„Bittman cu fustă” a Cehiei, anti-vaccinistă feroce, s-a infectat intenționat cu Covid. A murit. Avea 57 de ani

0
3868
Hana Horka

O nouă victimă a propriei imbecilități în pandemia de Covid-19: cântăreața cehă Hana Horka (57 de ani), un fel de „Dan Bittman cu fustă”. A făcut campanii virulente împotriva vaccinării, a bagatelizat pericolul virusului, s-a infectat voluntar pentru a obține certificatul verde… și a murit.

Cântăreaţa cehă Hana Horka, membră a grupului folk Asonance şi mare opozantă a vaccinurilor anti-Covid, a murit, duminică, la vârsta de 57 de ani, după ce a s-a infectat intenționat cu noul coronavirus, în vederea obţinerii certificatului sanitar, a anunţat familia sa, citată de Agenția France Presse (AFP).

Fiul cântăreţei, Jan Rek, a explicat luni pentru postul de radio iRozhlas.cz că mama lui a refuzat să se vaccineze, ba mai mult, s-a expus voluntar la Covid-19.

Atât soțul cântăreței, cât și fiul ei (Jan Rek) s-au vaccinat. Luna trecută, înainte Crăciun, amândoi amândoi au aflat că sunt infectați cu Covid-19. Au trecut însă ușor prin boală, pentru că vaccinul le-a asigurat imunitatea necesară.

Hana Horka, însă, nu doar că nu s-a vaccinat, dar a și căutat să se infecteze. Avea nevoie de certificatul verde pentru a se putea deplasa și a susține spectacole.

Jan Rek: „Deși eu și tata eram infectați, mama a decis să trăiască normal alături de noi, fără distanțare, fără izolare, fără alte măsuri de precauție. A preferat mai degrabă să contracteze boala, decât să se vaccineze”.

Hana Horka: „Am supravieţuit… a fost ceva pitoresc”

Cu două zile înaintea morţii sale, Hana Horka a publicat următorul mesaj pe reţelele de socializare: „Am supravieţuit… a fost ceva pitoresc. Aşa că de acum va fi teatru, saună, concert, saună… şi o excursie urgentă la mare”.

În Cehia, dovada vaccinării anti-Covid sau a trecerii recente prin boală este necesară pentru a avea acces în toate spaţiile culturale şi sportive, precum şi în baruri şi restaurante.

Jan Rek i-a acuzat pe liderii locali ai mişcării antivacciniste („șoșocii Cehiei”) că au convins-o pe mama lui să nu se vaccineze şi că, din acest motiv, „au mâinile pătate cu sânge”.

„Ştiu exact ceea ce i-a format acea părere (…) Sunt trist că i-a crezut mai mult pe nişte străini decât pe propria familie. Nu este vorba doar despre o dezinformare totală, ci şi despre păreri despre imunitatea naturală şi anticorpii creaţi prin contractarea bolii”, a declarat fiul cântăreţei cehe.

Republica Cehă se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de Covid-19. Luni a raportat peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, la o populație de 10,7 milioane de locuitori.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here