USR, două lovituri în Europa: sesizarea Comisiei de la Veneţia şi pasul mare către ALDE

1
2002

Uniunea Salvați România (USR) a solicitat Adunării Parlamentare a Consiliului Europei notificarea Comisiei de la Veneția în privința noilor ordonanțe de urgență pe care le pregătește Guvernul.

Guvernul de la București se folosește de hotărârile Curții Constituționale pentru a anula practic sentințele pronunțate în ultimii cinci ani în cazurile mari de corupție, pentru a albi liderul partidului aflat la guvernare. Iar ministrul Justiției tocmai a anunțat că va face acest lucru prin ordonanță de urgență – o modalitate de ocolire a oricărei forme de control democratic, începând cu Parlamentul. Totul, în numele salvării unei persoane de brațul lung al legii, liderul condamnat de două ori al Partidului Social-Democrat”, a declarat reprezentantul USR la APCE, deputatul Iulian Bulai (foto).

El a făcut apel la parlamentarii țărilor europene să susțină solicitarea unei opinii a Comisiei de la Veneția privind acest nou atac la adresa justiției din România.

România are nevoie de ajutorul colegilor noștri europeni pentru a proteja democrația și statul de drept, de aceea mă adresez parlamentarilor Adunării Consiliului Europei să ne susțină în notificarea Comisiei de la Veneția asupra ordonanțelor de urgență anunțate de guvernul de la București”, a spus spus Iulian Bulai, citat de Digi24.ro.

USR, PAS MARE SPRE ALDE. ZBOARĂ TĂRICEANU?

Deputatul USR, Iulian Bulai, a fost admis oficial azi în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), fapt ce reprezintă încă un pas spre colaborarea dintre cele două grupări. ”ALDE Europa se convinge de discursul dublu al ALDE România, iar USR își câștigă locul binemeritat în familia liberală a ALDE Europa”, a declarat Bulai pentru G4Media.ro.

”Am discutat cu Michael Link, membru în Consiliul ALDE Europa, care mi-a reconfirmat intenția de a exclude ALDE România. Un congres ulterior va lua decizia. Sunt presiuni intense nu de la USR, ci de la cele trei partide liberale menționate”, a mai spus Bulai.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here