News ALERT. Iohannis anunţă că e gata să declanşeze referendumul pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare

1
2629

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

„S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect, de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai.

Potrivit legii, stabilirea datei referendumului este atributul exclusiv al președintelui, fără ca Guvernul sau Parlamentul să poată interveni.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constituțională.

Președintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție încă din ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale.

Două lovituri date PSD prin referendumul preşedintelui

Decizia lui Iohannis de a convoca un referendum pe tema justiţiei, urmare a atacului concertat declanşat de PSD-ALDE la statul de drept, loveşte în actuala putere şi ajută Opoziţia, din două motive:

1 – O întrebare ingenioasă la referendum, pentru care poporul va vota masiv în apărarea statului de drept, va fi o lovitură în moalele capului împotriva actualei puteri. PSD şi ALDE vor afla astfel voinţa poporului întru protejarea justiţiei împotriva căreia cele două partide au pornit jihadul.

Un vot popular masiv pro-justiţie va fi un puternic suport pentru masa de magistraţi care apără democraţia, va slăbi puterea şefilor de instanţe care au condamnat protestele magistraţilor şi va îngenunchea personaje nocive din sistem precum Tudorel Toader, Lia Savonea, Adina Florea şi genul de procurori slugarnici politic.

2 – Referendumul pentru apărarea justiţiei va sufla vânt în pânzele actualei opoziţii. O parte dintre cei care vor veni la vot pentru referendum nu sunt neapărat votanţi cu opţiuni clare putere-opoziţie, dar marea lor majoritate vor asocia votul pro-justiţie cu votul pro-opoziţie, întrucât opoziţia e cea care apără independenţa magistraţilor. – PNL, USR, PLUS şi PMP vor fi astfel ajutate implicit, pentru că referendumul va fi un magnet mai puternic de ieşit la vot.

O prezenţă mai mare la vot înseamnă un scor mai mic pentru PSD şi ALDE şi un vot total mai numeros pentru actuala opoziţie. Un scor slab pentru putere va şubrezi poziţiile lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care şi aşa abia mai ţin hăţurile majorităţii parlamentare.

CITIŢI ŞI:

Ziua cea MARE. „Candidatul român, doamna Laura Codruţa Kovesi, este candidatul Parlamentului European. Ea este singurul nostru candidat”

Rareș Bogdan i-a luat piuitul lui Bogdan Chirieac! I-a scos protocoalele pe nas. „Vi se pare normal să-i luați în brațe pe Elena Udrea și pe Radu Mazăre, după cât au furat?! În democrație, hoții trebuie să stea la pușcărie!”

Huooo, Dăncilă! Alungată de angajaţii Ford Craiova, PSD-ista a fugit la shopping cu Olguţa, într-un magazin închis special pentru ele

Ziua cea MARE. „Candidatul român, doamna Laura Codruţa Kovesi, este candidatul Parlamentului European. Ea este singurul nostru candidat”

„Dragnea și Tudorel – ei sunt statul paralel”. Și la Slobozia, liderul PSD e păzit cu bodyguarzi, să nu-l sufoce iubirea poporului

Cine-ţi mai ţine spatele, Daddy? Înalta Curte nu a mai amânat procesul, deşi Dragnea s-a internat în spital. O martoră a spus tot

Timmermans, mesaj dur pentru călăii democraţiei: Opriţi ordonanţa care îi scapă pe condamnaţii la Înalta Curte!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.