Veste tragică în breasla gazetăriei din România: Florin Condurățeanu a murit în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 71 de ani.
Cumoscutul junalist Florin Condurățeanu a murit la 71 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Anunțul a fost făcut luni seara, la Antena 3, de Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii „Sinteza zilei”.
Veteran al gazetăriei din România, Florin Condurățeanu s-a remarcat la revista „Flacăra” a anilor ’80, când s-a specializat pe zona presei medicale. Rolul lui era să facă interviuri cu medici mai mult sau mai puțin cunoscuți. Dar după interviurile lui Condurățeanu, acei medici deveneau foarte cunoscuți.
Condurățeanu, căruia apropiații îi ziceau „Tuțu”, și-a continuat gazetăria medicală și după prăbușirea comunismului. El a scris multă vreme la „Jurnalul Național”, ziarul lui Dan Voiculescu, dar nu a migrat spre zona gazetăriei politice, așa că nu a fost nevoie să scrie lucruri de care să-i fie rușine.
Încet-încet, Florin Condurățeanu a migrat spre televiziune. A făcut emisiuni sau a avut intervenții constante la OTV, Antena 1, România TV. A continuat cu gazetăria medicală și cu cea sportivă, evitând să se compromită precum mulți dintre colegii lui de redacție.
În particular, Florin Condurățeanu a fost „vraciul” breslei gazetărești. A ajutat cu un telefon sau cu o recomandare zeci sau poate sute de jurnaliști, atunci când aceștia sau cineva din familia lor aveau o problemă de sănătate ei. Extraordinarele relații pe care „Tuțu” le avea cu lumea medicală a fost colacul de salvare pentru mulți ziariști, în vremuri de semi-colaps al sistemului de sănătate din România. În aceste „intervenții” dezinteresate, venerabilul gazetar nu ținea cont din ce redacție faci parte, ce vederi politice ai sau în ce relații te afli cu patronul său – Dan Voiculescu, Dan Diaconescu sau sebastian Ghiță. A ajutat, fără nicio diferență, pe orice i-a cerut ajutorul.
Nu a fost un justițiar, nici un campion al moralei, dar a fost un om bun. Un om de o bunătate rar întâlnită în viața reală. I-a iubit și i-a ajutat pe toți, indiferent dacă au fost caractere sau canalii, virtuoși sau ticăloși.
Florin Condurățeanu avea obiceiul să-și încheie emisiunile cu un mesaj „marcă înregistrată”, în patru cuvinte calde: „Vă pup pe suflet”.
De astăzi, 28 iunie 2021, nu mai are cine să ne pupe pe suflet.
Dumnezeu să-l odihnească și să aibă grijă de sufletul său bun!
Dumnezeu să-l odihnească!
Sa-l odihneasca Dumnezeu!