vineri, aprilie 19, 2024
AcasăJustițieOrdonanţa e DEGEABA! Decizia CCR din 2017 care INTERZICE modificarea sentinţelor definitive....

Ordonanţa e DEGEABA! Decizia CCR din 2017 care INTERZICE modificarea sentinţelor definitive. Adio, Tudorele!

-

Jurnalistul Liviu Avram, specializat în domeniul justiţiei, a publicat pe Facebook o dezvăluire incendiară. Graţie unui site mai puţin cunoscut, Avram a descoperit o decizie a CCR din 2017 care NU PERMITE revizuirea sentinţelor definitive, şi care spune astfel:

„Legiuitorului îi este INTERZIS să supună hotărârile judecătoreşti definitive unor noi căi de atac reglementate după pronunţarea acestora. Adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunţarea hotărârii NU POATE PRODUCE NICIUN EFECT, prin prisma aplicării legii în timp, cu privire la hotărârea judecătorească deja pronunţată”.

„Pentru întreaga demonstrație, citiți materialul de mai jos, semnat de un <<Cetățean>> anonim pe siteul Politeia.org.ro. V-am zis acum câteva zile că, în momente cheie, <<Cetățean>> face analize deosebit de pertinente și de ingenioase.

- Advertisement -

El oferă și soluția ca ordonanța să NU fie aplicată, chiar dacă va fi emisă: judecătorii pur și simplu să o ignore, dându-i în cap cu câteva decizii ale CEDO și ale CCR (<<nu poate produce niciun efect>>, nu?). Dar pentru asta trebuie judecători adevărați, nu cozi de mătură.”, scrie Liviu Avram pe Facebook.

Întreaga demonstraţie de care vorbeşte jurnalistul, AICI

„VA FI BUBĂ MARE”

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, crede însă că ultima decizie a CCR (invocată de Tudorel Toader ca motiv pentru emiterea ordonanţei cu scandal) poate da cale liberă infractorilor de toate tipurile să atace deciziile instanțelor, invocându-se protocoalele cu SRI declarate nelegale de către CCR. Vor fi afectate toate dosarele, nu doar cele de corupție, ci și cele de omor, trafic de persoane sau trafic de droguri, a declarat Zegrean pentru Hotnews.
„Va fi o bubă mare, dacă fac la fel chiar e o mare problemă, Îi preocupă să îl pedepsim pe cel care a prins hoțul, ci nu pe hoț. Contează cum a fost prins cel care a luat mită? Sunt situații în care nu ai alte soluții decât înregistrări. Curtea Constituțională nu a spus că sunt nelegale înregistrările, ci protocoalele. Ce faci cu traficul de stupefiante sau de persoane, unde singura probă este asta? Decizia de miercuri a CCR va conduce la înlăturarea probelor obținute de procurori cu SRI în toate dosarele, nu doar în cele de corupție, adică și în cele de omor, pornografie infantilă, trafic de persoane sau trafic de droguri”, a adăugat Zegrean.
Ordonanța care provoacă aceste reacţii grave în justiţie este una cu miză pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, condamnat de un complet de 5 în dosarul Referendumului, în 22 aprilie 2016.
În 7 noiembrie, Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.
Potrivit deciziei Curții, completurile de cinci judecători au fost nelegal constituite din 2014, când instanța supremă a decis să nu aplice prevederea din Legea 304/2004 privind formarea completurilor de 5 judecători care stabilește că toți cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorți. Instanța supremă a decis ca doar patru să fie aleși astfel.

CITIŢI ŞI:

„NU cedăm! Fără ordonanţa care anulează condamnări”. Nou protest, marţi seară, în Piaţa Victoriei, ora 18.00

USR, două lovituri în Europa: sesizarea Comisiei de la Veneţia şi pasul mare către ALDE

„Va fi o bubă mare! Vor să fie pedepsit cel care l-a prins pe hoţ, nu hoţul”

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Da, cu conditia sa fie judecatori adevarati si necorupti de putere.La ce sa ne asteptam cand s-a ajuns sa se faca ARTA PENTRU ARTA in justitie de dragul infractorilor!

  2. Rominia trebuie sa mearga inainte, sa navigheze spre cele mai inalte piscuri de civilizatie si progres (Ceausescu), nu putem s-o luam de la capat. Cei care au fost incompleti sa raspunda, si atit!

  3. Ordonanta ca si toate celelalte OG, OUG ,memorandumuri nesecrete si secrete care nu au la baza legea parlamentului prevazuta in art 115 – delegarea legislativa ,sunt neconstitutionale !!! Se cred CONSILIUL DE MINISTRI care legifera prin HCM uri dar ei nu pot decat cum zice art 115 din Constitutie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -