Minciunile guvernamentale din China au atins dimensiuni pandemice, constată cotidianul francez „Libération”. În spatele celor 3.331 de morți oficiali stă un munte de cadavre: între 50.000 și 97.000 de victime ale epidemiei de coronavirus.
În întreaga lume au fost raportate, până acum, 78.244 de victime ale Covid-19. Scăzând cei 3.331 de „morți oficiali” ai Chinei, rezultă 74.913 de persoane decedate în afara Chinei. Acest număr este foarte apropiat de media „morților reali” din China (73.500), conform cifrelor avansate de „Libération”.
Imaginea Partidul, mai importantă decît sănătatea oamenilor
Există în prezent o tendinţă mediatică de declarare a Chinei drept „câştigătoare absolută” a războiului împotriva noului virus Covid-19. În viziunea acestor editorialişti, China s-ar impune acum ca adevărata primă putere a lumii, iar gestiunea ei în contextul epidemiei ar fi o dovadă clară a superiorităţii sistemului comunist chinez; altfel spus, a superiorităţii unui regim nedemocratic, autoritar.
Organizaţia Chinese Human Rights Defenders s-a documentat însă în privinţa a 900 de cazuri de arestări, intimidări şi acte de cenzură destinate să ascundă amploarea epidemiei.
Cotidianul „Libération” afirmă că preşedintele Xi Jinping a reuşit chiar să convingă Organizaţia Mondială a Sănătăţii să amâne cu câteva săptămâni declararea pandemiei.
În China, imaginea Partidul a fost mai importantă decît sănătatea cetăţenilor. Asta s-a văzut cel mai bine la Wuhan, pe 18 ianuarie, când 40.000 de familii au fost invitate la un banchet oficial care l-a glorificat pe Xi Jinping. Invitaţii au mâncat din farfurii cu efigia preşedintelui chinez. Jurnaliştii de la Secţia chineză a RFI au relatat ulterior că unii dintre participanţi, printre care mai mulţi artişti, erau deja contaminaţi de virus şi purtau măşti sanitare.
„Libération” arată că, pe 18 ianuarie, respectivele festivităţi de la Wuhan s-au derulat în timp ce morga din oraş primea deja primele victime.
Chiar dacă în prezent China vrea să joace un rol de salvator al planetei şi practică „diplomaţia măştilor”, partea ei de responsabilitate în declanşarea pandemiei nu trebuie uitată. Propaganda comunistă chineză este redutabilă, dar nu este cazul ca întreaga lume să înceapă să mulţumească regimului de la Beijing pentru eficienţa sa în lupta împotriva coronavirusului. Într-o balanță onestă, vinovăția aceluiași regim ar putea cântări mult mai greu.
lasati-i dracului ca si asa sunt multi !!!..Heil, mein Führer , Sieg Heil!!!..asta strigau activistii din imaginea de mai sus..Traiasca Partidul Comunist Chinez!!!!..” sa nu uiti Darie!”…
[…] Chiar dacă în prezent China vrea să joace un rol de salvator al planetei şi practică „diplomaţia măştilor”, partea ei de responsabilitate în declanşarea pandemiei nu trebuie uitată. Propaganda comunistă chineză este redutabilă, dar nu este cazul ca întreaga lume să înceapă să mulţumească regimului de la Beijing pentru eficienţa sa în lupta împotriva coronavirusului. Într-o balanță onestă, vinovăția aceluiași regim ar putea cântări mult mai greu. Sursa: ziaristii.com […]
Companiile de telefonie mobila din China au declarat ca 2 milioane de contracte de telefonie mobila au fost anulate, in citeva luni, dupa decesul proprietarilor. Asta pe linga cei decedati in mod curent in China.