duminică, mai 26, 2024
AcasăMainUșor dezgheț în negocierile PNL - USR-PLUS - UDMR. "Fiecare parte și-a...

Ușor dezgheț în negocierile PNL – USR-PLUS – UDMR. „Fiecare parte și-a exprimat o anumită flexibilitate”

-

Ludovic Orban (președintele PNL), Dan Barna (președintele USL), Dragoș Tudorache (vicepreședinte PLUS) și Kelemen Hunor (președintele UDMR) s-au întâlnit joi, în jurul orei 13.00, pentru o nouă rundă de negocieri. La un moment dat, ei au ieșit joi la o declarație de presă comună.

Pentru prima dată după câteva zile de blocaj, lucrurile par să se dezghețe. Cei patru lideri și-au arătat determinarea de a finaliza cu succes negocierile, astfel încât până la finalul anului să fie instalat un nou guvern.

Ulterior, după ce a ajuns la sediul PNL, Ludovic Orban a spus că astăzi, la ora 17.00, se vor relua negocierile pe programul de guvernare, iar mâine, de la 9.00, se va discuta în continuare pe grila politică.

Principalele declarații

Ludovic Orban (PNL): ”Am decis să continuăm discuțiile pentru formarea unei majorități parlamentare care să ducă la învestirea unui guvern. Vom comunica împreună rezultatul în ecoluția discuțiilor, pe măsură ce se ajunge la înțelegeri pe anumite teme. Toate variantele sunt pe masă”.

- Advertisement -

Dan Barna (USR): ”În întâlnirea de azi fiecare parte și-a exprimat o anumită flexibilitate. Suntem dispuși să găsim o soluție care să ducă la o soluție stabilă. Astăzi, de la ora 17.00, colegii noștri vor începe să lucreze pe programul de guvernare. Mâine continuăm discuția pe partea politcă. Fiecare dintre partide și-a exprimat mandatul, suntem din nou la masa negocierilor”.

Dragoș Tudorache (PLUS): Suntem deciși să lucrăm în această formulă. Aceasta este coaliția în care cu toții investim în aceste zile și suntem convinși că vom reuși.

Kelemen Hunor (UDMR): ”Vom continua aceste discuții, pentru că singura soluție bună pentru România este această majoritate formată din PNL, USR-PLUS și UDMR. Toate soluțiile rămân pe masă, din punct de vedere politic. Până la finalizarea negocierilor vom găsi o echilibrare până la finalizarea negocierilor, pe toate palierele – Parlament, Guvern… Sunt convins că până la sfârșitul anului vom avea un guvern funcțional. Vom găsi cea mai bună soluție pentru România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL propune USR-PLUS să aleagă: 1. Orban premier, Cîțu șef la Senat; 2. Cîțu premier, Orban șef la Camera Deputaților

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. La alegerile locale pnl a lăsat totul de la el, a acceptat ca usr să aibă pretenții și la nominalizații pnl ( adică a dictat și cine îi convine de la pnl) ca să fie ulterior criticat, ar face cea mai mare prostie pnl dacă numai pentru guvernare să accepte toate doleanțele usr+, așa va dispărea de pe firmament, aștia -s niște băieți încrezuți și cred că lumea se învârte în jurul lor, nu se înțeleg să guverneze psd, el nu negociază nimic și gata, iar usr+ să guverneze când va câștiga alegerile cu 50%+1 !!!Cu niște nesimțiți nu ai ce discuta azi mâine vor ca 80% din miniștrii să fie ai lor, și vom gestiona Români lega ca Barna cu fonduri date la cumnată.!!

  2. Dar stiati ca Barna si Ciolos NU au primit mandat din partea aliantei sa poarte negocieri cu PNL si UDMR? Unii membri spun ca nu au fost consultati si fac asta „de capul lor”-asa s-a exprimat un deputat usr,Andrei Arsu,citat de o televiziune,stire aflata de pe Newsweek Romania!Atunci cat tupeu poti aveavsa ceri nici mai mult nici mai putin,”capul lui Motoc”?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -