joi, aprilie 25, 2024
AcasăNewsRusia moare de grija noastră: "România a devenit un centru-cheie pentru tranzitul...

Rusia moare de grija noastră: „România a devenit un centru-cheie pentru tranzitul și comercializarea produselor agricole ucrainene. Acționând contrar intereselor naționale, autoritățile fac ce le spune Bruxelles-ul”

-

Rusia plânge iar în hohote de grija României: Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, s-a văitat că autoritățile de la București neglijează „interesele naționale“ la ordinul Bruxelles-ului și acceptă tranzitul cerealelor ucrainene. E de așteptat ca, după această postare a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, în România să înceapă tradiționala văicăreală și agitație a aparatului de propagandă putinist.

Mesajul tradus al Mariei Zaharova: „România a devenit un centru cheie pentru tranzitul și comercializarea produselor agricole ucrainene. Acționând contrar intereselor naționale, autoritățile locale preferă să facă ceea ce le spune Bruxelles-ul, care ajută la vânzarea produselor ucrainene“.

Temele privind „colonia Bruxelles-ului“, „sclavii Occidentului“, „vânzătorii de țară“ sunt predilecte în propaganda rusească din România și au prins foarte bine la o largă categorie de populație pentru că s-au suprapus peste propaganda intensă care vehicula teme antioccidentale înainte de 1989.

- Advertisement -

Această propagandă ignoră faptul că România a devenit, după intrarea în UE, unul din principalii exportatori de cereale din Europa – anul trecut a fost pe locul 2 –, după ce în perioada comunistă avusese printre cele mai slabe randamente la hectar de pe continent.

Prin tactici de război hibrid, Rusia atacă Ucraina în România, unde încearcă să întoarcă populația împotriva țării invadate. Tema cerealelor a fost predilectă începând din 2023 și a prins bine la o parte a publicului neinformat și la fermierii care cultivă cereale. Publicul n-a înțeles că prezența cerealelor ucrainene pe piață înseamnă spargerea monopolului prin care fermierii români mențin prețuri foarte ridicate la ulei, făină, zahăr, mălai etc. La rândul lor, fermierii nu sunt deloc încântați că ar putea avea concurență și, deci, ar fi nevoiți să-și eficientizeze activitatea.

Guvernul român a luat decizia de a nu permite importul de cereale și produse agroalimentare din Ucraina, permițând doar tranzitul acestora către Europa. Cu toate acestea, fermierii au declanșat în urmă cu câteva luni ample proteste pe care AUR a încercat să le confiște. Simion și Șoșoacă au fost însă alungați cu huiduieli de către fermierii prezenți la manifestații.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. A inceput campania de influentare a alegatorilor,tipic pentru dictatura de tip stalinist de langa noi!!ATENTIE MARE! Acesta e doar inceputul!!Presa finantata de ciolacii lui iohann rade,se amuza ca moare ZAHAROVA de grija alegerilor din anul asta!?! Asta e reactia unei prese normale,intr-o tara democratica,dupa ce se intampla in Ungaria cu un guvern pro-rus ce si-a dat arama pe fata dupa invazia putinista a Ucrainei??Iata ce s-a intamplat si in Slovacia anul trecut,s-a trezit Europa cu inca un cal troian putinist !! Asa ca MARE GRIJA,Criminalul Putler,prin FSB vrea sa influenteze alegerile din Europa si SUA,asta este o grija a lor ce nu poate fi luata in ras!!Deep Fake-urile acum incep sa fie activate,prin retelele sociale,folosindu-se imagini,fotografii si inregistrari false,cu vocile modificate prin AI ale persoanelor publice care sunt vizate,respectiv politicienii ce deranjeaza coruptii finantati de Rusia!Presa care a mai ramas independenta trebuie sa fie vigilenta pana in ultima zi de campanie,cand pot actiona stiind ca in cele 2 zile de dinainte de vot nu mai ai voie prin lege sa mai spui nimic public.Lucrurile astea mi-au venit in minte dupa ce am ascultat o emisiune de la Radio Romania Cultural despre DEEP FAKE ,AI ul folosit in scopul de a influenta opinia publica inainte de vot.Bine,ca aduceau exemple cu falsuri despre comasati,asta nu e de mirare cand conducerea postului o are un pesedist,dar mesajul poate fi inteles clar,opozitia democratica este in vizorul Kremlinului.NU ESTE DE GLUMA!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -