VIDEO. Cîțu și-a pierdut vocea, încercând să acopere huiduielile la adresa sa. A refuzat ajutorul lui Orban

6
1255
Florin Cîțu

Florin Cîțu a fost huiduit zeci de secunde înainte să-și înceapă discursul. Zeci de susținători ai lui Orban au strigat „Demisia! Demisia!”

Discursul lui Florin Cîțu a fost întrerupt constant de strigătele: „Demisia! Demisia!”.

Ludovic Orban a preluat microfonul și le-a cerut susținătorilor săi să-l lase pe Florin Cîțu să-și susțină discursul, să nu-l mai huiduie. De altfel, Orban a avut două intervenții în acest sens. Vizibil enervat de tonul ocrotitor al rivalului său, Cîțu s-a ținut țanțoș și a refuzat ajutorul: „Domnule președinte, sunt OK, nu am nevoie de susținere ca să-mi susțin moțiunea”.

Florin Cîțu nu și-a citit discursul, ci l-a strigat, pentru a-și face auzită vocea într-o sală care-i era ostilă. În scurt timp, premierul a început să-și piardă vocea. Unele cuvinte rostite de el nu s-au auzit. I-a fost adus un pahar cu apă, a băut și și-a continuat discursul, dar tot cu „sincope” generate de pierderea vocii.

VIDEO. Congresul PNL

Discursul lui Florin Cîțu (rezumat)

* „Colegi liberali, eu sunt Florin! Nu sunt membru PNL de mult timp, dar sunt un om de echipă. Fără sprijinul vostru nu puteam candida azi.”

* „Voi lupta pentru refacerea coaliției, dar niciodată nu voi permite ca PNL să fie îngenuncheat!”

* „Sunt un liberal convins. Am început spălând vase în SUA și am ajuns în poziții de conducere din multinaționale de top, dintr-o bancă națională” (a Noii Zeelande – n. red.).

* „Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie «Votați PSD!». Niciodată! Ne delimităm de acest partid toxic, îl ținem în opoziție acum, dar și după 2024.”

* „Nu o să mă vedeți niciodată forțând o moțiune împotriva propriului guvern. Suntem liberali, nu facem ca Dragnea!”

* „Cei care strigați «Demisia!» știți că vreți să va dați jos propriul guvern? Numai Dragmea mai făcea asta. Câtă emoție!… Frumos… O campanie lungă și dificilă, eu nu regret nimic.”

* „Am rugămintea către toți susținătorii mei să stea liniștiți, să-l lase să-și prezinte moțiunea. Noi suntem pozitivi.”

* „Eeeeei… Nu am nevoie de susținere, do your worst («faceți tot ce puteți mai rău» – în limba engleză). Știu ca nu am fost perfect, dar am învățat din fiecare greșeală.”

* „Cei care mă întrerupeți – nu sunteți de acord că antreprenorii sunt eroii României? Spuneți aici dacă nu sunteți de acord!”

* „Recunosc, sunt un politician atipic, nu mint, le spun românilor adevărul chiar dacă are costuri politice pentru mine. Am fost acuzat că prăbușesc economia, că închidem economia. De fiecare dată am demonstrat contrariul și o demonstrează cifrele oficiale. Luni aprobăm PNRR, la finalul anului vin primii bani.”

* „Eu sunt Florin și sper că v-am convins pe toți să veniți în echipa mea, avem multă treabă!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Discursul pro-Cîțu al lui Klaus Iohannis, primit cu huiduieli. Președintele, sfidat de mii de liberali: „Orban! Orban! Orban!”

* Orban zice că va câștiga cu 54-57%, Cîțu își anunță victoria cu 58-62%

* „Credibilitatea lui Cîțu este în jur 10-12%, cam la nivelul Vioricăi Dăncilă” / „Trezește doar dispreț sau râsete” / „Retorica și stilul seamănă foarte mult cu repertoriul lui Ponta”

* Ultima trădare în PNL: Marcel Vela dezertează din „tabăra Orban” în ajunul Congresului și anunță că-l votează pe Cîțu!

* „Ce înseamnă «echipa câștigătoare»? Pe cine au învins?” Mesaj-șoc al lui Dan Motreanu, liderul filialei PNL cu cel mai bun scor electoral

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Iohannis: „Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis. Îl încurajez să continue” / „Cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic?”

* Mihai Șora către liberali: „Votați-l pe Orban! Nu dați vrabia din mână pe cioara nebună de pe gard!”

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

* Cioloș l-a învins pe Barna în turul 1: 46% – 43%! Diferență de 707 voturi. Șefia USR-PLUS va fi decisă în turul 2

* Cumnatul lui Adrian Năstase, vizat de procurori în cazul falimentului City Insurance. Dan Odobescu împrumuta fictiv compania de asigurări și lua dobânzi reale de zeci de milioane de euro

* Avocata Șoșoacă a pierdut toate procesele de pandemie: nicio amendă anulată, nicio restricție blocată! Într-un caz s-a făcut de râs, greșind procedura

6 COMENTARII

  1. Ce catelus discret era in 2019,dupa ce Orban a reusit sa dea jos guvernul dancila!Toate lichelele care il spriina acum infocate,toate se ingramadisera langa Orban ,la poza,dupa rezultatul motiunii!Era imediat in spate,mic,cuminte,tacut,langa gorghiu,turcan,anisie,medicul care a devenit ministrul sanatatii…cum se schimba oamenii cand dau de putere!!Unii ,nu toti,dar la noi s-a dovedit in timp ca majoritatea au fost si sunt MARI LICHELE ,CU CUTITUL PREGATIT PENTRU MOMENTUL OPORTUN!

    • TRĂDAREA-și-OPORTUNISMUL sunt… în gena-existențială a poporului român!!!

      Vă dați seama că în cazul în care Orban ar fi câștigat astăzi, la Congres, TOȚI orbaniștii-de-ieri-deveniți-cîțiștii-de-azi s-ar fi transformat… (LA-LOC!!!) în orbaniști-„de-nădejde”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here