Noi probleme pentru Djokovici: va trebui să se vaccineze ca să participe la Roland Garros! Franța tocmai a adoptat legea certificatului de vaccinare și „nu vor exista excepții”

0
1168
Novak Djokovici, un tenismen uriaș care se încăpățânează să creadă în conspirații, va pierde și al doilea mare turneu de tenis al anului dacă nu se vaccinează

Veștile proaste continuă să se îngrămădească la ușa lui Novak Djokovici. După expulzarea din Australia și pierderea primului turneu de Grand Slam al anului, numărul 1 din tenisul mondial tocmai a aflat luni că, pentru a putea participa la Roland Garros va trebui, totuși, să se vaccineze! Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Sportului din Franța, fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, scrie News.ro.

Acum câteva zile, în plin scandal la Melbourne legat de anularea vizei de intrare în Australia pentru Djokovici, Gilles Moretton, președintele Federației Franceze de Tenis, s-a grăbit să dea asigurări că sârbul va putea participa fără probleme la al doilea turneu de Grand Slam al anului. „Echipele noastre lucrează în colaborare cu autoritățile publice care vor preciza în timp util regulile referitoare la primirea sportivilor străini nevaccinați pentru turneul nostru”, anunța Moretton. Pe 6 ianuarie, și ministrul Roxana Mărăcineanu spunea că, pentru a permite „cuiva precum Novak Djokovici să poată intra pe teritoriul Franței”, se vor crea „bule sanitare” în protocoalele de sănătate.

Totul s-a schimbat însă duminică, 16 ianuarie. Franța a adoptat prin lege certificatul de vaccinare, transmite France Info, iar printre altele nu va mai fi permis accesul în țară al persoanelor nevaccinate.

Pe Twitter, Roxana Mărăcineanu a anunțat că nu vor exista derogări și excepții: „Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De îndată ce legea va fi promulgată, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea în clădirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sală) pentru toţi spectatorii, practicanţii, profesioniştii francezi sau străini“.

Informația a fost confirmată oficial și de Christophe Castaner, președintele grupului LREM din Adunarea Națională – echivalentul Camerei Deputaților în România: „Nu se pune problema ca pentru sportivi, artişti, personalităţi, să existe derogări de la regulă“. Politicianul a fost explicit, el afirmând că „Novak Djokovici nu va juca” dacă nu respectă o regulă care li se va aplica, în schimb, spectatorilor și copiilor de mingi.

Sârbul în vârstă de 34 de ani mai are timp câteva luni să se imunizeze. Turneul este între 22 mai și 5 iunie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Game over! Djokovici a pierdut procesul și va fi expulzat din Australia. Fatal i-a fost faptul că a devenit idolul anti-vacciniștilor

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Hal de polițist: s-a dus la o prostituată, drogat, în uniformă, a înșelat-o la bani, apoi a făcut accident și a refuzat verificarea alcoolemiei

* AGENȚII HAOSULUI (3). Extremiștii de la AUR – „Coloana a V-a” a unei puteri străine în România?

* VIDEO. CTP despre asaltul AUR asupra Primăriei din Timișoara: „Asta făceau «Cămășile brune» în Germania anilor ’20-’30”

* Tovarășe Kuzmin, când URSS ne-a smuls cu forța Basarabia și nordul Bucovinei, cine era agresorul? Dar când ne-a impus un regim criminal pentru 45 de ani? Ori când Stalin a omorât prin înfometare peste 10 milioane de ucraineni?

* Mincinoasa Monica Pop, zdrobită cu cifre de DSU: „Astăzi, 392 din cei 441 de pacienți Covid de la ATI sunt nevaccinați, iar 34 din cele 36 de decese sunt ale unor persoane nevaccinate”

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro!

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (63) / Escală ratată la Judeţeana de Partid

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here