vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsPicajul din sondaje fisurează cârdășia PSD-PNL. Ciolacu sare la gâtul lui Iohannis...

Picajul din sondaje fisurează cârdășia PSD-PNL. Ciolacu sare la gâtul lui Iohannis pentru prima oară după aproape trei ani: „Prea a învrăjbit! S-a dovedit că tot ceea ce a făcut – nu a făcut cum trebuie!”

-

Premierul Marcel Ciolacu, șeful PSD, a lansat luni, la postul de casă Antena 3, un atac aparent inexplicabil la Klaus Iohannis, după aproape doi ani și jumătate în care rar de tot a mai scăpat câte o critică moale. Motivul acestei schimbări de direcție a devenit oficial două zile mai târziu: sondajele independente arată un picaj dezastruos pentru coaliția PSD-PNL, care a căzut până la 31,6% în preferințele alegătorilor! Inclusiv Ciolacu stă catastrofal, cu doar 9,2% intenție de vot.

Luni seară, invitat ca de obicei să facă o baie de laude în studioul Antenei 3, Marcel Ciolacu s-a năpustit asupra binefăcătorului său, Klaus Iohannis – președintele care i-a „vândut“ România pentru a primi în schimb garanția unui final de mandat îndestulat, cu perspectiva continuării carierei politice pe un post cald în structurile euro-atlantice.

În primăvara lui 2021, după ce la guvernare ajunsese coaliția PNL-USR, se profila – conform promisiunilor făcute de Iohannis în campanie – o lungă perioadă în care PSD urma să cadă în irelevanță, iar România să intre într-o eră a reformelor masive. Numai că această perspectivă a fost schimbată brusc de președintele țării, care s-a înțeles pe sub masă cu PSD, a scos USR-ul din coaliție când s-a pus problema reformării Justiției și a inaugurat o eră a contrareformelor, a corupției, a militarizării instituțiilor și a stagnării.

Ciolacu: „Nu mi-a plăcut președintele Klaus Iohannis

PSD a fost marele câștigător, fiind salvat efectiv de Iohannis. Acum însă, când toate socotelile pentru o continuare a actualei stări de lucruri încă 4-8 ani sunt în pericol, membrii coaliției de guvernare par să fi rupt brusc prietenia.

- Advertisement -

Ciolacu a pretins că nu e interesat de președinția țării și că el s-ar mulțumi foarte bine și cu „simpla“ postură de deputat PSD. Apoi l-a lovit ca un berbece pe Iohannis: „Nu mi-a plăcut președintele Klaus Iohannis. Mult prea mult a învrăjbit și a căutat să potențeze un partid care nu a câștigat alegerile! S-a dovedit că tot ceea ce a făcut – nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un președinte al României detașat, vreau un președinte și al celor care l-au votat, și al celor care nu l-au votat”.

Explicația acestor atacuri e simplă: doar revenind la pozițiile antagoniste față de „inamicul natural“ ar mai putea convinge măcar o parte a publicului PSD să revină în această tabără. Cooperarea PSD-PNL, sub oblăduirea lui Iohannis, a dezgustat nu doar publicul de dreapta – iar PNL a pierdut aproape tot electoratul –, cât și mare parte din publicul tradițional obedient și fidel al PSD. E de așteptat ca în perioada următoare PSD-ul să întețească atacurile nu doar la Iohannis, ci și – posibil – la PNL.

L-a cuprins brusc setea de democrație! Ciolacu spune că nu e obligatoriu ca puterea să rămână doar la PSD și PNL

Discursul lui Ciolacu a fost parcă special confecționat pentru a răspunde sondajelor care urmau să apară în zilele următoare – semn că liderul PSD și consilierii săi știau deja de dezastru. El a insistat că poate nu e cel mai bun candidat pentru Președinție și că pentru el cea mai importantă e stabilitatea economică.

- Advertisement -

În sondajul AtlasIntel se arată că românii consideră catastrofală guvernarea PSD-PNL în plan economic. Aproape 60% dintre subiecți au indicat creșterea inflației și a taxelor, precum și mărirea necontrolată a datoriei externe drept principalele probleme ale țării. Mai mult decât atât, 34,7% dintre români spun că guvernarea PSD-PNL, adusă la putere de Iohannis în noiembrie 2021, n-a avut nici măcar un singur punct pozitiv!

Ciolacu a dat brusc, din studioul Antenei 3, semnale că l-a cuprins setea de democrație și de pluralism: „Stabilitatea politică… asta nu înseamnă că trebuie să fie numai PSD și PNL. O vor da românii prin vot. Nu se vor face aranjamente din birou cine e președinte, cine e premier, cine e ministru. Toată lumea care a încercat să facă aceste lucruri, de fapt, a pierdut alegerile. (…) Nu-mi e rușine de absolut nimic din ce am făcut nici politic, nici ca prim-ministru”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Șoc: regimul Iohannis-PSD le cere românilor să nu se îmbolnăvească în ultimele trei luni ale anului! Casa Națională de Asigurări de Sănătate are bani doar până în septembrie

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

7 COMENTARII

 1. Nu prea mai tine cu palavre si tromboane cita vreme economia se duce in jos iar preturile si pensiile speciale in sus. Fie ei si mai prosti, oamenii incep sa deschida ochii cind le ajunge cutitul la os.

  • Deja de mult s-au lămurit românii și au votat dreapta, numai că s-a dovedit a fi dreapta stângii 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. A FOST FACUT FACUT SCAPAT SI tericeanu PRIN SCHEMA PRESCRIPTIA

  SCAPA TOTI ! „justitia ESTE IARASI CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT !

  vozganian APRIN CURAJ SI S-A REINTORS IN POLITICA!

 3. Cătălin Drulă, decizia DNA, condusă de Marius Voineag, de a clasa dosarul care viza conducerea ASF în cazul falimentelor City Insurance și Euroins este un gest prin care se ”păzește piața de asigurări”.

  „Mașina de spălat grangurii puterii Marius Voineag a livrat și de data asta. În timp ce ASF, care ar fi trebuit să păzească piața de asigurări, continuă să adune salarii de zeci de mii de euro, românii sunt lăsați să plătească factura pentru falimentele care depășesc un miliard de euro.

  ASF s-a comportat tot timpul ca un complice la tunul de proporții dat statului român. Unde au fost măsurile preventive? De ce a închis ochii la schema piramidală pusă la cale de firma în spatele căreia s-a aflat cumnatul lui Adrian Năstase? Responsabilul pentru haosul creat, PNL-istul Nicu Marcu, a încasat 43.178 de lei pe lună, fără prime, în timp ce polițele de asigurări i-au sărăcit și mai mult pe români.

  S-A INSANATOSIT „justitia”! E SANATOASA TUN. TUN DUPA TUN !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -