joi, mai 30, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaNebunie în armata rusă: când ajung pe front, artileriștii sunt folosiți...

Nebunie în armata rusă: când ajung pe front, artileriștii sunt folosiți ca infanteriști!

-

Cazurile de-a dreptul uluitoare de amatorism și ignoranță din armata rusă ating paroxismul. În scene care amintesc deja de Al Doilea Război Mondial, generalii îi trimit pe militarii antrenați intensiv în arma artilerie să lupte ca infanteriști, meserie pentru care n-au fost pregătiți, relatează chiar reporterii de front ruși.

Acest comportament care poate fi considerat o culme a lipsei de profesionalism și a nepăsării este de două ori distrugătoare pentru armata rusă. Pe de o parte, artileriștii trimiși în prima linie ca infanteriști sunt masacrați ușor pentru că nu au instruirea necesară acestei arme. Pe de altă parte, armata pierde resurse importante de militari specializați în artilerie.

Astfel de situații s-au întâlnit foarte des în armata sovietică din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este de notorietate că avioanele MiG-1 și MiG-3, proiectate pentru a fi interceptoare de mare viteză la altitudine medie, au fost trimise de comandamentul aviației rusești în misiuni de vânătoare-bombardament, înregistrând din acest motiv pierderi colosale.

Folosirea militarilor în misiuni pentru care nu erau pregătiți era, de asemenea, comună. În 1943, în timpul bătăliei de la Kursk, generalii au ordonat ca tanchiștii să plece la atac ca infanteriști, după ce brigăzile de blindate au suferit pierderi masive. Drept urmare, echipajele tancurilor au fost rapid masacrate de infanteria germană, iar când au sosit din spatele frontului noile tancuri rusești, n-a mai avut cine să le conducă.

- Advertisement -

Timp de trei luni au fost antrenați în meșteșugul artileriei. Când au ajuns, au fost anunțați că acolo nu este nevoie de artileriști. Dar era nevoie de infanterie

Același tip de comportament este semnalat acum de reporterul de front Aleksandr Kots, care scrie pe canalul de Telegram numit Kotsnews.

Acesta atrage atenția că practica folosirii artileriștilor pe post de infanteriști este generalizată.

- Advertisement -

Primul mesaj este acesta: “Avem două extreme în ceea ce privește pregătirea mobilizaților. În etapa inițială, luptătorii care nu au urmat o pregătire de luptă de calitate au ajuns în prima linie. Acum ies la iveală și alte povești. Se pregătesc intens și mult timp pentru un lucru, iar în final sunt trimiși în misiuni unde e nevoie de specializare complet diferită. Toată pregătirea este irosită, iar o unitate nepregătită este trimisă pe front. Se pregăteau pentru altceva.

Este ceea ce se întâmplă acum, judecând după apelurile care mi-au fost adresate, cu Divizia 640 Obuziere Separată, formată din oameni mobilizați din regiunea Saratov și Republica Bașkortostan.

Timp de trei luni au fost antrenați în meșteșugul artileriei, ofițerii și-au pus energiile și cunoștințele la bătaie. Și la final, pe 27 decembrie, trenul cu artileriști instruiți a plecat spre zona districtului federal Nord-Vest, unde divizia, potrivit rudelor (am mesajul video), a fost anunțată că acolo nu este nevoie de artileriști. Dar era nevoie de infanterie. Batalionul este acum transformat într-un batalion de infanterie. Care, însă, nu era pregătit pentru acțiuni de infanterie.

Un prieten de-al meu, comandant al unui batalion de tunuri din Corpul 2 de Armată, adună voluntari din toată țara pentru a forma o nouă divizie la capacitate maximă. Ministrul Apărării discută cu președintele despre crearea a cinci noi divizii de artilerie în zone strategice. Și dintr-o dată o asemenea risipă.

Comandantul diviziei 640, spun ei, a încercat să lupte pentru oamenii săi. Dar în zadar“.

„Transformarea artileriștilor în infanteriști este deja un lucru sistemic. Iar batalioanele de artilerie care devin batalioane de infanterie la sosirea pe front nu mai sunt unul sau două”

Într-un alt comentariu, postat mai târziu, reporterul Aleksandr Kots scrie: „Se pare că transformarea artileriștilor, care au primit trei luni de pregătire în profilul lor, în infanteriști este deja un lucru sistemic. Iar batalioanele de artilerie care devin batalioane de infanterie la sosirea în zona EWS nu mai sunt unul sau două. Și, de regulă, se întâmplă în același corp de armată.

Unii au fost suficient de norocoși să urmeze cursuri de pregătire avansată. Dar aceasta este mai degrabă o excepție. Dar așa cum stau lucrurile, acolo fie nu există tunuri, fie acestea sunt defecte. Așa că du-te la infanterie! Ei bine, atunci antrenați-i pentru infanterie. De ce să irosești timp și muniție în poligoane când îi poți antrena imediat pe cei care au nevoie pe front.

În același timp, există oameni care vor să se înroleze în infanterie, dar nu li se permite să intre. Iată unul dintre cele câteva discursuri tipice: „Dimpotrivă, oamenii de aici vor să ajungă în prima linie și nu să stea în tranșee militare și de pază în spatele recrutaților de la graniță“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Turcescu fără emisiune la B1 TV

VIDEO. A murit Mitică Popescu, actorul trecut prin lagărele comuniste. La RTV s-a anunțat „moartea” lui Mitică Dragomir!

Colind scandalos în Bacău, apreciat de primarul PSD: „Să vie toți rușii mei / Cu câte-o bombă la ei! / Dărâmați tot ce vedeți, / Violați tot ce prindeți!”

Regimul Iohannis-PSD intră „la rupere”: de la 1 ianuarie, scumpiri masive la carburanți, rate bancare, RCA, TVA la produse și servicii

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

VIDEO. Tzeapă Uraganu. De Revelion, peste 1.000 de maneliști maramureșeni au fost păcăliți de Tzancă Uraganu. Explicațiile penibile ale țeparului

Marele fâs al șantajului rusesc: prețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub cel de acum un an! Cotația petrolului e la aproape același nivel ca în decembrie 2021

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

Fotografia începutului de an: „Doi țărani, foști fotbaliști”. Balint: „Era păcat să-l am pe Hagi la mine, la țară, și să nu-l îmbrac în ie populară”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -