Motivare scandaloasă a CCR: pensiile speciale ale magistraților nu pot fi impozitate pentru că sunt protejate de Constituție. Restul – nu!

3
2718

Curtea Constituțională a României continuă seria actelor rușinoase și scandaloase care au discreditat-o complet în ultimii ani, de când a intrat sub controlul PSD. Motivarea hotărârii de acum câteva zile, prin care a fost declarată neconstituțională impozitarea pensiilor speciale, este cel puțin la fel de jignitoare ca și sentința în sine. Judecătorii CCR au scris, în motivarea deciziei, că pensiile lor speciale sunt protejate de Constituție, pe când celelalte – nu, semnalează G4Media, care a consultat documentul!

În iunie acest an, Parlamentul a decis ca pensiile speciale până în 7.000 de lei să fie impozitate cu 10%. Tot ce trecea de acest plafon urma să fie impozitat cu 85%. Direct lovită în privilegii, Renate Weber, Avocatul Poporului, s-a repezit să conteste legea la Curtea Constituțională. După luni de tărăgănări, CCR a dat săptămâna aceasta verdictul, hotărând în unanimitate că legea e neconstituțională. Atât Renate Weber, cât și instituția condusă de PSD-istul Valer Dorneanu au fost într-un scandalos conflict de interese, pentru că ei și-au apărat, de fapt, propriile avantaje, fiind primii beneficiari ai sistemului pensiilor speciale.

CCR a dat joi publicității și motivarea sentinței. Au considerat că “legiuitorul și-a depășit marja de apreciere în procesul de legiferare” în ceea ce privește impozitarea pensiilor speciale ale magistraților, care sunt protejate de Constituție. Nu la fel stau lucrurile cu pensiile speciale pentru celelalte categorii avantajate, care pot fi impozitate sau suprimate după voința legiuitorilor!

În motivarea sentinței, judecătorii CCR au scris negru pe alb: “Curtea reiterează că atât Constituţia, cât şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale care dezvoltă principiul independenţei justiţiei consacrat de art.124 alin.(3) şi art.145 din Legea fundamentală garantează doar pensiile de serviciu ale celor care au exercitat calitatea de judecător, judecător la Curtea Constituţională, procuror sau de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau la Curtea Constituţională întreaga perioadă impusă de lege, deci care au avut o carieră în respectivele profesii, nicidecum pensiile de serviciu ale altor categorii profesionale, asimilate sau cu vechime asimilată, conform dispoziţiilor legale în vigoare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Busu” de la Meteo, în direct la Pro TV: „Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant! A fost creat! Marile companii n-au fost afectate“

3 COMENTARII

  1. Membrii CCR nu au imunitate in fata justitiei. Nerespectarea deciziilor CCR nu implica nicio penalitate. Eu nu inteleg de ce politicienii si procurorii nu calca in picioare acesta batjocora la adresa romanilor numita CCR si de ce membrii CCR nu sunt ridicati de procurori si judecati pentru tradare de tara, fapta penala! Daca politicienii, premierul, presedintele fac circ de dragul alegatorilor, ei de fapt vrand sa isi pastreze pensiile speciale si salariile nesimtite de lux, procurorii nu au nicio scuza. Daca se face un referendum pentru desfiintarea CCR, confiscarea averilor judecatorilor CCR si aducerea lor in fata justitiei, va fi cea mai mare participare la vot din istoria referendumurilor. Nu a ajuns poporul roman care in democratia are puterea sa fie batjocorit pe banii lui de 9 nesimtiti imbuibati, majoritatea niste prosti numiti politic pe criteriul de ce bune slugi au fost fara nicio pregatire in drept constitutional!

  2. Au dreptate, categoriile respective sunt singurele care au prevederi in legislație…inca din anii 90 statul român a transpus in legislatie hotarari ale ONU si a altor organisme cu privire la statulul magistratilor. Este normal sa le asiguri atat pe durata mandatului cat si după pensionare o remunerarie care sa ii faca sa aplice legea corect si sa nu fie corupți. Asa s-a hotărât la nivel mondi, asa e in toate tarile civilizate. La noi, din populism, unii au luat-o razna si atata știu… pensiile speciale…da, altele decat ale magistraților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here