Cazinourile fizice sau cazinourile online? Avantaje și dezavantaje

6
104

Industria jocurilor de noroc s-a menținut mereu în pas cu tehnologia, s-a dezvoltat și a continuat să fie un sector economic de succes. Dacă în urmă cu câteva zeci de ani jocurile de cazinou erau destul de controversate, ajungând chiar să fie interzise pentru ani buni în unele țări, în prezent gamblingul este considerat un business și o activitate firească. La această normalitate s-a ajuns datorită legiferării jocurilor de noroc. Clienții și proprietarii de cazinouri fizice și online își pot desfășura activitatea în anumite condiții, bine reglementate.

Începând cu perioada timpurie a anilor 2000, cazinourile fizice s-au trezit că sunt concurate de primele cazinouri online. InterCasino a fost primul cazinou online, lansat în 1994, fiind urmat de alte cazinouri de pionierat în domeniul virtual, cum este de exemplu The Gaming Club, înființat în 1995.

Cazinourile online de atunci aveau un design și o funcționalitate de bază, dar ceea ce contează este că au deschis drumul spre ceea ce există astăzi: o industrie uriașă a cazinourilor online, cu jocuri pentru toate gusturile: sloturi online gratis, ruletă, poker, blackjack, baccarat etc.

În tot acest timp, cazinourile terestre și-au continuat drumul, ele fiind, de asemenea, un sector economic foarte prosper. Întotdeauna au existat și vor exista persoane care preferă să joace într-un cazinou fizic, în condiții de lux, înconjurat de oameni, decât să joace pe un dispozitiv electronic.

Atât cazinourile fizice, cât și cele online au avantaje și dezavantaje. Citește mai departe pentru a afla care sunt plusurile și minusurile celor două tipuri de cazinouri!

Confort și fiabilitate

Cât de sigur și de încredere este să joci în cazinouri fizice și online în prezent? Răspunsul este acesta: este foarte sigur. Iată și de ce: toate platformele de gambling din România și din străinătate sunt legale, reglementate printr-o licență obținută de la instituții de stat specializate. Orice cazinou virtual afișează în partea de jos a paginii principale numărul licenței și perioada de valabilitate. Orice site care nu afișează această informație este foarte posibil să funcționeze în afara regulamentului.

Și cazinourile fizice trebuie să treacă prin proceduri de licențiere aproape similare cu cele ale cazinourilor online. Sunt câteva condiții diferite, dar poți fi sigur că mai ales cazinourile terestre nu-și permit să funcționeze fără licență, activitatea lor fiind mai ușor de reperat decât cea a unei platforme online.

Faptul că joci într-un cazinou legal îți dă o stare de confort și-ți garantează că banii pe care-i depozitezi în contul de jucător sunt în siguranță, la fel ca și datele personale pe care le furnizezi cazinoului.

Confortul mai ține și de faptul că într-un cazinou online poți juca de oriunde, cu condiția să ai acces bun la internet, iar într-un cazinou fizic vei avea partea de cele mai bune condiții de joc.

Atât platformele online de gambling, cât și cazinourile terestre sunt fiabile, sunt realizate calitativ pentru a oferi jucătorilor cea mai bună experiență.

Selecția de sloturi

Numărul și varietatea de jocuri dintr-un cazinou online sunt mult mai extinse decât cele din cazinourile terestre, unde dimensiunea sălilor de jocuri de noroc împiedică instalarea unui număr mare de slot machines.

Pe un site de gambling vei găsi sute, poate chiar mii de variante de sloturi, de exemplu, și mai multe tipuri de ruletă, blackjack, zaruri, bingo și multe altele. Într-un cazinou terestru nu vei avea atât de multe sloturi, dar vei putea juca la o masă de poker sau de ruletă reale și vei avea senzații reale, în timp ce un cazinou virtual nu-ți poate oferi decât o încercare de a reproduce realitatea.

Bonusuri și promoții

Cazinourile online au un avantaj destul de mare în fața cazinourilor fizice: pot oferi jucătorilor bonusuri și promoții. Printre cele mai căutate sunt bonusurile de bun-venit, prin care sunt oferiți atât bani, cât și rotiri gratuite. Au loc și diverse turnee, concursuri, se mai oferă și bonusuri de fidelitate sau la ziua de naștere.

Avantaje – dezavantaje, pe scurt

Printre avantajele cazinourilor online sunt următoarele aspecte: dacă ai conexiune bună la internet și un gadget, poți juca de oriunde din lume; există un număr mare și divers de bonusuri; o varietate foarte mare de sloturi; poți juca variante gratis ale jocurilor; poți juca live; ai multe variante de depunere și retragere; datele și banii sunt în siguranță.

Pe lista dezavantajelor cazinourilor online se află: depinzi de internet; există riscul să intri pe un site nelicențiat și să fii păcălit; lipsa de interacțiune umană; uneori durează mult să retragi banii câștigați.

Printre avantajele cazinourilor fizice se numără: atmosfera este incredibilă; jocurile sunt 100% corecte și sigure, cu toate licențele corespunzătoare; nu depinzi de internet; câștigurile sunt mari; angajații sunt profesioniști, bine pregătiți; serviciile oferite sunt de cea mai bună calitate.

Pe lista dezavantajelor cazinourilor fizice se află: selecția de jocuri nu este foarte mare; ai nevoie de bani și pentru consumație, nu doar pentru jocuri; pierzi timp pe drum pentru deplasare; spațiul este limitat; trebuie să fii atent la gesturi și expresia feței când joci anumite jocuri, precum poker; nu poți juca în liniște.

Concluzie

Atât cazinourile fizice, cât și cele online au farmecul lor propriu. Dacă ești un fan al jocurilor de noroc, trebuie să încerci atât experiența unui joc virtual, cât și pe cea a unui joc de cazinou real.

Dacă ești o persoană sociabilă, cu siguranță vei găsi încântătoare atmosfera dintr-un cazinou terestru. Iar dacă ești o persoană introvertită, căreia îi plac liniștea și compania unui număr cât mai mic de persoane, atunci un joc online este cea mai bună alegere.

Grație tehnologiei, acum există cazinouri potrivite pentru orice tip de persoană, astfel încât toți iubitorii jocurilor de noroc să poată juca după propriile preferințe.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here