Cenzură ca pe vremea lui Năstase. Tema zilei, plagiatul lui Ciucă, a fost evitată marți de posturile TV. Antena 3 a dat doar replica premierului, nu și știrea propriu-zisă

4
1242
În ziua în care a apărut scandalul plagiatului comis de premierul Ciucă, Mihai Gâdea a vorbit în prime-time, la Antena 3, despre clanurile interlope și despre criza din Ucraina

Posturile TV de știri au evitat cât au putut subiectul zilei de marți, plagiatul comis de premierul Nicolae Ciucă în teza sa de doctorat din 2003. Ancheta, publicată de Emilia Șercan în Pressone.ro, a fost ocolită de televiziuni într-o manieră care a amintit de ce se întâmpla în presă pe vremea când premier era Adrian Năstase (2000-2004).

Cea mai stridentă situație s-a înregistrat la Antena 3, televiziunea oligarhului Dan Voiculescu, unde s-a difuzat doar dreptul la replică al lui Ciucă, nu și știrea propriu-zisă care l-a generat!

Articolul despre plagiatul lui Ciucă a fost publicat de Pressone marți dimineața, devreme. Până la prânz, dintre posturile TV de știri, doar Digi 24 a difuzat câte ceva, destul de timid, când s-a prezentat însă mai întâi replica premierului și abia apoi se explica despre ce este vorba.

La Antena 3 s-a prezentat doar dezmințirea lui Ciucă, nu și știrea despre plagiatul acestuia. Mihai Gâdea a uitat subiectul în emisiunea din prime-time

România TV a publicat știrea pe site-ul postului de televiziune, dar numai după ce premierul Ciucă a dat dezmințirea. A discutat-o însă în prime-time, la emisiunea Andreei Crețulescu.

Antena 3 a prezentat doar reacția celui acuzat și a președintelui Iohannis, ignorând însă știrea inițială (publicul n-a putut înțelege despre ce e vorba decât dacă a intrat pe site-urile care au scris despre plagiat). În prime-time, de la ora 20.00, invitată a fost Gabriela Firea, care și-a recitat obișnuita placă pe tema energiei termice din București. De la 21.00 a apărut Gâdea, care a vorbit despre interlopi, dar nicio vorbă despre plagiat.

Postul public de televiziune, TVR, a fost singura televiziune care a și dezbătut subiectul în prime time, timp de 3 minute, prezentând atât informația de bază, cât și toate reacțiile, inclusiv ale politicienilor. TVR a fost, de asemenea, singurul post de televiziune care i-a luat o declarație video și Emiliei Șercan, autoarea dezvăluirii.

La Realitatea Plus, tema plagiatului n-a existat în prime-time (seara). Alexandra Păcuraru, moderatoarea emisiunii din prime-time, a vorbit despre facturile mari la gaze și electricitate.

Silviu Mănăstire și-a dezinformat telespectatorii la postul B1 TV spunându-le că Emilia Șercan s-a interesat de teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă doar după ce acesta a ajuns premier

La Digi 24, în prime-time, Cosmin Prelipceanu l-a avut în platoul de filmare pe Florin Cîțu, președintele PNL, în întreaga emisiune (dedicată prețurilor la energie) adresându-i doar două întrebări despre scandalul de plagiat în care e implicat Ciucă.

La postul B1 TV, Silviu Mănăstire a atacat subiectul plagiatului lui Ciucă începând cu ora 21.00. Acesta l-a prezentat însă într-o cheie conspirativă, făcând analogia cu dezvăluirile despre plagiatul lui Ponta când acesta era premier. Mănăstire a invocat USR-ul, care ar “instrumenta” tema pe rețelele de socializare, și a menționat că „nu cred în întâmplări”.

El a remarcat că, atât cât a fost ministru al Apărării, Ciucă n-a trezit interesul cuiva privind lucrarea de doctorat. Aici, Silviu Mănăstire a mințit și manipulat telespectatorii, pentru că Emilia Șercan menționase deja, atât în articol, cât și pe contul său de Facebook, că începuse demersurile pentru accesul la teza de doctorat a lui Ciucă încă din luna mai 2021 (când acesta era ministru al Apărării), cu 6 luni înainte ca acesta să fie numit premier. Autoritățile i-au permis însă să vadă teza abia în luna decembrie, după repetate adrese, cereri și insistențe. Mănăstire a ignorat aceste informații, păcălindu-și telespectatorii că doar după ce a ajuns Ciucă premier s-a dus Șercan la bibliotecă să-l caute la teza de doctorat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă e plagiată grosolan! Ca să nu fie prins, generalul „doctor” a furat textele din surse tipărite, nu online

* Experții PSD la treabă: România va aduce noile antivirale împotriva Covid la primăvară, după ce ieșim din valul 5 și, posibil, din pandemie!

* „Rusia va pierde războiul din Ucraina! Soldații săi vor fi vânați unul după altul, cu ură și sânge rece, de trupe speciale, într-un război de gherilă sângeros. Invazia va grăbi sfârșitul regimului lui Putin

* Șoșoacă a descoperit că ar fi rudă cu Djokovici! Strămoșii celor doi s-ar fi luptat eroic cu turcii, în 1389, la Câmpia Mierlei!

* Simion se crede deja Zelea Codreanu: „Dacă mă omoară pe mine, să vă duceţi şi voi atunci după ei!“

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (65) / Oameni necăjiți

* Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

4 COMENTARII

 1. Televiziunile au devent cele mai cinice instrumente de manipulare. Daca despre Ghita-Tv sau despre A3 stiam de mult timp, Realitatea si B1 dadeau candva iluzia de ceva corectitudine. Acum, aproape ca le depasesc.
  In ciuda demonstratiilor de patriotism si cuviosenie, devine tot mai clar ca Alexandra Pacuraru e ipocrita si interesata.
  Manastire este maestru de a oscila intre pusee de critica atroce, prin care isi creaza o imagine de dur al presei si penibile manipulari precum cea descrisa in acest articol.
  Banuiesc ca totul e legat de nivelul cotizarilor.

  Culmea nerusinarii, din catea am vazut eu la o emisiune tv, a fost la o confruntare electorala dintre Clotilde Armand si Tudorache, moderata de Manastire.
  Tudorache, mereu un rasfatat al B1, o facea pe ingerasul. Nu era nevoie sa-si combata adversara, fiindca Manastire o facea in locul lui, atacand-o pe Armand cu o obraznicie si cu o violenta iesite din comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here