Plecările lui Tudose și Țuțuianu vor provoca 10 efecte devastatoare pentru Liviu Dragnea

4
5165
PSD, un partid care crapă odată cu țara. Conducerea lui Dragnea e contestată, dar soluțiile de a-l dărâma sunt puține
Liviu Dragnea a ieșit șifonat din CEX, dar a mai dat o lovitură statului de drept prin Ordonanța lui Toader- Foto Wikipedia

Fostul premier Mihai Tudose și-a dat demisia din PSD și a trecut la formațiunea Pro România, condusă de Victor Ponta. Este al doilea lider important al social democraților care demisionează în ultima săptămână. Criza din PSD ia amploare cu efecte imediate pentru Liviu Dragnea.

Plecările lui Tudose și Țuțuianu vor provoca 10 efecte devastatoare pentru Dragnea:

 1. Plecarea lui Mihai Tudose va provoca o fisură importantă în PSD. Liviu Dragnea va fi obligat din nou să facă mari concesii pentru a-și păstra poziția de lider. Dar partidul va fi măcinat de tensiuni.
 2. După o perioadă de expectativă, tot mai mulți membrii importanți ai PSD pariază pe Victor Ponta. Acest pariu îi spulberă autoritatea lui Liviu Dragnea.
 3. Plecarea lui Tudose va avea ca efect și revenirea în trombă a lui Tăriceanu care va cere sprijin pentru candidatura sa la președinție, arătând fragilitatea lui Dragnea.
 4. Cei care vor rămâne în PSD-ul condus de Dragnea vor fi prinși ca-ntr-o menghină între ALDE și Pro România, ambele formațiuni fiind mult mai interesate din perspectivă politică decât PSD-ul compromis total de condamnatul penal Liviu Dragnea și incompetenta Viorica Dăncilă.
 5. Aceste plecări anunță o sesiune parlamentară furtunoasă, mai ales la Camera Deputaților, unde Liviu Dragnea nu se mai poate baza pe o majoritate. Dacă plecările continuă, poziția lui de președinte al Camerei e pusă în pericol.
 6. Marele obstacol pentru Liviu Dragnea e acela că s-ar putea să nu aibă voturile pentru trecerea bugetului, aruncând Guvernul Dăncilă în aer.
 7. În condițiile de față, pot începe negocierile pentru crearea unei noi majorități.
 8. Prin plecarea lui Mihai Tudose, șeful organizației PSD Brăila, partidul lui Dragnea își pierde influența într-un alt județ roșu după ce și-a pierdut-o și în Dâmbovița prin plecarea lui Adrian Țuțuianu.
 9. Aceste plecări din partid îi vor da apă la moară Gabrielei Firea care va declanșa un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea după o perioadă de tăcere.
 10. Modelul autoritar al lui Liviu Dragnea a dat faliment, de numele său s-ar putea lega dispariția PSD de pe scena istoriei.

Reacții politice

„Mihai Tudose este binevenit în echipa Pro Romania. Experiența lui politică și guvernamentală reprezintă un mare câștig pentru proiectul nostru prin care vrem să oferim o adevarată alternativă social democrată și profesionistă la ceea ce avem azi în România!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

„Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate!”, a scris Mihai Tudose, făcând o referire directă la modul dictatorial și corupt de conducere exercitat de Liviu Dragnea asupra partidului.

„Din ce în ce mai mulți lideri, oameni care au în spate cariere politice și profesionale solide, părăsesc PSD-ul lui Liviu Dragnea. Pentru cei care mai ridică din sprânceană când vine vorba de noi, poate e o temă de gândire aceasta – cum se face că oameni crescuți în PSD, care au câștigat multe, multe bătălii electorale și au făcut lucruri bune pentru județele lor aleg să plece dintr-un partid aflat la putere către unul aflat la început de drum”, a scris și Adrian Țuțuianu, anunțând plecarea lui Mihai Tudose din PSD.

Liviu Dragnea are puține soluții să rezolve această criză. Plecările reprezintă o pierdere mare de influență a partidului, compromiterea alegerilor europarlamentare și dispariția susținerii pentru mult dorita candidatură la președinție. Abia acum se poate spune că Liviu Dragnea a ajuns pe tobogan.

Citiți și

De ce au boicotat televiziunile breaking-news-ul cu demisia lui Mihai Tudose din PSD?

LOVITURĂ. Mihai Tudose pleacă din PSD şi merge la partidul lui Ponta. „NU se mai poate!”

PLUS mai dă o lovitură: europarlamentarul Cristian Preda merge în partidul lui Cioloş

 

4 COMENTARII

 1. Adurat mult pana ce acest partid a inceput , intr-adevar sa se dezagrege , loviturile pe care Dragnea si acolitii le-au dat tarii s-au repercutat si asupra membrilor de partid mai importanti sau nu.Cei mai abili sau cei mai limpezi la minte se vad pierzand totul.
  Dec , cei mai abili/importanti fac stanga imprejur. Nu cred ca Victor Ponta poate construi un pol de stanga, e comod si superficial , dar poate se ridica dintre ei si unii mai lucizi…..
  Pentru noi , care am aseptat si am sperat , ba chiar am si votat , timpul mai are foarte putina rabdare, poate daca luna aprilie se intoarce la Piata Universitatii …..dar ne trebuie milionul.

 2. Da, probabil ca e groasa ca nu mai sunt bani si nu iese bugetul, oricum o dau. Psd arata ca un vapor care se scufunda, iar sobolanii din camara goala de provizii o iau care-ncotro.

 3. Societatea democratica și cei care mai cred in valorile europene sunt datori sa pună punct carierei politice ale infractorului Liviu Dragnea care a fost deja dovedit. De de parlamentarii PSD cei care mai au o fărâma descreierat in cap nu fac tot ce le sta in putința sa pună piciorul in prag și sa-l dea afara pe acest politician corupt pana-N măduva oaselor pe numele sau Liviu Dragnea? Pentru ca suntem slabi. Corupți, impostori,incompetenți ca și acest sarlatan de Dragnea. Cum au putut membrii PSD sa accepte un lider venit dela PDL , omul asta pe numele sau Liviu Dragnea NU are nimic in comun cu democrația, cu dezbateri democratice in partid, stau toți din jurul sau și ii țin tira acestui golan de Teleorman și practic a țină captivă pe actualul prim ministru doamna Viorica DANCILA ! Acest individ de Liviu Dragnea va duce PSD întâi la sub 25% ( dacă nu fura voturi ) și apoi in maximum un an la sub 20%!!!!!!! Rezultatul PSD va pierde absolut totul din cauza acestui politician mediocru, las, fricos, incompetent lăsat sa-și facă mendrele cu ajutorul Altui individ , slugarnic de TUDOREL Toader!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here