Planul secret al PSD + Tăriceanu + Voiculescu: alegeri amânate până în martie, ca să poată face alianță

2
8475
Ciolacu - Tăriceanu - Voiculescu

PSD (Ciolacu) și ALDE (Tăriceanu), susținute de Antena 3 (Voiculescu), insistă ca alegerile parlamentare să fie amânate din 6 decembrie 2020 până în luna martie 2021. Pe lângă pretextul invocat (pandemia de coronavirus) și cele două motive la vedere (trei luni de privilegii suplimentare pentru parlamentarii care nu vor fi realeși + speranța creșterii în sondaje), există și un motiv ascuns: dorința de a realiza o alianță electorală.

Marți, 15 septembrie, a fost ultima zi în care puteau fi depuse la Biroul Electoral Central (BEC) protocoalele de înființare a alianțelor electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Alianțele electorale neînregistrate până la acest termen nu pot participa la alegeri.

Liderii a două partide, ALDE (C. A. C. P. Tăriceanu) și PPU-SL („proprietatea” lui Dan Voiculescu) s-au speriat de perspectiva, care e aproape certitudine, că nu vor intra în Parlament pentru următorul mandat de 4 ani. De aceea, ei trag sfori pentru a reseta jocul electoral. Soluția găsită: amânarea alegerilor!

Dacă scrutinul parlamentar va fi împins până în luna martie, va fi acordat și un nou termen pentru înscrierea alianțelor electorale – probabil, în jur de 15 decembrie. PSD se va putea asocia, astfel, atât cu partidul-balama al lui Tăriceanu, cât și cu partidul-televiziune al lui Voiculescu.

O astfel de asociere ar permite depunerea unor liste comune de candidaturi atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților. Pe liste ar urma să fie incluși, pe locuri eligibile, nu doar candidați PSD, ci și un număr negociat de personaje propuse de ALDE și de PPU-SL.

Celor de la ALDE ar urma să le fie alocată o cotă de 2-3% din locurile eligibile (maximum 3-4 parlamentari), conform procentelor indicate de sondajele de opinie ce vor fi agreate.

Cei de la PPU-SL ar putea primi o cotă mai generoasă, de 7-8 locuri eligibile, întrucât Dan Voiculescu pune pe masă, la negocieri, nu doar procentele invizibile ale partidulețului său, ci și arma electorată numită Antena 3, cu susținerea mediatică a întregului trust media.

Asocierea cu PSD ar putea asigura un nou mandat de 4 ani pentru personaje expirate precum C. A. C. P. Tăriceanu, Varujan Vosganian (ALDE), Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Corneliu Dobrițoiu, Cătălin Harnagea și Steluța Cătăniciu (PPU-SL).

Negocierile nu sunt ușoare, pentru că nici PSD nu mai are procentele de altădată. Se trag multe sfori și în acest partid pentru a prinde un loc eligibil, în condițiile în care cota electorală a PSD este la jumătatea celei din 2016. De aceea, cedările către ALDE și PPU-SL vor fi minime.

PSD are nevoie atât de ALDE (contează chiar și un aport de 2-3%), cât și de PPU-SL (Antena 3!).

Tot acest plan va fi spulberat dacă PSD, ALDE și PPU-SL nu vor reuși să impună, în Parlament, amânarea alegerilor până în luna martie 2021.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce face spume Gâdea: Clotilde Armand taie finanțarea Antenei 3 și cere înapoi banii dați ilegal de Tudorache

2 COMENTARII

  1. Da, planul acesta le vine manusa si-ar putea sa resusciteze mizeriile de psd, tariceanu si voiculescu, asadar vor face tot ce pot pentru asta. Primul lucru la indemana este continuarea politicii negationiste, de incurajare a idiotilor sa nu respecte regulile, astfel incat pandemia sa urce la cer, si din cauza asta sa fie amanate alegerile. Vom vedea cat de desteptii sunt romanii, sau cat de prosti si psdisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.