miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsNoi justificări pentru „Monstruoasa coaliție“: Ciucă pretinde că a anticipat războiul! A...

Noi justificări pentru „Monstruoasa coaliție“: Ciucă pretinde că a anticipat războiul! A făcut cârdășie cu PSD „pentru că vedeam nevoia de stabilitate“

-

În plină campanie de salvare a imaginii catastrofale a PNL, generalul-președinte al acestui partid, Nicolae Ciucă, a fost băgat joi seara la România TV, ]n emisiunea lui Victor Ciutacu, unde a început să povestească – pus, probabil, de consultanții străini – cum a anticipat el războiul, ceea ce a dus la compromisul „comasării“ cu PSD. Povestea are toate datele unei minciuni sfruntate.

Se știe deja cu certitudine că Iohannis și PNL negociau pe sub masă cu PSD de foarte mult timp. Iohannis mai făcuse o înțelegere cu PSD și în 2019, când și-a asigurat al doilea mandat de președinte. În vara lui 2021, clientela PNL înjura USR și știa deja că urmează un nou guvern, cu PSD.

Izbucnirea războiului, în 24 februarie 2022, le-a dat lui Iohannis și liberalilor o scuză nesperată, post-factum, ei lansând „pe surse“ intoxicarea că ar fi știut cu mult înainte că va izbucni războiul și de aceea au adus la guvernare cel mai corupt partid din România: „pentru stabilitate“.

Nicolae Ciucă s-a bălăcit fără grație în mediul primitor al studioului România TV, fără să fie deranjat de vreo întrebare incomodă. PNL și PSD au băgat zeci de milioane de euro pe an în posturile de televiziune, care azi le ciugulesc din palmă.

- Advertisement -

Generalul pus de Iohannis șef la liberali s-a lăudat că i-a impresionat pe șefii de stat străini – fără să lămurească și în ce limbă a vorbit cu ei – cu precizia sa în predicția războiului. În realitate, așa cum e ușor de amintit, Ciucă n-a scos nicio silabă pe această temă, în lunile premergătoare izbucnirii conflictului ruso-ucrainean, deși în alte țări era agitație, se emiteau păreri și avertismente de la cel mai înalt nivel. În ce privește conducerea României de atunci (aceeași ca și acum), e clar că habar n-a avut că va începe războiul – toate semnalele trimise atunci publicului prin diverși „experți“ conectați la structurile statului român erau că nu se va întâmpla nimic.

În ce privește decizia de „comasare“ cu PSD, „stabilitatea“ care „să ne permită să luăm decizii“ a însemnat jaful generalizat al resurselor României, protejarea pensiilor speciale, blocarea tuturor reformelor și complicitatea cu diverse grupuri de interese care beneficiază și azi de faptul că PSD-PNL păstrează cele mai mari prețuri la electricitate și gaze din toată Europa!

Mai jos, laudele pe care și le-a adus Ciucă joi, la România TV.

- Advertisement -

Nicolae Ciucă: „Nu foarte mulţi au crezut, să ştiţi, că în Ucraina urma să aibă loc invazia forţelor armate ruse. Chiar am lideri cu care am rămas în legătură – lideri europeni, lideri importanţi, care, ca prim-ministru, au venit în România”

„Au existat o serie de crize politice la nivel intern, inclusiv la nivelul PNL, şi s-a simţit nevoia unei schimbări la vremea respectivă, dar a unei schimbări responsabile. Iar această responsabilitate trebuia privită în ansamblu, pe toată harta regională şi europeană. Şi am avut puterea, la vremea respectivă, să ne asumăm o anticipare care prevedea ce urma să se întâmple în Ucraina. Nu foarte mulţi au crezut, să ştiţi, că în Ucraina urma să aibă loc invazia forţelor armate ruse. Chiar am lideri cu care am rămas în legătură – lideri europeni, lideri importanţi, care, ca prim-ministru, au venit în România. «Începe războiul? Noi considerăm că e doar o ameninţare, se joacă la descurajare, sunt jocuri strategice care sunt la îndemâna puterilor mari». Şi le-am spus atunci, foarte clar; mi-aduc aminte, unuia dintre ei i-am spus: «Într-o lună începe războiul». Din momentul acela am rămas într-o relaţie, pentru că a zis: «Aţi avut cea mai bună evaluare». (…)

Politic, intern, am luat acea decizie (de comasare PSD-PNL – n. red.) pentru că vedeam nevoia de stabilitate politică. Nu puteam să gestionăm de niciun fel criza energetică ce începuse, criza de securitate. Criza sanitară nu se terminase şi toată lumea vorbea de o criză economică, ceea ce s-a concretizat în inflaţie. Ca atare, uitându-ne şi la aritmetica politică, nu aveam altă formulă de asigurare a unei majorităţi care să permită luarea deciziilor, pentru că asta era important: să luăm decizii politice, să luăm decizii la nivelul Executivului care să fie sprijinite de Legislativ. Am fost un om al stabilităţii.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

8 COMENTARII

 1. Mă ștrengarilor!!!….voi ați făcut combinațiile voastre doar în folosul vostru!!!…tăt îmi încălziți aicea capul, cum că sunteți porumbeii albii ai păcii.
  Istenem, Istenem!!!
  Kútya fasza cu voi.
  🇪🇺👍🏻❤️

 2. Ciuca a anticipat ca nu pot fura decat langa Peee Seee Deee! Pai daca e asa vizionar plagiatorul asta special,de ce nu a bagat bani in dezvoltarea armatei,achizitii serioase,ci doar in salarii si pensii speciale?? Dancu,eminenta cenusie a specialilor,nu spune nimic,ca doar a fost pus sef la aparare ?A aprovizionat seiful ministerului,comasatii stiu de ce…

 3. Papagalul asta de Ciuca nici macar gradul de caporal nu-l merita.
  E buna stabilitatea numai daca suntem pe directia buna. Altfel, trebuie destabilizare pentru restabilizare pe o directie buna.
  Stabilitatea pe drumul spre dezastru numai un dobitoc poate spune ca e buna.

 4. Au refăcut rapid PCR-ul cu gândul că vine iar Armata Roșie Eliberatoare de sub jugul UE 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -