Orban zice că va câștiga cu 54-57%, Cîțu își anunță victoria cu 58-62%

1
946

Tabăra Orban mizează pe o victorie cu 54-57%, iar tabăra Cîțu spune că va obține 58-62% din voturile delegaților la Congresul PNL, care va începe la ora 11.00, la Romexpo (București).

Astăzi, la Congresul PNL sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țara, care vor alege președintele partidului. Fiecare dintre cele două tabere susține că scrutinul va fi câștigat de candidatul său.

Ludovic Orban (58 de ani) a organizat, în ultima săptămână (de luni până vineri), o campanie de call-center în rândul delegaților PNL, fiind sunați peste 4.200 de delegați. Evaluarea echipei sale e că actualul președinte al PNL va fi votat de 2.700-2.850 de delegați, ceea ce înseamnă 54-57%.

La campania de call-center au participat lideri de filiale, parlamentari și candidați pentru Biroul Executiv. Orban a discutat personal cu circa 1.300-1.400 de persoane, potrivit unor surse din tabăra acestuia.

Florin Cîțu (49 de ani) mizează pe o victorie cu 58-62%, conform informațiilor care răzbat din tabăra sa. Asta presupune ca actualul premier să fie votat de minimum 2.900 și maximum 3.100 de delegați, dintre cei 5.000 prezenți la Congres.

Cîțu și-a asigurat sprijinul majorității liderilor de organizații județene, care la rândul lor au influențat listele de delegați pentru Congres. Puterea de a influența aceste liste este însă limitată, dat fiind că anumite categorii de aleși locali (primari, viceprimari, consilieri județeni), precum și șefii organizațiilor locale ale PNL (orășenești sau comunale) sunt delegați de drept, prin statut. Șeful organizației județele a PNL are dreptul de a completa lista cu membri ai Biroului Politic Județean.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Credibilitatea lui Cîțu este în jur 10-12%, cam la nivelul Vioricăi Dăncilă” / „Trezește doar dispreț sau râsete” / „Retorica și stilul seamănă foarte mult cu repertoriul lui Ponta”

* „Ce înseamnă «echipa câștigătoare»? Pe cine au învins?” Mesaj-șoc al lui Dan Motreanu, liderul filialei PNL cu cel mai bun scor electoral

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* La temelia „partidului lui Dragnea” stă gruparea pușcăriașului Dorin Lazăr Maior, îmbogățit pe baza certificatelor de revoluționar

Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.