OPINIE. Domnule Rareș Bogdan, după ce-ați făcut Revelionul cu huliganul Simion, îl mai acuzați de extremism?!

1
4301
Revelion RTV cu Rareș Bogdan și George Simion

Ce să vezi! Sunteți atât de preocupat de bunul mers al națiunii, încât, de îndată ce ați aterizat de la Bruxelles, v-ați și dus într-un suflet de la aeroport direct la Guvern, ca să-l trageți de urechi pe premierul Nicolae Ciucă în legătură cu manifestările huliganice puse la cale de banda ultrasului George Simion la Timișoara.

Ăsta era doar un pretext. Nu soarta lui Dominic Fritz, primarul Timișoarei, vă preocupa pe dvs.! Oricum, nu-i mai suferiți pe cei din USR de când v-ați rupt de ei pentru a reinstaura USL-ul alături de „dușmanul” PSD. Și nu cred că i-ați „iubit” vreodată pe „sorosiști”. Totul a fost doar de formă, din interes.

Grija dvs. este, evident, alta: Simion s-a mai dus în colindă, că la asta e bun, și acasă la tatăl dvs., unde a încercat să scrie – în calitate de „scriitor”, cum se autodefinește pe pagina de Facebook – o nouă „Răscoală” printre localnici. Să-i ațâțe la revoltă, fiindcă tatăl dvs. a condus spre faliment, în trecut, Combinatul Ocna Mureș.

Păi, nu vă supărați, de-abia acum ați descoperit că România este „un stat care devine nesigur”, că „este sub asediul extremismului, al neo-fascismului, al neo-legionarismului, al antisemiților”? Până mai ieri, domnule Rareș Bogdan, vă simțeați bine alături de capul bande! N-ați petrecut dumneavoastră, la trecerea dintre ani, împreună cu George Simion, la Revelionul RTV? Da, da, chiar la televiziunea fugarului Sebastian Ghiță! A fostului deputat PSD acuzat de corupție, care a „tuns-o” în Serbia. Dar care, înainte de a dispărea din patrie, a promovat intens noul său vehicul politic, PRU, precursorul AUR. Partid cu aceeași filosofie naționalist-extremistă, anri-europeană, pro-rusă. Mulți dintre fruntașii PRU se regăsesc acum în AUR, partid pe care de asemenea televiziunea fugarului Ghiță îl promovează intens.

Și-atunci, vă întreb: ce valoare mai au vorbele dvs. în momentul de față? După ce-ați făcut Revelionul cu unul dintre copreședinții AUR în „casa” unui mare promotor AUR și mare infractor de la PSD, partid cu care ați bătut palma pentru o coaliție tip URSS, unde „în acest moment nu mai există stânga și dreapta” (așa zicea Vasile Dîncu), cum de-ați întors deodată „armele” împotriva partenerilor dvs.? Că doar, de-o bună bucată de vreme, ați devenit abonat la RTV, la fel ca „dottore” Ponta, vechiul tovarăș al fugarului Ghiță!

Rareș Bogdan, nelipsit de la Revelionul maneliștilor RTV. La așa personaje, mai potrivit era un cazacioc

Voi, cei de la PSD și PNL, fostul și actualul USL, l-ați „creat” pe Simion. Prin politicile proaste pe care le-ați instaurat, ați dat nas unor asemenea personaje toxice. Le-ați transferat de pe stadioane, unde aruncau petarde și fumigene, taman în Parlamentul României. Drept răsplată, l-au și asediat o dată!

Nu suntem vinovați noi, oamenii de rând, plătitori de taxe și impozite în speranța că banii vor fi folosiți la modernizarea infrastructurii țării, nu pentru pensii speciale sau pentru contracte acordate pe ochi frumoși unor firme de casă ale PSD și PNL.

Trebuia să-l fi determinat pe președintele Klaus Iohannis să nu readucă „ciuma roșie” alături de PNL, așa cum s-a întâmplat în 2011, atunci când s-a creat pentru prima oară USL. Doar erați considerat de el „Domnu’ number one”.

Nu să vă pierdeți timpul cu nulitățile din AUR! Oricum, ei asta sunt și vor fi: niște nulități. „Specialiști” numai în guvernarea României prin gălăgie. Mai mult nici nu și-ar dori, pentru că nu sunt capabili. Dar, profitând de dezastrul din PNL (anul trecut ați fost puși pe dărâmat, acum desăvârșiți), pot realiza un procentaj mai bun la alegerile parlamentare din 2024 și să-și asigure astfel posturile călduțe chiar într-o alianță cu PSD, „tatăl” lor de drept și de fapt. În vreme ce voi riscați să rămâneți pe dinafară, în urma trocului infect pus la cale cu exmatriculatul Ciolacu.

