„80% dintre părinți vor să meargă copiii lor fizic la școală, dar 70% refuză să se vaccineze. E cel mai strident exemplu de mentalitate mioritică“

3
752
Din acest moment, numărul de cazuri Covid se va dubla în fiecare săptămână în unele județe, avertizează medicul Octavian Jurma

România deschide anul școlar 2021-2022 cu o medie de 5.288 de persoane internate în spital, bolnave de Covid, din care 633 sunt în stare gravă, la ATI. Sunt circumstanțele „furtunii perfecte“, spune medicul și cercetătorul Octavian P. Jurma, care spune că valul patru pandemic va fi fără precedent în țara noastră, accelerat de infecțiozitatea variantei Delta, de gradul scăzut de vaccinare și de iresponsabilitatea autorităților.

Din cei 5.288 de oameni internați în spitale din cauza Covid, 162 sunt copii – iar dintre aceștia, 10 sunt la terapie intensivă. În ultimele 24 de ore, 46 de persoane au decedat.

Acesta este însă doar începutul, calculează doctorul Jurma, care spune că urmează o perioadă teribilă. Medicul se teme că România va repeta „scenariul indian“ – țara în care a apărut tulpina Delta a Covid-19 într-un moment când populația era nevaccinată.

Pe contul său de Facebook, Octavian Jurma a prezentat graficele care arată dinamica ascensiunii valului patru al pandemiei și a explicat cauzele dezastrului care urmează.

„Numerele vor crește atât de repede încât nu le vom putea procesa mental și emoțional în timp real“

Graficul în care Octavian Jurma demonstrează că România e pe punctul să intre în „furtuna perfectă“ de Covid

„Aproximativ 80% dintre părinți vor să meargă copiii lor fizic la școală, dar 70% din populație refuză să se vaccineze, iar majoritatea părinților refuză să își vaccineze sau testeze copiii, pentru a contribui la fondul de siguranță colectivă din clasă.

Este cel mai strident exemplu de mentalitate mioritică. De mentalitatea profesorilor care preferă să își infecteze elevii decât să se vaccineze nici nu mai vorbesc. (…)

O caracteristică a valului 4-Delta care va îngreuna mult viața salvatorilor din pandemie este distribuția egală și simultană a accelerației în toate județele din țară.

TOATE județele se află în faza intens accelerată de creștere. (…) AMP7 în Alba este acum 109%, ceea ce înseamnă că în următoarele 7 zile Alba va acumula un număr de cazuri la fel de mare ca în ultima lună. O altă interpetare este că numărul de cazuri se va dubla săptămânal în Alba.

Accelerația este de peste 50% în 39 din cele 42 de județe, ceea ce corespunde unei accelerații fulminante, cu o dublare a cazurilor la fiecare 2 săptămâni. Acest fenomen riscă să satureze simultan toate secțiile de ATI din țară, ceea ce va face dificil transferul pacienților dintr-un județ în altul pentru că nu se mai pot asigura rezerve funcționale în județele mai puțin afectate ca în valurile precedente. (…)

«Fals sentiment de siguranță» este din păcate termenul care descrie nu doar starea noastră de acum 60 de zile ci și starea noastră actuală. Bruma de speranță că vom avea un scurt platou a fost spulberată în weekend și acum numerele vor crește atât de repede încât nu le vom putea procesa mental și emoțional în timp real.

La șocul produs de numărul mare de îmbolnăviri și decese se va adăuga șocul psihologic că relaxarea nu este o măsură de prevenție așa cum ne asigurau autoritățile în vară.

Negaționismul autorităților ne-a infectat pe toți într-o măsură mai mare sau mai mică. Toți am vrut să credem minciunile lor. Tocmai de aceea acest val va fi foarte greu de gestionat nu doar medical, dar și mental și emoțional. La asta se adaugă și povara îmbolnăvirilor în rândul minorilor de care nu voi vorbi astăzi.

Noi culegem acum ce am semnat în vară, nu ce au semănat vecinii noștri în vară. Degeaba facem ce fac ei azi, dacă nu am făcut ce au făcut ei ieri. Iar ei s-au vaccinat ieri cu vaccinul de care noi nu am avut nevoie, că doar suntem neam de supermani.

(…) Dacă ești pe șinele unui tren, lumina care vine spre tine poate fi luminița de la capătul tunelului sau farul locomotivei. Urmează să ne lovească locomotiva COVID-19 tocmai pentru că am crezut politicienii care insistă și acum că suntem pe drumul cel bun și se vede luminița de la capătul pandemiei.

Evident, dacă ei au dreptate nu are rost să luăm măsuri de prevenție care deranjează petrecerea generală din România în prag de alegeri (aluzie la alegerile din PNL), tocmai când urmează să ni se aleagă un nou jupân.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* Rareș Bogdan vrea să pedepsească USR-PLUS: „Nu le mai dăm 5 ministere, ci 3-4. Trebuie să plătească”. Înainte aveau 6

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* VIDEO. Orban l-a reevaluat pe Iohannis: „președintele care tace și NU face… sau face?!”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* VIDEO. Emma Răducanu și-a desăvârșit legenda: campioană la US Open la 18 ani, după 10 meciuri fără set pierdut! Prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem venind din calificări

3 COMENTARII

  1. LOGIC-și-NORMAL, dar… aceiași părinți… TREBUIE SĂ ȘI AJUTE, ca să se întâmple acest lucru, prin:

    1. VACCINAREA LOR ȘI A COPIILOR!!!

    2. RESPECTAREA-STRICTĂ A REGULILOR ANTIPANDEMOICE (inclusiv… ÎN AFARA ȘCOLII!!!) și EDUCAREA PROPRIILOR COPII ÎN ACEST SENS/SPIRIT!!!

  2. Din păcate nu s-a răspândit principiul conform căruia: „dreptul meu se oprește unde încep drepturile celorlalți.” Normal că toți avem dreptul să decidem dacă ne vaccinăm pe noi sau pe copii. Problema apare în colectivitate, unde nu putem fuma, nu putem face scandal, nu putem afecta sănătatea altora, nu … lista ar fi lungă. Deci am avea de ales dacă ne trimitem copii să riște infectarea sau să răspândească virusul.
    Putem discuta la nesfârșit dacă riscul e real sau e mare, dacă fumatul mă deranjează sau nu, dacă putem să ne batem copii în scop educativ, dacă nevasta e obligată să-și urmeze bărbatul, dacă politicianul trebuie să voteze sau să facă grevă primind leafă, dacă polițistul, …. dacă judecătorul …. Deocamdată multe sunt discutate și reglementate. Până când „aleșii noștri” schimbă legea, o respectăm sau … rămânem în casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here