Lia Savonea, îl mai ţii mult „în braţe” pe Tăriceanu? Liberalii o somează pe şefa CSM să susţină cauza justiţiei măcar în al 12-lea ceas

1
1542

Liberalii au acuzat-o public, marți, pe Lia Savonea, şefa CSM, combinatoarea adorată de clanurile penale. PNL reproşează „revoltătoare indiferență” a lui Savonea faţă de apelul partidului privind sesizarea CCR în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu,urmărit penal în Dosarul Microsoft.

Printr-un comunicat de presă remis Mediafax, liberalii îşi reiau apelul adresat deja Liei Savonea:

„Este cu totul revoltătoare pasivitatea președintelui CSM, care refuză să sesizeze Curtea Constituțională în acest caz, fiind evident blocajul instituțional dintre Senatul României și Ministerul Public. Faptul că dna Lia Savonea preferă să nu se preocupe de înfăptuirea justiției, așa cum fișa postului i-o cere, și omite să ia poziție față de situația lui Călin Popescu Tăriceanu arată dubla măsură în care operează actualul președinte al CSM. Totul, în condițiile în care alți președinți ai CSM au uzitat de această cale legală pentru a se adresa Curții Constituționale în situații similare. Reluăm apelul public, de această dată către membrii CSM, de a lua în discuție propunerea ca președintele CSM să se adreseze Curții Constituționale cu privire la acest conflict juridic de natură constituțională, generat de încălcarea principiului colaborării loiale și de depășirea de cinci ori a termenului impus de Regulamentul Senatului pentru soluționarea cererii de urmărire penală”.

Liberalii mai spun că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărește de fapt prescrierea faptelor de corupție pentru care este cercetat.

„Călin Popescu Tăriceanu urmărește, în fapt, prescrierea faptelor de corupție pentru care este cercetat, prin amânarea la nesfârșit a deciziei în cazul său. De altfel, rolul Senatului nu este acela de a decide asupra vinovăției sau a nevinovăției lui Călin Popescu Tăriceanu, întrucât acest lucru este atributul instanței de judecată, ci de a permite procurorilor continuarea anchetei penale. Faptul că PSD-ALDE blochează decizia, chiar și un eventual vot de respingere a solicitării procurorilor, arată lașitatea absolută în care colcăie actualul președinte al Senatului”, conform sursei citate.

PNL critică activitatea Comisiei juridice, care nu a întocmit încă un raport în privința solicitării DNA în cazul lui Tăriceanu.

„După 5 luni de tergiversare a solicitării privind începerea urmării penale în cazul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, senatorii PSD-ALDE din Comisia juridică au găsit de cuviință să obțină o nouă amânare prin boicotarea ședinței acestui for. Este incredibilă sfidarea pe care o manifestă acești indivizi, transformați în slugi ale infractorilor cocoțați la vârful statului, față de toți cetățenii cinstiți din această țară care finanțează prin munca lor funcționarea statului, implicit indemnizațiile pe care le obțin cei care se ascund în spatele imunității parlamentare. Această conduită a parlamentarilor PSD-ALDE este o batjocură împotriva tuturor celor care cred în principiul egalității în fața legii, fără de care o democrație nu se poate defini. Încălcarea acestui principiu de către reprezentanții PSD-ALDE reprezintă, în fapt, negarea mandatului primit în alegeri în mod democratic”, potrivit sursei menționate.

Ludovic Orban a transmis, săptămâna trecută, o scrisoare deschisă adresată Liei Savonea, în care i-a cerut președintelui CSM să sesizeze CCR în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PNL i-a comunicat acesteia că șeful Senatului se sustrage din ancheta penală.

În acest context, președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că Ludovic Orban a intrat într-o logică „de torționar”, în care vrea cu orice preț să își trimită fostul lider al partidului în fața instanței, adăugând că liberalul nu știe ce cuprinde dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

CITIŢI ŞI:

Torţionarii adevărului. Norica Nicolai a băgat în puşcărie un om nevinovat, iar acum îi dă lecţii de moralitate procurorului general

Le-aţi tăiat corturile, vă taie şi ei de la porţia politică, hoţilor! USR, victorie la CCR cu „Fără penali în funcţii publice”

Procurorul general, atac la televiziunile „roşii” pentru inventarea cazului „Augustin Lazăr-torţionar”

Dragnea joacă ping-pong cu soarta lui Dăncilă. Începe să fie deranjat că marioneta sa dă semne de „independenţă”, după ce-a jucat tenis de masă în văzul lumii

Iată făcătura pe care şi-au construit linşajul la procurorul general! „Eroul anticomunist” pe care n-a vrut să-l elibereze Augustin Lazăr era un infractor recidivist

1 COMENTARIU

  1. Lia Savonea trebuie sa fie data afara din magistratura! Este evident pentru toată lumea ca este o impostoare in sistemul de justiție! Faptul ca de 5 ( cinci) luni (!!!!) trenează discutarea ridicării imunității parlamentare s lui Tariceanu alt impostor politic nu-i face cinste !!!!! Exista Justiție in România! Sa se aplice legea! Sa existe un termen maxim nu se discuta automat sa se ridice imunitatea !!!! Este o mare măgărie ce se întâmpla și in justiție și in politica. Mai ne dau lecții de moralitate acești indivizi cu salarii uriașe!!!! NESIMȚIȚILOR !!!!!!’ ORDINARI ȘI NENOROCIȚI!!!!! TOTUL PE SPATELE ROMANILOR !!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here