Asta meritați, domnule Rareș Bogdan, fiindcă v-ați bătut joc de electoratul de dreapta. Mai țineți minte ce vehement erați în campania pentru europarlamentare din 2019? Cu câtă înverșunare ați vorbit despre PSD? Ia uitați ce-ați zis în spotul „PSD distruge România”: „PSD a reușit performanța să dea 1,7 miliarde de euro către pensii speciale, pensii unde nu s-au plătit contribuții niciodată. După ce i-au furat pe copii, au ajuns să-i fure pe cei care au muncit pentru țara asta, care lucrează pentru țara asta și care merită respectul nostru. 1,4 miliarde lipsesc din bugetul de pensii. Chiar nu vă este rușine? Nu vă temeți că-l mâniați pe bunul Dumnezeu?”.

În toamna anului trecut, nu numai că v-ați „încuscrit” iarăși cu PSD, nu numai că ați lins unde-ați scuipat în 2019 și continuați să procedați așa și-n prezent, dar ați și votat pentru păstrarea pensiilor speciale, prin Ludovic Orban, la acea vreme președinte PNL, și prin Alina Gorghiu.

Orban s-a poziționat în favoarea reintroducerii pensiilor speciale pentru diplomați, personalul de la birourile de comerț exterior, piloți, mecanici de zbor, stewardese, dar și pentru toate cadrele din MApN, MAI, SRI, SIE, STS, SPP (96% din pensiile speciale aflate în plată). Iar Gorghiu, cea care a promovat o lege de eliberare a infractorilor din pușcării, inițiase și legea pensiilor speciale pentru piloți, mecanici de zbor și stewardese.

Ați fiert la propriu când ați pronunțat suma de 1,4 miliarde de euro alocată de PSD pentru pensii speciale în 2019, dar ea a fost mai mare până la finalul acelui an: 1,9 miliarde de euro. Dar la ce-au folosit vorbele dvs.? Atunci când a ajuns la guvernare, PNL a dedicat 2 miliarde de euro pentru „specialii” României, în frunte cu multiplul campion la cumul de pensii nesimțite, PSD-istul Valer Dorneanu. Alt jaf: ați aruncat și Justiția în mâinile avocaților PSD cu interese în lumea interlopă.

Ați încetat să mai fiți „Domnu’ number one”. Din peste 2.400 de persoane care și-au exprimat votul pe site-ul Ziaristii.com la întrebarea „Cine ar putea salva PNL, ca președinte, după Congresul extraordinar din primăvara anului 2022?”, vi se acordă șanse de doar 1%! Practic, v-ați prăbușit în ochii electoratului de dreapta, exact ca acțiunile unei societăți comerciale aflate la un pas de faliment.

Știți care-i partea și mai proastă în ceea ce vă privește? Aceea că, în calitate de jurnalist, ați încheiat contracte cu statul prin firmele dvs. Iar valoarea lor, în 12 ani de zile, este de aproape 1,5 milioane de euro, conform dezvăluirilor apărute în „Cotidianul”.

Nu contest legalitatea lor. E însă moral ca un jurnalist să facă afaceri cu statul român? Să ia:

 • 127.000 de euro de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
 • 23.000 de euro de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
 • 2.300 de euro de la ARCUB;
 • 308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF);
 • 110.000 de euro de la Hidroelectrica SA;
 • circa 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord SA;
 • 280.000 de euro de la Romgaz SA;
 • peste 177.000 de euro de la Primăria Cluj-Napoca;
 • peste 35.000 de euro de la ANAF Cluj;
 • 30.000 de euro de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca;
 • 27.000 de euro de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest;
 • 263.700 de euro de la Transgaz SA;
 • 5.400 de euro de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca?

Cum mai poți să faci investigații gazetărești în asemenea instituții, să divulgi potențialele acte de corupție, dacă tu, jurnalistul Rareș Bogdan, ești sponsorizat la greu de ele?

Acum înțeleg de unde ați avut atâția bani pentru a vă cumpăra o vilă și teren în Voluntari de 500.000 de euro, de la familia unei prietene a infractoarei Elena Udrea, trimisă în judecată de DNA exact pentru fapte de corupție privind retrocedările frauduloase și escrocheriile imobiliare.

Și mai înțeleg cum ați dat apă la moara scandalagiului extremist George Simion. Așa l-ați crescut, prin asemenea combinații! Și prin bâțâiala comună alături de el, de Oana Lovin și Codruța Cerva, de Gelu Vișan și milițianul Abraham, de căpușele șoșocare Lazarus și Zară la Revelionul lui Ghiță Fugarul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL (66) / “Să ne ascundem! Poate Ceaușescu are pistol și ne-mpușcă!”

* „Bittman cu fustă” a Cehiei, anti-vaccinistă feroce, s-a infectat intenționat cu Covid. A murit. Avea 57 de ani

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here