miercuri, februarie 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaOficiosul mercenarilor Wagner acuză aviația și artileria rusă pentru înfrângerile din Herson...

Oficiosul mercenarilor Wagner acuză aviația și artileria rusă pentru înfrângerile din Herson și contrazice propaganda: „La asalturi participă 70, nu 700 de luptători!”

-

Rușii pierd teren în zona Herson, sistemele antiaeriene sunt distruse, iar aviația și artileria continuă să fie tăcute exact când e mai mare nevoie de ele, dezvăluie canalul de Telegram Grey Zone, oficios al grupului de mercenari Wagner, care operează de partea Rusiei în războiul din Ucraina. Postarea făcută de Grey Zone dezminte, practic, toate narativele propagandei rusești de la începerea contraofensivei ucrainene în zona Herson și confirmă pierderile teritoriale înregistrate de forțele lui Putin.

În postarea sa de duminică, 4 septembrie, Grey Zone arată că:

– ofensiva ucraineană este purtată cu un număr relativ mic de trupe, circa 5-6.000 de oameni, iar asalturile sunt date de unități care numără circa 70 de combatanți, aceștia acționând prin învăluire. Oficiosul Wagner menționează explicit că nici nu poate fi vorba de atacuri cu câte 700 de oameni odată, așa cum pretinde presa de la Moscova.

– ucrainenii caută punctele slabe și au reușit prin tactica lor să încercuiască unități de parașutiști rusești care cu mare greutate au scăpat.

- Advertisement -

– artileria și aviația sunt chemate zadarnic în ajutor de infanteria rusă, pentru că lipsesc din peisaj. Autorul postării nu explică și cauzele acestei grave probleme, dar aici contează faptul că ucrainenii au blocat trecerile peste Nipru, ceea ce nu permite aprovizionarea cu muniție a tunurilor, și că sistemele antiaeriene livrate de Occident au făcut mult prea riscante pentru aviația rusă ieșirile în zona frontului.

– se confirmă distrugerea unui alt pod peste Nipru de rachetele HIMARS ale ucrainenilor.

– n-a existat niciun desant maritim sau aerian al ucrainenilor în zona centralei atomice de la Zaporojie, deși propaganda rusă a proclamat acest lucru zile la rând, acuzându-i pe ucraineni că vor să provoace incidente în preajma sosirii inspectorilor internaționali la Energodar. Rușii s-au lăudat că au distrus mai multe unități speciale ale armatei ucrainene trimise în zonă, dar mercenarii Wagner spun că, de fapt, n-a fost niciun desant!

- Advertisement -

– se infirmă categoric cifrele apocaliptice proclamate de propaganda rusă, care a pretins că au fost uciși mii de ucraineni și distruse sute de tancuri ale acestora. Mercenarul Wagner avansează cifra de 600 de pierderi umane și circa 25 de tancuri pentru ucraineni. Dar și acest bilanț trebuie luat cu rezerve, socotind că vine de la un blogger pro-rus implicat direct în luptele contra ucrainenilor.

Mercenarul Wagner acuză artileria și aviația rusă că, prin lipsa lor de reacție, duc la continuarea avansului ucrainenilor, inclusiv la capturarea localității Visokopolie. Tactica ucraineană se concentrează în principal pe atacarea pozițiilor rusești din două părți, apoi fie distrugerea, fie scoaterea unităților inamice de acolo.

Textul este tradus de site-ul Wartranslated.com.

Canalul de Telegram „Grey Zone”, afiliat mercenarilor Wagner: „Ucrainenii au reușit încercuirea tactică a unei companii de parașutiști din Visokopolie. Timp de două zile s-a încercat deblocarea lor”

„În realitate, există între 5.000 și 6.000 de soldați inamici de-a lungul liniei de front din direcția Mikolaiv-Krivîi Rih (fără sate). Aceștia au avansat prin Inguleț cu un număr total de până la două transportoare blindate de trupe. Soldații din forțele speciale, care au dezvăluit în cunoștință de cauză planurile de pregătire a operațiunilor ofensive ale inamicului, au început să solicite sprijin de artilerie, dar artileria, sub forma «celor două sute de bețivi» [200th], pur și simplu a rămas tăcută timp de câteva ore. Aviație, ați spus?! Poți să uiți de aviație în această direcție. Ca urmare, după cum a scris un coleg de la «Special Purpose Channel», după ce au încercat să limiteze ofensiva, soldaților din Forțele VDV și din Forțele Speciale nu le-a mai rămas decât să se retragă în liniile de apărare pregătite pentru a menține capacitatea de luptă a unităților. Dar, din nou, așa cum a spus colegul meu mai devreme, nu toți au ieșit. Iar acești războinici căzuți merită gloria eternă!

Ca urmare, toată munca luptătorilor, cărora le port un respect imens, se întâmplă nu datorită, ci în ciuda lor. Astfel, de exemplu, în nord-estul direcției Mikolaiv-Krivîi Rih, în zona așezărilor Olgino și Potemkino, s-a încercat cu succes încercuirea tactică a unei companii de parașutiști din Visokopolie. Timp de două zile s-a încercat deblocarea lor, inclusiv de către forțele din cadrul Batalionului 126 (super băieți!). Ca urmare, au reușit să străpungă de-a lungul drumului, forța VDV retrăgându-se spre sud-vest, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au ocupat Visokopolie (există confirmare foto și video).

Când eu însumi m-am aflat în zona satelor menționate mai sus, în timpul întâlnirii cu luptătorii VDV am aflat că tocmai localitatea vecină Potemkino, de unde înaintau AFU, fusese ocupată anterior printr-o tactică similară, când forțele de Apărare Teritorială au avansat mai întâi, epuizând și devastând muniția parașutiștilor, iar apoi au trecut la asalt cu forțele batalionului de voluntari format din bieloruși. Potrivit participantului la lupte, inamicii care au participat la asaltul final au fost aproximativ 70 de persoane. Nu 700, după cum puteți vedea. În ceea ce privește această secțiune, cred că Forțele Armate ale Ucrainei vor încerca să captureze Novovoznesenski.

În ceea ce privește rezervorul Kahovka: nu a avut loc nicio debarcare [ucraineană] lângă Energodar. Nici pe mare, nici pe calea aerului. Deja acest lucru este deja înțeles de mulți. Dar, în apărarea versiunii părții noastre privind activitatea inamicului la rezervorul Kahovka și o mare parte a gurii râului Nipru, pot spune că într-adevăr există o mișcare necontrolată pe apă dintr-o parte în alta. Acest lucru este făcut atât de către călăuze care transportă oameni înainte și înapoi de pe un teritoriu controlat pe altul, cât și de contrabandiști. Dar au existat și cazuri de grupuri de sabotaj ucrainene care au pătruns în partea controlată de noi, forțarea [râului] are loc de obicei noaptea către un mal nepăzit, folosind o lanternă IR (cu infraroșu) de către partea care așteaptă pe malul celălalt.

Revenind la străpungere, și anume râul Inguleț, unde Forțele Armate ale Ucrainei au făcut o încercare disperată de a străpunge apărarea rusă, dar cu riscul de a fi izolate și încercuite ele însele, au reușit totuși să se impună într-o serie de așezări și în prezent așteaptă ca forțele să se apropie prin Inguleț.

În ceea ce privește pierderile, pot spune că inamicul a pierdut circa 600 de oameni, aproximativ 25 de tancuri și aproximativ două duzini de vehicule blindate în aceste zile. În aviație, inamicul a pierdut câte un avion Su-25 și un elicopter Mi-8.

Nu voi numi pierderile noastre, dar conform tradiției războaielor, puteți împărți la 5 și în general nu veți greși. În mod separat, merită doar să remarcăm că Forțele Armate ale Ucrainei, cu utilizarea repetată a MLRS HIMARS, au dezactivat totuși podul de la HPP Kahovskaia (există o confirmare foto și video). De asemenea, fie că a fost vorba de grupul de sabotaj, fie de Bayraktar (drone – n. red.), din care există cel puțin două unități care operează în prezent în prezent în regiunea Herson, sistemul de apărare aeriană Pantsir-S1 a fost distrus (există confirmare foto și video). UAV-uri (drone – n. red.) inamice decolează din districtul Krivîi Rih din regiunea Dnipropetrovsk. De asemenea, se presupune că racheta HARM lansată de pe un MiG-29 ucrainean a distrus un sistem S-300.

În general, situația nu este critică, luptătorii noștri dau o ripostă bună, doar că nu este totul la fel de colorat și ușor, așa cum zugrăvește propaganda. Și încă o dată, respect pentru toți cei care îndeplinesc aceste misiuni de luptă nu datorită, ci în ciuda a tot!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colonelul Turcescu reacționează printr-o diversiune după ce Societatea Timișoara i-a retras premiul acordat în 2005

„Cârtițele” AUR din presă: Ciutacu, Turcescu, Dan Diaconescu. Cei trei au participat la paranghelia propagandistică a lui George Simion, susținută grețos de RTV

* GRIGORE CARTIANU: Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

„Săgețile” Rusiei s-au întâlnit la Măciuca: extremistul Simion a fost cununat religios de anarhistul Teodosie, „tămâiați” de propagandistul Ciutacu

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* În 10 luni de guvernare PSD-PNL, pensiile speciale au crescut în medie cu 438 de lei, iar cele obișnuite cu 3 lei, anunță Cătălin Drulă (USR)

* „Dinastia Piedone”: PSD ar susține beizadeaua primarului pușcăriaș să-i ia locul acestuia în fruntea Sectorului 5! Tatăl și fiul sunt, de fapt, pionii oligarhului Dan Voiculescu

* Istoricul Armand Goșu: „Politic și administrativ, suntem undeva în fundul Evului Mediu. Vin occidentalii la noi cu sacii de bani și ne bat la ușă, «Hai, modernizați-vă!», și senzația e că elita politică românească nu e acasă“

* Un senator putinist și-a persecutat fiica de 25 de ani pentru că s-a opus invaziei din Ucraina. Fata a fugit din Rusia în Georgia

* Șoc în Caucaz: Kadîrov anunță că va fi debarcat de la conducerea Ceceniei! „Timpul meu a venit, până nu mă vor izgoni. Sunt deja bătrân”

* Translatorul lui Gorbaciov: „A murit șocat și năucit, devastat emoțional și psihologic” de războiul pornit de Putin în Ucraina

* „A căzut” de la fereastră și directorul LukOil, oligarhul Maganov, care criticase deschis invadarea Ucrainei

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -