Orlando şi Vâlcov le-au tras ȚEAPĂ primarilor! Vor să le dea cu o mână şi să le ia cu două

0
9496
Eugen Orlando Teodorovici și Darius Vâlcov - cum să-ți dai banii pe mâna lor?!

Delegația primarilor a ieşit din Palatul Victoria fără să fi obținut o soluție rezonabilă. Obiectivul lor era să primească pentru primării o cotă de 60% din anumite impozite, pentru a reveni mai aproape de sumele încasate înainte „revoluția fiscală” a guvernării PSD-ALDE.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a explicat: „Am fost generoşi să acceptăm doar 60%, şi nu 68%, cât ar fi trebuit să primim pentru a ne menține aceeasi cotă de finanțare, după ce cota unică de impozitare a scăzut de la 16% la 10%. Astăzi ni s-a spus: «Veți primi 60%, dar preluați toate cheltuielile sociale!»

Propunerea Guvernului este o capcană, pentru că, dacă ar fi acceptată de primari, ea ar putea scădea şi mai mult veniturile primăriilor. Încasările ar fi mai mari, dar cheltuielile ar creşte exponențial, dat fiind că zona socială (finanțată acum de Guvern), în anumite localități, are costuri mari sau foarte mari.

Delegația primarilor s-a întâlnit cu:

  • Viorica Dăncilă (prim-ministru);
  • Darius Vâlcov (consilierul pe probleme economice al prim-ministrului);
  • Eugen Orlando Teodorovici (ministrul Finanțelor).

Dăncilă a fost, ca de obicei, de decor. Vâlcov a jucat rolul țeparului, iar Orlando – pe cel al şmecherasului care oricum nu înțelege mare lucru şi nu-şi propune să rezolve nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here