Orban: „Delegaților din 14 filiale PNL li s-a cerut clar să arate cu cine au votat. Este o rușine!”

1
686
Ludovic Orban

Ludovic Orban a acuzat sâmbătă că, la Congresul PNL, delegaților din 14 organizații județene ale partidului li s-a cerut clar să arate cu cine au votat pentru funcția de președinte.

”Sunt oameni din 14 organizații cărora li s-a cerut clar să-și arate votul”, a susținut Orban, dând nominalizând filialele din Constanța, Vaslui, Neamț și Teleorman.

”Este o rușine, asta nu este democrație!”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă mai are vreo șansă să câștige, acesta a răspuns: ”Da”.

„Cum ne vom prezenta în fața partenerilor dacă va fi ales cel care a provocat criza și nu cel care are soluția?””

În discursul prin care și-a susținut candidatura, Ludovic Orban le-a cerut delegaților să aleagă soluția bună pentru PNL și s-a prezentat ca fiind singurul care poate reface coaliția de guvernare în formula PNL – USR-PLUS – UDMR.

* „Problema mea este legată de ceea ce a spus colegul și prietenul Florin Cîțu, că nu am consultat partidul. Mă îndoiesc că domnul Cîțu a consultat partidul atunci când mi-a demis secretarii de stat, când l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare sau înainte de a provoca ieşirea USR-PLUS de la guvernare şi criza politică.”

* „Cu cine facem majoritate? Credeți că există vreun liberal cu capul pe umeri care să bată palma cu PSD? Dacă există cineva, să o spună deschis! Dacă cineva își va imagina că guvernul minoritar va rezista cu PSD, este naiv. Înseamnă că nu cunoaște PSD.”

* „Avem două variante de strategie: de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea Coaliției sau de a forma un guvern minoritar. După Congres cum ne vom prezenta în fața partenerilor dacă va fi ales cel care a provocat criza și nu cel care are soluția?”

* „Azi nu avem un premier și un guvern cu care ne putem mândri.”

* „Eu sunt garantul unității PNL, partid care trebuie să rămână ce a fost de-a lungul lungii sale istorii.”

* „Le spun celor câțiva care au huiduit și fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Noi am venit aici să ne susținem candidații.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Discursul pro-Cîțu al lui Klaus Iohannis, primit cu huiduieli. Președintele, sfidat de mii de liberali: „Orban! Orban! Orban!”

* VIDEO. Cîțu și-a pierdut vocea, încercând să acopere huiduielile la adresa sa. A refuzat ajutorul lui Orban

* Orban zice că va câștiga cu 54-57%, Cîțu își anunță victoria cu 58-62%

* „Credibilitatea lui Cîțu este în jur 10-12%, cam la nivelul Vioricăi Dăncilă” / „Trezește doar dispreț sau râsete” / „Retorica și stilul seamănă foarte mult cu repertoriul lui Ponta”

* Ultima trădare în PNL: Marcel Vela dezertează din „tabăra Orban” în ajunul Congresului și anunță că-l votează pe Cîțu!

* „Ce înseamnă «echipa câștigătoare»? Pe cine au învins?” Mesaj-șoc al lui Dan Motreanu, liderul filialei PNL cu cel mai bun scor electoral

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here