A murit actorul Vladimir Găitan. Avea 73 de ani și era măcinat de o boală incurabilă

0
1493
Vladimir Găitan

Actorul Vladimir Găitan a murit, marți, la vârstă de 73 de ani. Anunțul a fost făcut, marți seara, de colegul său de scenă, Vlad Rădescu.

Actorul Vlad Rădescu (68 de ani) a anunțat, pe Facebook, faptul că bunul său coleg și prieten Vladimir Găitan a murit. Acesta s-a stins din viață acasă.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei, care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Vladimir Găitan a fost chinuit, în ultimii ani, de o boală incurabilă.

Actorul a fost una dintre elitele teatrului și cinematografiei din România. În 2002, el a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler, „pentru devotamentul și harul artistic”.

Publicul îl cunoaște pe Vladimir Găitan, în special, din filmul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

Aproape jumătate de veac a jucat pe scena marilor teatre din Romania, dar și în filme cu o mare popularitate.

Vladimir Găitan s-a născut la Suceava, pe 2 februarie 1947. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” (promoția 1970).

În timpul studenției a fost ales de Lucian Pintilie pentru un rol-cheie din filmul Reconstituirea.

Vladimir Găitan a fost director al Teatrului Nottara și al Teatrului de Comedie.

Filmografie Vladimir Găitan

  • 1968: Reconstituirea / regia Lucian Pintilie
  • 1969: Căldura
  • 1970: Așteptarea
  • 1971: Puterea și Adevărul / regia Manole Marcus
  • 1971: Urmărirea (TV)
  • 1971: Mușatinii
  • 1972: Pădurea / regia Sanda Manu
  • 1972: Săgeata căpitanului Ion
  • 1973: Ceața / regia Vladimir Popescu-Doreanu
  • 1974: Un tânăr mai puțin furios / regia Ariana Kuner Stoica
  • 1974: Întoarcerea lui Magellan
  • 1975: Zile fierbinți
  • 1975: Neisprăvitul / regia Cornel Popa
  • 1975: Pe aici nu se trece
  • 1977: Războiul Independenței (Serial TV)
  • 1977: Accident
  • 1978: Din nou împreună
  • 1978: Pentru patrie
  • 1979: Vlad Țepeș
  • 1979: Irina lui Ion Vlahul
  • 1979: Musafirul de duminică / regia Nae Cosmescu
  • 1979: Audiența
  • 1979: În asteptarea lui Lefty
  • 1979: Nea Mărin miliardar
  • 1979: Mihail, câine de circ
  • 1979: Cronica de vitejie  / regia Constantin Dinischiotu
  • 1980: Stâlpii societății / regia Cornel Popa
  • 1980: Ultima noapte de dragoste
  • 1980: La răscrucea marilor furtuni
  • 1980: Munții în flăcări
  • 1981: Duelul
  • 1981: Șantaj
  • 1982: Anul 1848
  • 1982: Surorile Boga / regia Constantin Dicu
  • 1982: Întîlnirea
  • 1982: Cucerirea Angliei
  • 1982: Năpasta
  • 1984: Zbor periculos
  • 1984: Omul cu cercel de aur
  • 1984: Unirea e puterea / regia Eugen Todoran
  • 1984: Omul care / regia Olimpia Arghir
  • 1985: Misiune specială / regia Constantin Dicu
  • 1985: Racolarea
  • 1986: Mihai Viteazu / regia Nae Cosmescu
  • 1986: Oameni în luptă / regia Domnița Munteanu
  • 1986: Noi, cei din linia întâi
  • 1986: Întunecare
  • 1986: De joi până duminică
  • 1987: Secretul lui Nemesis
  • 1988: Flori pentru o zi din august / regia Constantin Dicu
  • 1987: François Villon – Poetul vagabond
  • 1989: Mircea
  • 1990: Coroana de foc
  • 1991: Turnul de fildeș / regia Ion Cojar
  • 1992: Pluta meduzei / regia Nae Cosmescu
  • 1994: Mesagerul
  • 1994: Începutul adevărului (Oglinda)
  • 1997: Omul zilei
  • 1999: Triunghiul Morții
  • 2000: Roberta (Serial TV)
  • 2000: Căsătorie imposibilă (Serial TV)
  • 2002: Detectiv fără voie / regia Silviu Jicman
  • 2005: Femeia visurilor
  • 2005: 15
  • 2006: Margo
  • 2006: Daria, iubirea mea (Serial TV)
  • 2007: Soare pentru doi (2007)
  • 2007: Cu un pas înainte
  • 2007-2008: Inimă de țigan (Serial TV)
  • 2008: Supraviețuitorul
  • 2008-2009: Regina (Serial TV)
  • 2009-2010: State de Romania (Serial TV)
  • 2010: Poker
  • 2010-2011: Moștenirea (Serial TV)
  • 2012: Ultimul corupt din România
  • 2014: Comoara din Marea Neagră
  • 2015: Live

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bani de la primarul Tudorache (Sectorul 1) pentru clipul mincinos „Spitalul de Urgență”: Savaliuc – 50.000 €, Lazarus – 30.000 €. Lista profitorilor

Nervi și sânge în sediul PSD. O angajată s-a dezbrăcat, a distrus documente, a spart geamuri și s-a mutilat. „Era în depresie, s-a despărțit de iubit”, zice Ciolacu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here