dubioase. Una din clădiri am recuperat-o anul trecut, cea de pe Loga 52. Acum am recuperat strada care face legătura între str. Loga și Parcul Copiilor.

Vilă cu vilă, teren cu teren, recuperăm ce e al timișorenilor. Ne luăm demnitatea orașului înapoi, cu reguli egale pentru toți. Fără frică. Și în 9 iunie, cu votul nostru apărăm Timișoara.”

Mesaj de amennțare, pe Facebook, al unei căpetenii a clanului Cîrpaci, la adresa primrului Dominic Fritz

Timișorenii își vor orașul înapoi – de la interlopi. Îl vrea și Robu înapoi – dar de la Fritz

Lupta cu clanurile e arma mortală cu care primarul Fritz își paralizează adversarii. Mai ales pe primarul din 2010-2020, Nicolae Robu (PNL), care nu i-a deranjat pe interlopi nici cu o floare. Susținut de PSD și PNL, Robu e a cum principalul contracandidat al lui Fritz. Visează revanșa, dar Dominic Fritz apasă nemilos pe rană: „Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Timișoara a intrat într-o nouă eră, în care furtul nu mai e normalitatea și nimeni nu mai poate să «te cumpăr și pe tine». Teren cu teren, vilă cu vilă, recuperăm ce e al timișorenilor. Lupta de recuperare a patrimoniului orașului nu e una simbolică. E o luptă pentru demnitatea orașului și pentru o mai bună calitate a vieții timișorenilor”.

Timișorenii își vor orașul înapoi – de la interlopi.

Robu își vrea și el Primăria înapoi – de la Fritz.

Omul cu mistria / FOTO: Facebook – Dominic Fritz

Neamțul cu 7 frați și cu soție chinezoaică. A fost consilier al președintelui Germaniei

Dominic Samuel Fritz (40 de ani) e mai neamț decât Klaus Iohannis, și nu doar pentru că se află la prima generație de „românizare”, ci și prin conduita lui politică. Iohannis s-a născut la Sibiu și a copilărit tot acolo, Fritz s-a născut la Lörrach, în landul Baden-Württemberg din sud-vestul Germaniei (al RFG, pe atunci, căci se întâmpla cu 7 ani înante de reunificare), nu departe de granițele cu Franța și Elveția. Din orășelul Lörrach, spre sud se văd Munții Alpi, peste fluviul Rhin și orașul elvețian Basel, iar spre nord – Munții Pădurea Neagră, de unde izvorăște Dunărea.

Și primarul a fost odată copil… / FOTO: Facebook – Dominic Fritz

Dacă lua o luntre și cobora pe Dunăre la vale, Dominic Fritz ar fi putut ajunge în Serbia, de unde – tot cu luntrea – putea urca pe Bega până la Timișoara.

Dar Dominic Fritz n-a venit nici cu barca, nici cu kaiacul sau canoea, ci cu o acțiune de voluntariat. Se întâmpla în anul 2003, la inițiativa preotului Berno Rupp.

După anul de voluntariat petrecut la Timișoara, Fritz și-a început studiile universitare la Kostanz, oraș situat nu departe de Lörrach, la granița cu Elveția, pe drumul spre München. În cei patru ani cât a fost student (2004-2008), Dominic Fritz a revenit la Timișoara cu regularitate, animând proiectul muzical Timișoara Gospel Project (îi place să cânte la pian şi la violoncel).

În 2009, la un an după ce a obținut licența în Științe Politice și Administrative, cu o lucrare despre politicile sociale din România, Fritz a obținut o diplomă de masterat în Studii de Post-Conflict, de la Universitatea din York (Marea Britanie).

Apoi a intrat în pâine. Timp de trei ani, până în decembrie 2012, a fost consilier la Agenția Germană pentru Cooperare Internațională, departamentul de protecție socială.

Dominic Fritz și soția sa, Yiran Lin

A urmat un salt spectaculos: în perioada 2013–2019, Dominic Fritz a fost trei ani consilier personal și trei ani șef de cabinet al președintelui din acea vreme al Germaniei, Horst Köhler, de la Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel.

Și apoi, înapoi la Timișoara, orașul care l-a atras prin cosmopolitismul său! Se închidea cumva cercul pentru tânărul german născut – pe 28 decembrie 1983 – într-o familie numeroasă, cu 8 copii, și plecat de acasă pe când avea doar 16 ani, cu o bursă primită de la Parlamentul Germaniei.

La Timișoara și-a întemeiat și o familie. Soția sa este o chinezoaică din Tinajin, Yiran Lin, pe care a cunoscut-o la studii. Cei doi s-au căsătorit în august 2021, când Fritz era deja primar. Dar asiatica fusese alături de el și în septembrie 2020, când Dominic a câștigat alegerile locale, victorie celebrată în Piaţa Victoriei din Timișoara.

E susținut și de UDMR, și de minoritățile germană și bulgară. În 2020 a câștigat cu 53,24%

În 2020, Dominic Fritz a câștigat alegerile pentru Primăria Timișoarei cu 53,24% (49.191 de voturi), spulberându-i pe candidatul PNL, Nicolae Robu (29,87%), și pe cel al PSD, Voichița Lăzureanu (6,25%). Atunci, el a candidat pentru USR-PLUS, fiind susținut și de Forumul Demicrat al Germanilor din România (FDGR).

În 2024, Dominic Fritz are o susținere chiar mai largă. Pe pângă Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei), el este susținut și de UDMR, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), Partidul Liberal Timiș (PLT) și Uniunea Bulgară din Banat-România (UBBR) – toate, reunite în Alianța Timișoara Unită.

Ghidul votantului din Timișoara

În hățișul alianțelor din Banat, diferite de la municipiu la județ, Dominic Fritz le-a dat îndrumări alegătorilor cum să voteze Alianța Dreapta Unită fără a greși.

„Ca să găsești ușor pe buletinele de vot Alianța Dreapta Unită, astea sunt pozițiile:

  • Alianța Timișoara Unită – poziția 9 pentru Consiliul Local Timișoara;
  • Dominic Fritz – poziția 7 pentru Primar al Timișoarei;
  • Alianța Dreapta Unită – poziția 8 pentru Consiliul Județean Timiș;
  • Alin Nica – poziția 5 pentru Președinte al Consiliului Județean Timiș;
  • Alianța Dreapta Unită – Poziția 6 pentru Parlamentul European”.
Dominic Fritz și Dan Barna / FOTO: Facebook

„Între mine și cetățenii Timișoarei s-a stabilit o relație de încredere reciprocă”

Reporter: Herr Fritz, v-ați cam îndrăgostit de Timișoara!

Dominic Fritz: Dar cine nu s-ar îndrăgosti de Timișoara?! Este un oraș frumos, un oraș cu suflet, un oraș cosmopolit, un oraș cu oameni buni. Pentru mine e o onoare să-i reprezint pe acești oameni, e o bucurie să să le fac viața mai bună.

Reporter: Dar ce, în Germania nu sunt orașe cosmopolite?!

Dominic Fritz: Lörrach, orașul în cara am crescut eu, nu e deloc cosmopolit.

Reporter: Ei, acolo e „la țară”, n-au ajuns cetățeni din lumea largă… Dar nu departe e Freiburg, iar un pic mai încolo – Stuttgart și München. Și peste Rhin, la sud, se vede Basel-ul elvețian.

Dominic Fritz: Dar Timișoara e de un cosmopolitism aparte. Aici există o mulțime de minorități, dar nu de o generație, două, ci de sute de ani. Iar conviețuirea între atâtea minorități este exemplară, un exemplu pentru multe țări din Europa.

Bicicliștii Timișoarei, cu primarul în frunte / FOTO: Facebook – Dominic Fritz

Capitală Europeană, Maia Sandu, Garry Kasparov…

Reporter: Timișorenii v-au adoptat cu mult entuziasm, dovadă scorul cu care ați câștigat în 2020. Ieșiți pe primul loc și de data asta?

Dominic Fritz: Evident! Între mine și cetățenii Timișoarei s-a stabilit o relație de încredere reciprocă, pe baza rezultatelor pe care le-am obținut împreună. Timișoara arată evident mai bine acum decât în urmă cu patru ani. Orașul și-a recâștigat și demnitatea, după multă vreme în care, prin complicitatea diverselor autorități – administrație locală, instituții centrale, justiție –, a fost umilit de clanurile interlope. Orașul a început să-și recâștige și proprietățile, în urma unor acțiuni legale demarate de Primărie.

Reporter: Deci, obțineți un al doilea mandat?

Dominic Fritz: Da, dar pentru asta e nevoie ca oamenii să iasă la vot, să avem o participare masivă. O spun direct: absenteismul favorizează clanurile! Avem multe proiecte în derulare, multe altele vor fi lansate în următorii ani, e nevoie de continuitate. Modernizăm Timișoara împreună!

Reporter: În ultima vreme, ați avut oaspeți de seamă la Timișoara. Anul 2023 v-a consacrat drept Capitală Culturală Europeană, ocazie cu care a fost un adevărat pelerinaj de personalități culturale, dar și politice. Recent a venit și Garry Kasparov, iar nu demut ați premiat-o pe Maia Sandu…

Dominic Fritz: „Timișoara – Capitală Culturală Europeană” a fost un mare succes, dar nu ne oprim aici. La Timișoara veți vedea mereu mari personalități, din toate domeniile. Ne-am bucurat să-l avem drept oaspete pe marele Garry Kasparov. Valorile libertății pentru care se luptă cu mult curaj sunt și valorile Timișoarei. Marele disident anti-Putin și campion mondial la șah a conferențiat două zile în orașul nostru, la invitația Universității Politehnice Timișoara.

Dominic Fritz pe 16 mai: „Bun venit la Timișoara, Garry Kasparov!” / FOTO: Facebook – Dominc Fritz

„Construim primul stadion al Timișoarei după 60 de ani, integral din banii timișorenilor”

Reporter: Sunteți microbist? Vă place fotbalul?

Dominic Fritz: Oooo, foarte mult!

Reporter: De ce nu mai are Timișoara echipă în prima ligă la fotbal, nici măcar în a doua? Există vreun plan în această direcție?

Dominic Fritz: Da, există. Și e vorba de planuri serioase, care vor face ca, în câțiva ani, Timișoara să redevină puternică în fotbalul românesc.

Reporter: Cum comentați scena ședinței de guvern organizată la Timișoara special ca Ciolacu și Grindeanu să anunțe că fac stadion modern în oraș, la mulți ani după ce s-au făcut stadioane la Alexandria și Târgu-Jiu?

Dominic Fritz: Propagandă ieftină! Dacă voiau să facă, de ce n-au făcut până acum? Că ei, cu partidul lor, au fost la guvernare aproape tot timpul, cel puțin în ultimii 10-12 ani. E o rușine că Timișoara a fost neglijată, de la București, și sub acest aspect! Cum să nu faci stadion la Timișoara?! Trebuia să fie între primele 3-4 orașe cu o asemenea investiție la nivel național. Să nu credeți că timișorenii nu vor pedepsi o asemenea conduită!

Reporter: Până una-alta, v-ați apucat să faceți un stadion cu finanțare locală…

Dominic Fritz: Noi chiar îl facem, la noi nu sunt vorbe goale! Pe Calea Buziașului construim primul stadion al Timișoarei după 60 de ani. Integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor. Eroii Timișoarei și copiii noștri merită o asemenea arenă, care se va numi chiar așa – „Eroii Timișoarei”. Aici va fi un loc pentru toți timișorenii, și nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte. Am început lucrările, care vor continua în ritm susținut. Este una din investițiile strategice ale orașului.

Primarul Timișoarei pe șantierul viitorulu stadion „Eroii Timișoarei” / FOTO: Facebook – Dominic Fritz

„Aproape două treimi din investițiile noastre le finanțăm din fonduri europene”

Reporter: Să revenim la politică – deși politică e și în chestiunea cu stadionul, cel puțin în cel „construit pe hârtie” de Ciolacu și Grindeanu. Cât de important e, la Timișoara și la nivel național, că s-a făcut Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei)?

Dominic Fritz: E o decizie înțeleaptă, care arată multă maturitate politică. Evident că Dreapta românească este mai puternică în această formulă.

Reporter: Cum vă înțelegeți cu fostul dvs. “inamic” Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care acum, prin trecerea de la PNL la Forța Dreptei, se află în alianță cu dvs.?

Dominic Fritz: Avem o relație corectă, vom colabora foarte bine și în următorii patru ani – eu la Primăria Timișoara, dânsul la Consiliul Județean.

Reporter: De ce nu “prinde” PSD-ul la Timișoara?

Dominic Fritz: Pentru că de la Timișoara a pornit Revoluția anticomunistă! Și nu uitați: azi în Timișoara, mâine-n toată țara!

Reporter: De ce s-ar muta la Timișoara un cetățean din altă zonă a țării?

Dominic Fritz: Pentru că Timișoara nu are egal în România! E un oraș special, în care standardul de viață este în continuă creștere. Și va fi tot mai bun de la an la an – cu mine la Primărie, evident! Noi stimulăm investițiile, facem proiecte pe fonduri europene, administrăm corect bugetul Primăriei… iar toate astea aduc beneficii populației, pe termen scurt, mediu și lung.

Reporter: Ce rol joacă fondurile europene în bugetul și proiectele Timișoarei?

Dominic Fritz: Un rol extraordinar de mare. Aproape două treimi din investițiile noastre le finanțăm din fonduri europene.

Dominic Fritz: “Mă pupă Tomte în fiecare dimineață, înainte să plec la lucru. Azi i-am spus că vom vota în Consiliul Local un proiect important pentru prietenii lui: Planul Urbanistic Zonal pentru noul adăpost de câini al orașului. Îl facem pe un teren de peste 20.000 de metri pătrați pe malul Begăi, în câmp, la distanță de locuințe. Vom putea adăposti aici 600 de câini, dar sper că numărul lor va fi tot mai mic de la un an la altul, pentru că locul câinilor nu este la adăpost, ci în familii” / FOTO: Facebook – Dominic Fritz

„Am făcut campanie pentru Iohannis, mi-am convins toți prietenii să voteze cu el. Am fost la Ambasadă la Berlin… O mare dezamăgire!”

Reporter: L-ați susținut pe Klaus Iohannis la prezidențiale, în finalele cu Ponta și Dăncilă?

Dominic Fritz: Da! Nu l-am votat, pentru că, nefiind cetățean român, n-am avut drept de vot la prezidențiale. Dar am făcut campanie pentru el, mi-am convins toți prietenii să voteze cu el. Am fost la Ambasadă la Berlin atunci, să-i încurajez pe cei care au stat la coadă să voteze.

Reporter: L-ați fi votat, dacă aveați dreptul?

Dominic Fritz: Da, l-aș fi votat în turul 2, când era cu Viorica Dăncilă.

Reporter: Și? Concluzia de acum?

Dominic Fritz: O mare dezamăgire!

Reporter: L-ați mai vota vreodată, dacă ați avea ocazia?

Dominic Fritz: Nu, nu, Doamne ferește! Și sper să nu ajungă în nicio funcție importantă în Europa.

Reporter: Nici la NATO?

Dominic Fritz: Acolo oricum nu are șanse. El, de fapt, încearcă să obțină o funcție în Europa, în compensație pentru că nu e luat în seamă la NATO.

Dominic Fritz îi cheamă pe timișoreni la vot / FOTO: Facebook

Despre șobolanii „mai mari decât pisica”

Reporter: În campania asta, televiziunile oligarhilor v-au atacat și pe dvs. cu șobolani, ca pe Clotilde.

Dominic Fritz: N-am văzut. Asta e noua temă – șobolanii?

Reporter: Da, au avut câteva zile furibunde. Cică au început șobolanii să fie mai mari decât pisica, în Timișoara. Atacă și oamenii… se pare că au ceva cu PSD-iștii, că numai ei îi văd! 🙂

Dominic Fritz: Ooooo, OK! Bine, dacă e după ei, noi stăm încă în frig. Ei încă sunt cu știrile de acum trei ani. Dar fiecare cu fanteziile lui.

Reporter: De fapt, devine o regulă: unde e un primar USR, i se inventează “șobolani mai mari decât pisica” – așa zic propagandiștii cartelului Mafia Media. Nu contează că imaginile sunt făcut acum 7 ani prin Belarus… sau sunt „mutați” din Sectorul 5 în Sectorul 1… Dar cum ieșiți din capcana asta a știrilor false, promovate intens de televiziunile plătite de PSD și PNL?

Dominic Fritz: Păi, vorbind direct cu oamenii. Timișorenii, chiar dacă se uită pe aceste canale de știri, știu cel mai bine care e realitatea aici. Eu încerc să comunic direct cât de mult se poate. Am o pagină de Facebook cu impact foarte mare. Sunt pe stradă în fiecare zi și vorbesc cu oamenii, pentru că nu putem să lăsăm ca televiziunile să controleze narativul despre Timișoara.

Primarul și Margareta. Principesa Margareta / FOTO: Facebook

Top 5 realizări ca primar

1. „Începerea procesului de recuperare a patrimoniului orașului Timișoara.”

2. „Investiția în trei bulevarde mari. unde am refăcut absolut tot, de la țevi la linii de tramvai, la trotuare, piste de biciclete și așa mai departe.”

3. „Investițiile mari în educație. Construim 84 de săli de clasă momentan, un liceu de la zero…”

4. „Curățenie în Primăria Timișoara, lupta împotriva clanurilor, inclusiv din administrație.”

5. „Digitalizarea Primăriei. Suntem cea mai digitală Primărie din țară.”

Dominic Fritz cochetează cu mai multe sporturi, printre care tenisul de masă / FOTO: Facebook

10 întrebări-blitz

1. Cum i-ați ordona pe cei 5 președinți ai României, de la cel mai bun la cel mai nociv? Au fost cinci: Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis.

– Ha! E foarte greu. Este clar, pe Ceaușescu nici nu-l pun, pentru că nu a fost un președinte legitim. 1. Constantinescu 2. Băsescu, apoi Iliescu și Iohannis la egalitate.

2. Joe Biden sau Donald Trump?

– Joe Biden.

3. UE/NATO sau suveranism?

– UE/NATO.

4. Alegeri locale într-un tur sau în două tururi?

– Două tururi.

5. Locul din România în care v-ar plăcea să trăiți toată viața, excluzând Timișoara.

– Nu există. Timișoara forever!

6. Țara în care ați alege să vă mutați dacă ar trebui să părăsiți România și Germania.

– Ha! Ce alegere! Nu știu, aș încerca Portugalia, dar sper să nu se întâmple.

– Portugalia – pentru că e mai la ocean sau de ce?

– Da, și e o țară călduroasă și la propriu, și la suflet.

7. Viața la țară sau la oraș?

– Și, și. Adică la oraș mai aproape de țară.

– Sau la țară mai aproape de oraș?

– Merge și așa!

8. Concediu la mare sau la munte?

– La munte.

9. Mâncarea preferată?

– Paste cu un sos de ciuperci… hribi.

10. Campionatul Mondial de fotbal sau Jocurile Olimpice?

– Fotbal.

– Avem Campionatul European în Germania, în vara asta.

– Da.

– Păi, dacă într-o anumită fază, după grupe, va juca România cu Germania, ce vă faceți?

– O să țin cu România!

– Serios?

– Da! Germania a câștigat destul, acum a venit vremea României.

– Apropo, știți cât titluri mondiale are Germania?

– Patru, da!

– Așa e. Dar România?

– Nu are, dar vine și vremea ei! (râde).

–––––––––––

Acest material a fost plătit de Uniunea Salvați România.

Cod unic de identificare: 41240005.

–––––––––––

PORTRET DE CANDIDAT

* DAN BARNA, europarlamentare: „Regimul Iohannis ne-a dus mult mai aproape de modelul Belarus – Turcia – Ungaria decât de cel occidental. S-au depășit niște linii roșii care păreau de negândit chiar și în timpul regimului Dragnea”

* STELIAN ION, Primăria Constanța: „Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie la chiuvetă, cu apă din oala de sarmale”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

* CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

* VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

* TEODORA STOIAN, europarlamentare: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

* VIOREL BĂLTĂREȚU, Primăria Cluj-Napoca: „Sunt campion mondial la speologie explorativă și primul român care a coborât la –1.000 de metri. Am fost, efectiv, primul om care a pus piciorul în noi galerii. Terra Nova!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -