Mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât profesori în ultimele trei luni!

3
254
Deschiderea anului școlar 2021-2022 se face cu aproape 40% din cadrele didactice nevaccinate

Numărul cadrelor didactice din România vaccinate în ultimele trei luni a fost mai mic decât al elevilor care s-au imunizat în ultimele 10 zile! Datele au fost comunicate oficial, luni, chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la deschiderea anului școlar.

Potrivit ministrului, peste vară s-au vaccinat puțin peste 8.000 de angajați din învățământ, în timp ce, în ultimele 10 zile, peste 10.000 de elevi au mers să se imunizeze. Numărul cadrelor didactice vaccinate anti-Covid la startul școlii este de doar 61%, scrie News.ro.

Chiar dacă procentajul prezentat de ministru este „mult peste dublul mediei naționale“, numărul cadrelor didactice imunizate este mult sub nivelul Uniunii Europene.

Ministrul Cîmpeanu a menționat: “(…) Având în vedere progresul foarte lent din ultimele trei luni –  puţin peste 8.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au vaccinat – suntem siguri că se poate face mult mai mult. Măcar atât de mult pe cât fac elevii, în ultimele zece zile s-au vaccinat peste 10.000 de elevi. Este un progres mult mai important în rândul elevilor decât în rândul personalului didactic“.

Și la nivelul elevilor sunt mari probleme. Doar 4,5% dintre cei cu vârste între 12-15 ani s-au imunizat. Autoritățile n-au un sistem care să centralizeze cu exactitate numărul copiilor dispuși să se vaccineze și al părinților care-și dau acordul, așa că nu se pot trimite echipe mobile de vaccinare în școli: „Însă o vaccinare pe scară largă putem avea doar în momentul în care vom putea furniza din sistemul de învăţământ către CNCAV acele date  din care să reiasă numărul elevilor care doresc să se vaccineze (…) pentru ca CNCAV-ul să poată organiza echipe mobile în fiecare şcoală pe care să fie corect dimensionat în funcţie de numărul elevilor care beneficiază de acordul părinţilor şi vor să se vaccineze“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* Rareș Bogdan vrea să pedepsească USR-PLUS: „Nu le mai dăm 5 ministere, ci 3-4. Trebuie să plătească”. Înainte aveau 6

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* VIDEO. Orban l-a reevaluat pe Iohannis: „președintele care tace și NU face… sau face?!”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* VIDEO. Emma Răducanu și-a desăvârșit legenda: campioană la US Open la 18 ani, după 10 meciuri fără set pierdut! Prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem venind din calificări

3 COMENTARII

  1. Ăștia-s profesor(achi)i ăia careee… CER, MEREU-și-MEREU, SALARII… (DIN CE ÎN CE) MAI MARI, chiar și când stau acasă… TOT ANU’ (ca-n 2020!!!), nuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

    SCÂRBĂ TOTALĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ!!!

    NOROC că noi, la școală, am prins profesori… ADEVĂRAȚI (!), nuuu… SIMULACRE/”FĂCĂTURI” D’ASTEA JALNICE!!!

  2. Asta e chiar cea mai tare stire!!!😀😁😂😃Cine invata pe cine???Au ajuns copiii sa fie mai responsabili si sa-si dea seama ca vaccinul e mai bun decat sa te feresti o viata de virus si sa stai peste tot cu masca,sau au parinti responsabili si bine educati! Profesorii astia care nu se vaccineaza,au avut si ei parinti care au fost vaccinati obligatoriu in scoala,iar cei mai in varsta probabil s-au vaccinat pentru ca au fost vaccinati la vremea lor in scoala..Totul tine de educatia primara,daca parintii se ocupa,bineinteles..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here