Pentru Interne s-au găsit bani pe loc! Bode anunță măriri de salarii și sporuri chiar din iunie pentru polițiști, după o singură discuție cu sindicatele purtată pe 30 mai

7
771
Bode le-a dat pe loc angajaților de la Interne măririle de salarii și de sporuri solicitate. Regimul Iohannis continuă tradiția puterii din România, de a se sprijini pe instituțiile de forță și nu pe cele democratice

Salariile și sporurile angajaților din Ministerul de Interne cresc chiar începând de joi, 1 iunie, după ce ministrul Bode a avut marți o întâlnire cu liderii de sindicat, se anunță într-un comunicat oficial al MAI. Lucrurile s-au rezolvat instantaneu, Guvernul găsind imediat banii necesari pentru a mulțumi instituțiile de forță și fără să se mai lamenteze că se va destabiliza bugetul. Profesorii sunt în a 10-a zi de grevă pentru a le fi mărite salariile mizerabile, dar Iohannis și Guvernul PSD-PNL refuză cu îndârjire.

Reacția este, de fapt, una preventivă. Guvernul, confruntat cu greva profesorilor și cu perspectiva unor alte mișcări sociale de amploare – au anunțat proteste sindicatele din sănătate, dar și transportatorii –, încearcă să-și fidelizeze forțele de ordine cu care, la nevoie, se poate organiza represiunea. În același timp, se preîntâmpină un protest din partea polițiștilor, care anunțaseră că intenționează și ei să ceară măriri de salarii.

Pentru profesori, această atitudine este însă, o dată în plus, discriminatorie și jignitoare. PSD și PNL au asmuțit televiziunile și postacii asupra cadrelor didactice în timp ce le transmiteau să-și ia gândul de la mărirea veniturilor. Un profesor debutant are 2.440 de lei salariu, în timp ce unul ajuns aproape de pensie abia dacă ajunge la 4.200 de lei. Ultima ofertă a Guvernului este o primă de 4.000 de lei pe acest an, în loc de măriri salariale cu 25%, așa cum cer cadrele didactice.

Mai jos, comunicatul prin care Ministerul de Interne anunță că, după o singură întâlnire petrecută pe 30 mai, ministrul Bode și sindicaliștii au convenit ca salariile și sporurile angajaților din acest domeniu să crească începând cu 1 iunie.

„Soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022. Referitor la indemnizații / sporuri și celelalte drepturi, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară“

”La inițiativa ministrului afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc astăzi, 30 mai 2023, la sediul MAI, o întâlnire de lucru între conducerea ministerului și reprezentanți ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI.

Discuțiile au fost purtate pe două paliere, respectiv componenta salarială și cea referitoare la modificarea legii pensiilor militare.

Cu privire la componenta salarială s-a convenit ca, începând cu data de 1 iunie 2023, pentru soldele și salariile de funcție să fie aplicat nivelul acestora astfel cum este prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Acest lucru înseamnă că soldele și salariile de funcție vor fi majorate la nivelul acestora prevăzut de lege pentru anul 2022, începând cu drepturile salariale aferente lunii iunie, care se plătesc în luna iulie 2023.

Referitor la indemnizații/sporuri și celelalte drepturi care compun veniturile salariale ale personalului militar și polițiștilor din cadrul MAI, s-a convenit ca acordarea acestora în integralitate, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, să fie avută în vedere la prima rectificare bugetară din acest an.

În privința legii pensiilor militare, proiect de act normativ aflat în dezbatere în Parlament, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a informat reprezentanții sindicatelor prezenți la întâlnire de faptul că va susține toate amendamentele formulate și asumate de instituțiile din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, amendamente cu care sindicatele din MAI sunt de acord.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă disponibilitatea la dialog cu reprezentanții sindicatelor de la nivelul structurilor ministerului pentru a găsi soluții care să poată fi aplicate pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în sistem, de la cele legate de salarizare până la cele de ordin logistic sau de condiții de muncă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul PSD-PNL trece la represalii: a modificat legea pe furiș, prin ordonanță de urgență, în a treia zi de grevă, astfel încât profesorilor să le fie afectată vechimea în muncă dacă participă la protest

* Iohannis mai dă o șansă PSD-ului: amână „rotativa“ guvernamentală pentru ca decontarea electorală a grevei profesorilor să nu cadă pe Ciolacu

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

* Olaianos și-a retras pe șest plângerea împotriva TVR, după ce făcuse tam-tam că a ratat deplasarea în Qatar și cerea 200.000 de euro!

* Lăsați de Farul fără titlu, ai lu’ Becali s-au dezintegrat: FCSB – Rapid 1-5. Bilanțul ultimelor 160 de minute din Superligă: 1-8!

7 COMENTARII

 1. Plagiatorul Bode este un smecheras de provincie (Salaj). El si cit a fost ministrul Transporturilor a acceptat toate aberatiile sindicalistului Radoi de la Metrorex. A trebuit sa vina Drula pentru a desfiinta bodegile din statiile de metrou.

 2. Fortele de represiune trebuie sa fie bine alimentate, bine echipate si in general multumite. Altfel cum o sa aibe energie sa snopeasca in bataie oamenii la manifestatii? Ca doar nu o sa actioneze impotriva interlopilor. Mai bine amendezi citeva babe ce vind patrunjel si cu putin noroc ajungi repede la pensia speciala.

 3. Nu stiu daca este si adevarat ceea ce spune Bode. Ar putea sa faca ceva numai daca ar da o noua OUG prin care sa modifice si anexa din 153/2017 corespunzatoare MAI (cred ca anexa VI). In prezent se pot mari din iunie 2023 salariile celor din MAI, care-s incadrati în baza anexei VIII din 153/2017 (administratie).
  In fine, timp pentru o nouă OUG ar fi, toata luna iunie 2023.

 4. Păi și cine va apăra tărișoara de dujmanii poporului care fac jocurile lui Putin ?
  Că mineri și IMGB-iști nu mai sunt ca să facă ordine !
  Domnu’ Bode, nu mai aveți fonduri pentru siguranța națională ? Să mai luați și niște pulane și niște gaze !
  Mama lor de reacționari ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here