Cîțu îngroapă a doua oară campania de vaccinare: a anunțat partidul că sistează în Parlament dezbaterea legii privind certificatul verde

1
1024

Florin Cîțu continuă seria deciziilor absolut de neînțeles care au dus România, în această toamnă, pe locul 1 în lume la numărul de decese Covid raportat la numărul de locuitori. Șeful PNL a anunțat vineri conducerea PNL, în Biroul Executiv, că dispune sistarea discuțiilor pe tema proiectului de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă, relatează G4Media.

Este pentru a doua oară în 6 luni când premierul și liderul PNL torpilează efectiv campania de vaccinare, punând-o pe butuci. Prima oară s-a întâmplat astă-vară, când, de mână cu președintele Klaus Iohannis, Cîțu a eliminat restricțiile, anunțând simultan că pandemia a fost învinsă.

În consecință, campania de vaccinare începută în forță s-a prăbușit brusc în România, începând cu lunile mai-iunie, ajungându-se la un moment dat să se vaccineze 3-5.000 de oameni pe zi, după ce în primăvară fuseseră 100.000.

Campania de vaccinare luase viteză după restricțiile impuse la cererea lui Iohannis, dar a fost „trântită“ iar de PSD și, acum, de Cîțu

După luni în care a abandonat complet campania de vaccinare, Cîțu s-a trezit în septembrie cu un val formidabil de îmbolnăviri Covid, odată cu începerea sezonului rece. A refuzat să ia măsuri până după Congresul PNL, când Iohannis a pus piciorul în prag și a anunțat măsuri drastice. În acel moment, România contoriza deja 4-500 de morți pe zi.

În urma restricțiilor impuse la ordinul președintelui Iohannis, campania de vaccinare a luat iar viteză și pentru câteva zile s-a ajuns la peste 100.000 de oameni imunizați la fiecare 24 de ore.

Atunci a intervenit PSD, care a picat în Senat legea certificatului verde. Printre cei care au votat împotriva legii s-a numărat și doctorul Streinu-Cercel, fost manager la Matei Balș, azi senator PSD.

Campania de vaccinare a luat-o iar la vale, joi înregistrându-se doar 25.289 de noi persoane imunizate.

Legea certificatelor verzi ajunsese la Camera Deputaților, iar adoptarea ei era privită ca o soluție pentru a aduce și România la nivelul țărilor din restul Uniunii Europene, care au o medie de 60-70% din populație vaccinată.

Motivul pentru care Cîțu a blocat dezbaterea legii la Camera Deputaților este același pentru care premierul demis a refuzat să ia măsuri și la startul valului patru: banii. Cîțu nu e de acord cu paragraful din lege care menționează că statul plătește testarea angajaților din sectorul bugetar. Angajații din sectorul privat trebuie să-și plătească singuri testarea.

În mod evident, soluția nu era suspendarea dezbaterilor, ci angajarea unor negocieri cu celelalte partide pentru a se ajunge la o soluție agreeată de toată lumea. Însă, în acest moment, PNL și PSD au alte chestiuni de discutat, mai arzătoare decât pandemia din România: împărțirea funcțiilor în proiectatul nou Guvern.

Acum două luni, Florin Cîțu a refuzat impunerea unor restricții mai dure, printre care și carantina, pe motiv că economia trebuie să funcționeze cu orice preț. Măsura este similară celor luate de alte țări din Occident. Diferența este că acolo populația a fost vaccinată peste vară și, în consecință, numărul cazurilor grave în valul patru a fost mic, pe când România era, la acel moment, cu nici 30% dintre adulți vaccinați. De aici și numărul foarte mare de cazuri grave și valul de decese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația USL: va fi demis directorul Metrorex care a luptat cu baronul sindical Rădoi și a demolat chioșcurile ilegale de la metrou

* PNL a acceptat să se înființeze Ministerul Familiei pentru Gabriela Firea! Inițial era vorba de Ministerul Muncii, dar acela e un portofoliu prea greu

Cîțu le-a sugerat PSD-iștilor că, dacă nu-l acceptă pe el, atunci să pună premier de la ei, numai să nu fie Ciucă sau alt PNL-ist! Se teme că pierde șefia partidului

* Cum s-a hotărât în PNL guvernarea cu PSD: „Foarte mulți n-au votat deloc, dar s-a socotit că au fost pentru! Unii ridicau mâna să nu se vadă, la nivelul scaunului”

VIDEO. Cîțu spune că USR e de vină pentru aducerea PSD la guvernare! „Au dat mâna cu PSD, n-au mai vrut să dea mâna cu noi”, zice Cîțu, în timp ce strânge mâna PSD

Idioți planetari: pelerini români fals vaccinați au răspândit virusul pe Muntele Athos! În Italia, românii se laudă că au dat acasă „o șpăguță” și și-au scos certificate false

* Fiul lui Ion Rațiu este chemat să-și asume un rol politic de prim-plan, „în încercarea de a dezrobi de impostură și rușine PNȚCD-ul de astăzi” și „a da curaj românilor sabotați de o clasă politică iresponsabilă”

Momente comice la Antena 3: un lider sindical a fost scos din emisie, de soția unui PSD-ist, când a spus că miniștrii propuși de PSD sunt incompetenți

Incredibilul caz al Lidiei Buble. Sfătuită de un interlop după ce a fost prinsă băută la volan, sora mogulului media afiliat PSD a mituit polițiștii, însă anchetatorii au absolvit-o de acuzații!

* Gigi Becali îl jignește pe Edi Iordănescu, pentru a-l face să plece singur, ca să nu-i achite clauza de 500.000 de euro. Antrenorul are rezultate excelente, 7 victorii și un egal în ultimele 8 etape, deși Becali anti-vaccinistul i-a băgat echipa în carantină

1 COMENTARIU

  1. Faraonul imbecil al României şi posibil penal KW Iohannis, ales de un electorat naiv care a crezut în minciunile lui frumoase, s-a apucat de promovarea unei politici imbecile folosindu-se de toate scursurile politice de infractori ca să ridice politica corupţiei la rang de de politică de stat. Criminalul Revoluţiei din 1989 Iliescu Ilici-Cioabă Ion şi puşcăriaşul Voiculescu Dan „GRIVCO” sunt mentorii de neconterstat al posibilului penal faraonul imbecil KW Iohanis care vrea să instaureze în România dictatura corupţilor şi a infractorilor. În imbecilismul lui de preamărire faraonică KW Iohannis a uitat că România e năpădită de o pandemie COVID-19 şi că mor zilnic peste 500 de cetăţeni români şi că o criză socio-economică bântuie România putând fi acuzat pe bunădreptate responsabil de genocid făcut cu bună ştiinţă şi rea credinţă. Ce e şi mai dureros este faptul că faraonul imbecil al României şi posibil penal KW Iohannis se foloseşte de organizaţia infracţională teroristă PeeSeeDee ionopot kivano-trădătorii naţiei PeNaLii- tembelii legionari hAUR-iredentiştii din UDMR-misticul BOR-PMP Petrov pentru a distruge pur şi simplu naţia română, că de, el e săsălău şi-l doare în.. cot de naţia română. Un popor este siderat de ce i se întâmplă şi parcă nu mai are vlagă să-i răspundă printr-o reacţie viguroasă acestui faraon nesimmţit şi trădător al ţării. OARE!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here