Operațiunea de otrăvire a românilor continuă. Zeci de copii intoxicați într-o școală în urma unei dezinsecții! Sute de elevi evacuați

7
753
Scoala 113
Dezinsecția a făcut ravagii și la o școală din București: 15 elevi au ajuns la spital, sute dintre ei au fost evacuați de urgență - Foto: Facebook

Zeci de copii au acuzat o stare de rău, au vomat și au avut amețeli în timpul zilei de marți la Școala generală 113 din București, Sectorul 4. 15 au fost internați în spital, sute de elevi au fost evacuați. Școala a trecut, de curând, printr-un proces de dezinsecție.

Un număr de 15 copii au fost transportaţi la spital după deratizarea din Şcoala 133 din Capitală, iar în urma măsurătorilor efectuate de echipele de specialitate s-a constatat că nu au fost depăşite pragurile de alarmare.

Până în acest moment au fost transportati 15 copii la spital: 13 la Grigore Alexandrescu şi 2 Marie Curie, anunță Mediafax.

„În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN nu au fost depasite pragurile de alarmare”, transmite ISU Bucureşti-Ilfov.

La rândul lui, Bogdan Toma, reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov, a declarat că e vorba de 500 de elevi evacuaţi.

„Colegii mei de pe echipajul CBRN au efectuat măsurători, cu aparatură din dotare, în toate încăperile şcolii şi pe toate etajele. Rezultatele acestor măsurători nu au relevat faptul că în atmosfera s-ar fi depăşit concentraţiile normale de substanţă”, a spus Toma.

Reprezentanţii primăriei Sectorului 4 precizează că deocamdată nu se cunosc cauzele care au condus la stările de rău pe care mai mulţi elevi ai Şcolii 133 le-au acuzat marţi. Un număr de 23 de elevi au acuzat o stare de rău, iar 15 dintre ei au fost transportaţi la spital.

„Astăzi, 21 ianuarie 2020, în jurul orelor 14.00, la Şcoala Gimnazială nr. 133 din sectorul 4 a fost semnalată o posibilă intoxicaţie a mai multor copii. Un număr de 23 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale şi usturimi ale ochilor şi gâtului, drept pentru la faţa locului au ajuns un număr de 9 ambulanţe şi mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov”, precizează primăria sectorului 4 într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Sursa citată arată că autoritatea locală şi ofiţeri ai ISU au asigurat evacuarea în regim de urgenţă a tuturor copiilor din şcoală.

„Momentan, nu sunt precizate cauzele stării de rău pe care au acuzat-o elevii, acestea fiind investigate de specialişţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Primăriei Sectorului 4”, se mai arată în comunicat.

Este al treilea caz de otrăvire în masă în urma unor intervenții de deratizare sau dezincție petrecut în ultimele trei luni în România. Într-un bloc de locuințe din Timișoara au murit trei oameni în urma otrăvirii cu substanțe folosite la deratizare.

Săptămâna trecută, mai mulți copii de la Liceul German din Arad au ajuns la spital la scurt timp după ce școala a fost igienizată.

Ceea ce părea un caz izolat a devenit un adevărat fenomen de otrăvire în masă. Autoritățile par neputincioase în fața acestui val de iresponsabilitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. 3 noi înregistrări cu avionul plin de fum! Cursa RyanAir București-Londra, la un pas de catastrofă

* VIDEO. Agonie în avion pe ruta București – Londra. Panică și strigăte de groază

* A doua gafă majoră a ministrului Vela: l-a numit șef la „Doi și-un sfert” pe fiul unui mafiot din SRI și ginerele pușcăriașului Liviu Luca

* Arsene de la Neamț, tovarășul lui Dragnea, mai bagă niște bani publici în buzunarele lui Cumpănașu

* VIDEO. Cristina Țopescu și Andrei Gheorghe, întâlnirea emoționantă care le-a supraviețuit

* Rareş Bogdan o pune la punct pe şefa socialiştilor europeni. Ruptă de realitate, aceasta pune semnul egal între Dragnea şi Iohannis

* Coronavirusul gripal din China trece graniţa cu avionul!

7 COMENTARII

 1. ba fratilor a innebunit ursul !!!…daca au vazut ca populimea o da pe dreapta ,ce-au zis cioclii din psd ,ai sa-i gazam pe copii!!!..si uite asa toata tara e gazata de la al cu țâța în gura pana la al cu baraba sură !!!…efectul 10 august continua…au criminalii astia niste programe de exterminare in masa premium.!!..marca inregistrata…moskva -teheran…te gazeaza la scoala si mori acasa…garantat…apropo ce mai face purtatorul de cuvant al fundamentalismului isu in romania …ARAFAT???….

 2. Dar eu chiar nu mai inteleg, directorii aia de scoala sunt tampiti, administratorii, nu verifica cine vine, cu ce da, sa ia la puricat absolut toate actele, cu profesori de chimie alaturi si cu doctorul institutiei, de cate ori trebuie sa se mai intample asa ceva, astfel incat oamenii sa devina odata responsabili toti?

  • Problema nu este cu directorii sau administratorii. Ei incheie un contract cu o firma care are licenta pentru asa ceva. Cu asazisi specialisti.
   Problema este cu aceste mici firme de apartament, afaceri de familie cu trei patru angajati.
   Care sant conditiile sa-ti poti deschide o asemenea firma?
   Ce pregatire in domeniu au angajatii? Ce cursuri de specialitate au absolivit in domeniul utilizarii substantelor periculoase?
   De exemplu in domeniul transporturilor, numai pentru ca transporti substante periculoase cel care transporta asa ceva trebuie sa aiba o licenta. (ceve cursuri de specialitate)
   Nu o are, una ca firma plateste o amenda babana dar si mijlocul de transport este retiut pana trimiti un om calificat.
   In cazul de fata procedurile erau simple. Ai folosit substanta, dupa timpul alocat in fisa tehnica ventilezi,aerisesti un timp spatiul dupa care faci teste de aer cu aparate foarte simple care iti dau rezultatul pe loc.

 3. In atentia redactiei

  Cu privire la continutul articolului publicat pe pagina https://ziaristii.com/operatiunea-de-otravire-romanilor-continua-zeci-de-copii-intoxicati-intr-o-scoala-urma-unei-dezinsectii-sute-de-elevi-evacuati/,dorim sa facem urmatoarele precizari:
  – Aceasta stire NU are un fundament real
  – Continutul eronat al stirii a afectat in mod grav activitatea institutiei deoarece a starnit panica in randul parintilor care au vazut aceasta stire si au directionat-o catre alti parinti

  Remarcam lipsa dumneavoastra de profesionalism:
  – sursa citata (https://www.mediafax.ro/social/alerta-la-o-scoala-din-capitala-elevii-au-fost-evacuati-in-urma-unei-igienizari-15-copii-dusi-la-spital-anuntul-isu-foto-18731364) avea continutul corect, atat informatii cat si poze
  – nu este vorba de o eroare de redactare deoarece ati depus eforturi sa denaturati stirea, publicand poza Scolii gimnaziale 113.

  In Constitutia Romaniei sunt mentionate:

  „Libertatea de exprimare”, ARTICOLUL 30 din:


  8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

  „Dreptul la informaţie”, ARTICOLUL 31:

  „(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

  (3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.

  (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

  (5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.”

  Va rugam sa corectati continutul stirii si sa mentionati „eroarea de redactare” specificand ca in cadrul scolii noastre nu au existat astfel de incidente.

  Va multumim,

  https://ziaristii.com/operatiunea-de-otravire-romanilor-continua-zeci-de-copii-intoxicati-intr-o-scoala-urma-unei-dezinsectii-sute-de-elevi-evacuati/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here