O ştire bună pentru PSD-ALDE: Oana Popescu renunţă la candidatura europarlamentară pe lista USR-PLUS. Dar continuă să susţină USR-PLUS!

5
3816
Alianţa 2020 USR-PLUS pare să fi intrat în vrie electorală. Nici n-a început oficial campania că au şi apărut scandalurile interne. Ultimul: o candidată la europarlamentare renunţă la candidatură, fără ca nimeni să mai înţeleagă ceva din gestul ei.
Oana Popescu anunță că își retrage candidatura de pe lista Alianței 2020 pentru alegerile europarlamentare. Decizia ei vine după ce, recent, un alt membru PLUS, Valeriu Nicolae, a anunțat că părăsește formațiunea condusă de Dacian Cioloș.
”Am renunțat la candidatura la europarlamentare pe listele Alianței 2020. Am participat la acest proces considerând că voi avea astfel ocazia să fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat că – cel puțin momentan – nu este așa. Prefer să ocup locul care consider că îmi oferă cel mai bun context să-mi folosesc la maximum capacitățile, iar acest loc rămâne, deocamdată, societatea civilă, mediul profesional de analiză, de politică internațională, de comunicare”, a anunțat, pe Facebook, Oana Popescu, membru PLUS.
Ea a mai comentat că va continua să sprijine alianța USR-PLUS.
”Sper că PLUS și USR să fuzioneze, să crească, să devină o construcție sustenabilă, pentru că politică românească are nevoie de asanare și de schimbare de paradigmă. Voi continuă să încerc să construiesc un mediu politic care, în alt moment, să îmi ofere contextul propice de a face tot ce știu mai bine în serviciul public – iar atunci voi reveni și mă voi implică din nou”, mai spune ea.
Oana Popescu precizează că retragerea ei nu are nicio legătură cu demisia lui Valeriu Nicolae din PLUS, anunțată recent, și că nu crede că motivele lor coincid, fiind vorba despre o ”nefericită suprapunere”.
Aşadar, candidata Oana Popescu s-a săturat de USR-PLUS, dar „necandidata” va susţine USR-PLUS!!!
La nici două zile distanţă, un alt scandal a trezit enormele sensibilităţi printre unii membri USR: declaraţia lui Andrei Caramitru, consultant financiar al liderului USR Dan Barna, care  comparat emigraţia masivă a românilor spre Occident cu Holocaustul.
Atât de mult s-au simţit lezaţi unii membri USR încât au ameninţat cu demisiile şi au făcut din ţânţar armăsar, servindu-le practic muniţie pe tavă celor de la PSD şi ALDE.
Plus alte furtuni într-un pahar cu apă (vezi „securiştii” din PLUS, o făcătură de tip Augustin Lazăr torţionar”), care au demobilizat cât ai bate din palme armate de militanţi incapabili să vadă pădurea din cauza uscăturilor.

CITIŢI ŞI:

Cazurile „Andrei Caramitru-USR”, „Lazăr-torţionar”, „Cioloş-PLUS”. Răspundeţi cu „ba, pe-a mă-tii!”, nu cu scuze!

Torţionarii adevărului. Norica Nicolai a băgat în puşcărie un om nevinovat, iar acum îi dă lecţii de moralitate procurorului general

Le-aţi tăiat corturile, vă taie şi ei de la porţia politică, hoţilor! USR, victorie la CCR cu „Fără penali în funcţii publice”

Procurorul general, atac la televiziunile „roşii” pentru inventarea cazului „Augustin Lazăr-torţionar”

Lia Savonea, îl mai ţii mult „în braţe” pe Tăriceanu? Liberalii o somează pe şefa CSM să susţină cauza justiţiei măcar în al 12-lea ceas

Dragnea joacă ping-pong cu soarta lui Dăncilă. Începe să fie deranjat că marioneta sa dă semne de „independenţă”, după ce-a jucat tenis de masă în văzul lumii

Iată făcătura pe care şi-au construit linşajul la procurorul general! „Eroul anticomunist” pe care n-a vrut să-l elibereze Augustin Lazăr era un infractor recidivist

5 COMENTARII

 1. Sa fim realisti.

  Coalitia USR/PLUS are sanse la cel mult 6-7 locuri in PE. (daca ne luam dupa cele mai optimiste sondaje)
  Domnita asta, Oana Popescu, era era pe locul 20 pe lista, adica fara absolut nicio sansa de a ajunge eurodeputat.
  Cel mai probabil, Oana a sperat la un loc eligibil, iar dupa ce a fost trantita in coada listei s-a revoltat si a renuntat la candidatura.

 2. Cine este Oana Popescu ? Este cumva salvatorul României! Aceasta alianță sa nu se semene cu alianță ALDE cu conservatorii lui Daniel Constantin , când acest vulpoi in politica de Tariceanu i-a făcut un vânt lui Daniel Constantin! Parca așa miroase!
  Partidul lui Tariceanu are lovele sa-și plătească lobby PRNTRU o poza cu Mike Pence. Cam scumpă poza de 40.000 dolari SUA cu vicepreședintele american. S-o fi dus Tariceanu sa pupe poarta Stambului pardon al Washington. Ca ăștia sunt politicienii romani, îmi face o scârbă acest individ de Tariceanu ca-mi pare rău ca i-am votat dar acum s-au lins pe bot!
  CT oportunism politic in acest Călin Anton Constantin Popescu Tariceanu! Mai aveți multe nume , maestre????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.